Nyarsafton pa intag

Eller ska man saga inflyg kanske?

Om nagra timmar tar vi flyget till Xian och jag kommer inte ta med min dator. Sa for forsta gangen pa valdigt lange kanske det blir en bloggfri dag imorgon och pa sondag (och den har dagen raknas val som halv..). Oo.


Gott nytt ar!! :)


2010 - Hur blev det sa bra?


Det hela borjade nar Sanna och jag akte till en jobbmassa i Vaxjo. Efter det bestallde jag hem massa kataloger eftersom jag var sugen att aka till Australien. Jag bestallde hem Work and travels katalog som hade en del olika stallen att aka till. Jag laste om Australien men var inte overtygad. Utan att jag visste det sa laste pappa igenom katalogen och fastnade for en grej. Sa det var sahar det gick till:
- Sara, vad sags om att aka till Kina och undervisa barn i engelska?
- Ja, varfor inte?

I mars akte jag, Hanna och Sanna till Kalmar for att shoppa. Vi blev hungriga och tog en liten tripp till Burger King. Hanna holl pa att forsoka ringa pa en lagenhet hela tiden (den som hon till slut kopte). Det var aven da jag forst berattade om den dar tanken jag hade. Tanken att kanske aka till Kina. Jag berattade att jag var tvungen att gora tester och intervjuer och att det inte alls var sakert att jag ens tankte soka.
(Ida berattade jag for pa Amigo, vad gor matstallen med mig egentligen?)

Vet inte riktigt nar brevet damp ner i brevladan, men det gjorde det iallafall.
Det var valdigt blandade kanslor nar jag fick reda pa att jag kom med. Jag visste ju inte vad jag kunde forvanta mig. Jag hade aldrig varit utanfor Europa. Var min englska tillrackligt bra? Skulle jag kunna undervisa barn? Hur ar det att vara hemifran sa lange?

Med var jag iallafall och banga tankte jag inte gora.

Och nu sitter jag har. Jag har spenderat mer an 5 manader i landet pa andra sidan jorden. Det dar landet man siktade pa i sandladan som barn. "graver du djupare sa kommer du till Kina".
Det ar ett valdigt annorlunda land. Fordelar och nackdelar. Pa nagot satt kanns det overkligt. Bor jag verkligen i Kina? Undervisar jag barn i engelska? Jag?
Engelska ar ju ett skittrakigt amne i skolan. Hur blev jag sa bra?  Jag kan inget om grammatik. Jag kan inte dela upp meningar i grammatiska formler. Jag gar pa kanslan. Later det ratt sa ar det val ratt. Eller?
Och nar blev jag larartypen? Jag tyckte ju inte ens om att prata infor folk. Nar vande det? Nu gor man sig skitlojlig framfor 60 sma ansikten for att de ska titta just pa mig. Lyssna just pa mig.

Jag vet inte om jag har lart kanna mig sjalv eller faktiskt andrats en del.  Eller, det ar val klart man andrats lite?



Fast sa mycket har jag nog inte andrats.. :))

Pixxx





Man forstar inte riktigt hur manga elever man  har i en klass forran man tar ut dom for att ta kort.
Nej, detta gor jag inte om. Ja, det ar EN klass.


Dags att de lar sig lite vettiga saker!


Sag pimpbilen nr 1 idag! En guldig (g u l d i g) Merca.
Man ser inte riktigt hur den glanser tyvarr..


Valpen som numera heter Pumpkin far springa los lite om dagarna. Mest plagar han stackars Barky. Barky verkar tycka det ar kul att leka med nagon i sin egen storlek for en gangs skull men han har inte lika mycket energi som en valp.. Efter att ha jagat runt varann ett tag sa la sig Barky raklang och hoppades att Pumpkin skulle lamna honom i fred. Tyvarr blev han biten i oronen, overrullad, utskalld och landad pa da Pumpkin tydligen har svart att mata avstand..
Skont att lillkillen antligen far springa lite los!

Tisdag

Idag hade jag fyra hejda-lektioner varav en var hemsk. Lektionen var bra men fem minuter innan lektionen var slut borjar en pojke stortjuta. Jag fragade min assistent varfor han bara forsatte att grata och hon sa att det var for att han inte ville att jag skulle aka. Sen nar jag sagt hejda till dom och gatt ut ur klassrummet sa springer det ut en minikille, helt rodgraten med tararna rinnande langs kinderna och ropar Sara efter mig. Jag kande att tararna holl pa att komma. Sen nar jag satt i matsalen sa kommer killen som storgrat under lektionen och han grat fortfarande. Jag kunde liksom inte saga nagot for att det skulle bli battre for han forstar ju inte vad jag sager.. Sa i matsalen borjade tararna rinna pa mig med, och pa Silke bara for att jag inte kunde halla tillbaka..
Jag var grade 1s forsta utlandska larare och jag tror inte att de visste att jag skulle aka harifran.. De trodde kanske att jag var som alla andra larare har. Varfor inte liksom. De vet ju inte om nagot annat sa saklart att de trodde det om deras andra larare inte sagt nagot.

Idag var vi pa Xinzijie for sista gangen med (en annan skola). Var lite deppigt. Hade iallafall jattekul med bade grade 1 och grade 5 for sista gangen. Kommer sakna dom!

(Tianhua)


(grade 5 Xinzijie)

Goodbye lesson grade 2

Nyss hade jag min forsta hejdalektion med min tokiga Grade 2. Det finns en tjej som skriker heeeeeeeeela tiden.
Jag ville ta ett gruppfoto langst bak i klassrummet. Nar barnen har gatt bak dit sa far jag och Alex ploga oss fram for att lyfta upp fyra killar som lagt sig pa golvet. Alla trillade pa dom och det blev en massiv hog med barn. Nar alla stod upp borjade de puttas. Suck.
Alex: Do you think this is a good way to take a picture..?
Dagens dummaste fraga. Tror han att jag tyckte det var bra att alla puttades och trillade..?
Resultatet blev ett nagot anstrangt leende fran min sida da jag forsoker halla balansen med alla ungar bakom mig som pressar framat for att komma nagra centimeter narmre kameran. Bless them.


Det ar konstigt i de sma klasserna. Det ar inte alltid den som sager allt ratt hela tiden blir favoriten. Det ar inte alltid de som uppfor sig som man gillar mest. I denna klassen till exempel. Killen som alltid far sta langst bak i klassrummet har nagon charm som de andra inte har. Han stokar, bokar och blir alltid utskalld av Alex. Jag skulle aldrig kunna gapa pa honom. Aven om han inte uppfor sig. Delvis for att jag inte anser att gapandet hjalper eftersom han fortsatter stoka.
Han ar alltid glad iallafall. Och jaa, ibland forsoker han ju faktiskt.

Men hur sot ar man inte om man maste sta langst bak i klassrummet, stirra in i vaggen med luvan pa och anda vill svara?



Julhelgen

Fredagen var en valdigt irriterande dag. Hade tre lektioner pa formiddagen. Alla raster vi hade fick vi springa runt utkladda till tomten och dela ut godis till barn och larare.
Det enda som gjorde att jag orkade var for att var dagislektion var installd. Det var bestamt sen flera dagar eftersom vi istallet skulle ga pa deras julfest under helgen.
Pa lunchrasten, cirka tva timmar innan dagis vanligtvis borjar, sa far vi reda pa att vi visst har dagis idag da de nyss stallde in festen. Men alltsa.. Bestam saker och andra dom inte! Sa irriterande. Sa typiskt detta land dock..

Kvallen bestod av Mcd (tva irriterande pojkar sprang runt oss hela tiden) och sen hem for att titta pa Skonheten och Odjuret julspecial och Sex and the city. Forsokte streama Kalla Anka men det gick inte eftersom jag inte befann mig i Sverige (hade jag varit i Sverige hade jag val bara kunnat sla pa TVn for fasen? Ha det inte pa Svt Play om man inte kan se det fran andra lander! :@)
Det snoade forresten pa kvallen! Eller haglade snarare. Fick en snoflinga i ogat och blev halvt blind..

Lordagen sloades det i sangen laaaange. Slet mig upp for att titta pa snon som lag pa buskarna utanfor fonstret innan allt regnade bort. Denna dag gick jag inte utanfor dorren.
Charlotte gick ner till minishopen for att kopa vatten och sma julklappar till mig och Silke :))
Silke lagade spaghetti och jag spelade gitarr. Sen sket jag i gitarren, borjade dunka we no speak americano och dukade upp julbordet bestaende av spaghetti, baguette, tysk ost, kinesiska pannkakor, godis och lask.
Gick over till Mikkel och tvingade in honom till oss. Ingen ska sitta sjalv pa jul!

Efter vi kakat tittade vi pa Christmas Carol med Jim Carrey. Det var verkligen ingen barnfilm..
Sen skypade jag lite med mamma och Henke under dagen med.. Sen gjorde jag nog inget mer..

Idag stannade jag i sangen lange, igen. Gick upp och borjade stada upp efter tredje varldskriget som tydligen utspelat sig i var lagenhet. Vi bestamde oss for att skippa shoppingen idag och bara stanna hemma. Runt femtiden gick vi till restaurangen som ar relativt nara och kakade.
Nu har vi suttit och degat framfor Sex and the city igen och jag borde verkligen planera morgondagens lektion da klockan snart ar halv elva..
Skit med.

Det var min jul iallafall.
Ratt okej trots allt.
Kunde varit mycket varre :)


Juldagen

Orkar som vanligt inte skriva sa mycket pa lordagar. Uppdaterar mer imorgon.
Har ar vart julbord iallafall.
Kakade spagetti och dunkade We no speak Americano.
Det ar jul det.


God Jul ♥

Har kommer en julhalsning fran mig och mina dagisbarn.

God Jul!




Have you found Mr Right?

Maste ju bara papeka igen att tre av mina assistenter sag mig pa TV igar!
Ni kom ihag det dar jag skrev om nar jag skamde ut mig framfor kameran och antog att det aldrig skulle visas?
I was wrong...

Detta hade tydligen visats i samband av ett dejtingprogram.
Jaja, nu har man varit med pa kinesisk tv iallafall!
Har dock inte sett det sjalv an.. Vill nog inte det heller..

Och nu nar jag anda haller pa att hylla tekniken sa kan jag ju passa pa att tacka Skype for sin tajming att krascha. Tack.

Julfest for Shazitangs engelskalarare

Idag hade jag tre lektioner och sen julfest. Nu har jag ingen energi kvar alls. Julfesten blev mycket battre an vi kunde hoppats pa. Efter typ inga forberedelser gick vi in med nagra lekar och nagra sidor pa en powerpointpresentation i hopp om att underhalla cirka 50 engelskalarare. Jag berattade hur jag brukar spendera min julafton. Kom pa massa att saga medan jag pratade. En sak man lart sig har. Vad ar det varsta som kan handa liksom? Man behover inte planera allt man ska saga, mycket kommer man ju pa under tiden. Visade lite bilder (de bilder jag kunde hitta) och fortsatte babbla ett tag.
Efter alla pratat lite sa lekte vi lekar. Vi lekte Musical chairs runt julgranen, Story making (alla sager en mening var tills det blir en historia. Forbjudna ord: He, she it), Pass the parcel och slutligen Secret Santa (alla fick nagon att gora ett julkort at). Larde mig aven fornamnen pa fyra av mina assistenter. Det ar ju bara tva veckor kvar iofs men anda. Vicky, Miya, Cecilia och Febby.
Febby var sa gullig. Jag sa att jag aldrig hort namnet forut. Da fragade hon om jag sett Friends och att det finns en tjej dar som heter det. Det fanns inte en chans att jag hade hjarta att papeka att det uttalades (och stavades) olika. Korde med pa en: Yeeeah you're right!

Efter detta var slut (cirka tre timmar senare) akte vi och at mat. Forst var det tankt att vi skulle ata Hot Pot men restaurangen vi bokat bord pa hade precis blivit utskamda i tidingen da det avslojades att de hade kemikalier i maten som gjorde att den blev godare och att man blev halvt beroende av den.. Vi at pa ett stalle vi atit innan som var helt sjukt bra. Vi fick KOTT! KOTT! Jag har inte atit riktigt kott pa sakert tre manader. UNDERBART!
Efter kunde ingen av oss rora pa oss, men det ar val det julen handlar om!
Uppskattar verkligen att de kampar sa for att vi ska kanna att det ar jul och inte langta hem sa mycket.


Miya och Febby. Innan jag visste fornamnen sa var det Miss Yen och Miss Li som gallde sa jag hade ju lite koll.
De ar mina grade 1-assistenter pa Tianhua och alltsa de jag har mest.



Hatten av till tjejen som JOBBAR i dom dar skorna (bilden gor dom inte rattivsa, de ar hogre..).


Ovre raden fr v: Coco, Shelly, Daisy, Fiona, Frankie, Michael
Nedre raden fr v: Mario, Silke, Charlotte, ?, Mikkel



If it makes you happy it can't be that bad

Idag under 30minutersrasten sprang vi runt till vara klasser kladda som tomten och gav godis.. Kande inte riktigt for att gora det men det fanns ju inte sa mycket att valja pa.
Efter hade vi en sorts julfest som lararna pa East Campus planerat. Det var vi, larare och larares barn som var med.
Lararna planerade lekarna och allt. Helt plotsligt stalls vi fem vasterlanningar framfor alla andra som nu sitter ner. De ger oss mikrofoner, satter igang We wish you a merry Christmas och sager sjung. Tack for forvarningen...

Hade en grade 5 igen utan assistent. Alltsa precis som sist. Det var faktiskt ganska skont. Lyckades pa nagot satt fa en halvstokig kille (Tommy) pa min sida och det underlattade faktiskt en hel del. Ett par tjejer i klassen ar dessutom valdigt bra pa engelska sa de oversatte lekerna till de som inte forstod vad jag pratade om.

Tommy:



Dagens basta maste nog vara att vi kopte en julgran!!!!!!!


Tisdag

Mycket kan man nog vanja sig vid men inte detta. Inte att denna lille ar fastbunden utanfor var port, samma plats 24 h om dygnet. Ja, han sover ute. Det ar minusgrader pa natterna (snart aven pa dagarna). Vi ser aldrig nagon hos honom. Den enda manskliga kontakt lar vara fran vara vantar. Han blir sa glad nar vi gar till honom sa han kissar pa sig varje gang. Han ar ju bara ett par veckor. Varfor koper man en valp om den ska vara fastbunden utomhus dygnets alla timmar och bo i en kartong?
Jag forstar inte.


Fick mina bestallda saker idag.
Uggsen var fel storlek. Hon bestallde en storlek mindre an jag sa. Jag kan ha dom men det kommer vara ganska obekvamt efter ett tag.
Att kjolen skulle vara en M var ju ett skamt. For att kunna knappa den var jag tvungen att ha den sa hogt upp att den slutade over hoftbenen. Snyggt... Kjol?
Den blaa klanningen passade iallafall. En av tre lyckades (man kan inte skicka tillbaka). Tror jag skippar att bestalla klader fran och med nu..
Har en klanning kvar som jag vantar pa. Far se om den passar, hoppas.

Idag julhandlade vi. Vi gick till det vasterlandska hyllan pa Hypermart och kopte lite onyttigt. Det blev chockladpulver till varm choklad, kakor och pringles. Julmat? Dyrt var det iallafall..








3 dagar

Just nu sitter jag och lyssnar pa julsanger. Vet inte varfor jag plagar mig sjalv.
Julen verkar vara overallt. Alla bloggar. Alla hemsidor. Alla nyhetssajter.
Julmusik spelas i skolan. Jag har undervisat om julen i snart tva veckor. Vi julpyntade skolan i sondags. "Julfest" pa torsdag. Ja allt for att lararna och eleverna pa var skola ska lara sig om julen.

Men jul ar det da inte. Inte har. Inte alls.
Det hade varit lattare om man bojkottat julen helt. Ett julfritt ar. Det enda roliga med vintern forsvinner ioforsig. Men anda.
Man paminns. Hela tiden. Varje dag. Det ar skitjobbigt.

Julaftonsmorgon.
Kalle Anka klockan tre.
Julklapparna under julgranen.
Pappa med sin julslips.
Julmaten som ska finnas trots att jag inte ar nagot extremt fan.
Svensson Svensson pa kvallen.
Familjen samlas.
Familjen samlas.
Familjen samlas.
Familjen samlas, nastan.





Men nu ar jag inte hemma i ar. Sa ar det ju bara. Det finns inga andra jag hellre hade velat fira en icke-hemma jul med iallafall. Det ar ju alltid nagot (trots att Charlotte har fel, man firar den 24, inte 25e!).





Cowboys

Jag alskar verkligen hur lattroade jag och Silke ar!
Nyss stod vi har pa kontoret med vara kameror och hade camera battle.
Ni vet nar cowboys stod och sag arga ut och helt plotsligt sa borjar de skjuta varandra?
Det var jag och Silke nyss, fast med kameror.
Mikkel visslade pa den dar cowboymelodin som alltid spelas med.
Ah jag alskar att vara lattroad (och lite stord).




Bitch

Idag pratade vi om vad hanhund och tik hette pa respektive sprak. Jag blev ganska forvanad nar Charlotte sa att tik hette Bitch. Hon forklarade da att det ar det som ar forolampningen och darifran ordet kommer. Inte sa vanligt i svenskan men i engelskan kallar man ju ibland folk for dogs som en forolampning.
Sa bitch ar alltsa en tik. Det anvands inte i folkmun men pa utstallningar och sant. Detta hade jag verkligen ingen aning om.




Ar hur trott som helst. Klockan ar tjugo over atta. Jag sitter i pyjamas och tittar pa Inception med tjejerna. Orkar verkligen inte tanka sa mycket.. Sjukt kompicerad film. Nu gar jag och lagger mig. Gonatt!

Asshole

Igar satt jag, Charlotte, Silke och Mikkel och spelade Oh Shit (plump).

Silke: COME ON, ASSHOLE!
Charlotte: Did you just call me an asshole?
Silke: YES!
Charlotte: Why?
Silke: That's the name of the game.
Sara: No it isn't..
Mikkel: Are you thinking of Bullshit?
Silke: Oh...

Bloody Sunday

Borjade dagen med att ga ner till lopbanan med Silke och Charlotte. Jag fick ga for svanskotan (svansbenet?) ar inte lakt an. Efter det hade vi nagra fria timmar innan vi var tvugna att ga ner till skolan for att julpynta lite.
Vi satte tomteluvor pa nagra av de 8 statyerna framfor skolan. Fyra av dom var kinesiska och fyra var vasterlanningar. Vi kande igen Einstein och Beethoven. En av de andra var Alfred Nobel! Hur coolt ar inte det? En av atta statyer ar av en svensk person! Coooolt.

Efter vi pyntat klart (jag och Silke busade mest med barnen) sa gick jag och Silke hem. Charlotte stannade pa kontoret for hon skulle ata i matsalen nagra minuter senare. Jag och Silke tankte ata hemma istallet. Jag hade inte atit sen frukost (klockan var nu 17.30). Nar vi kommit hem, tagit av oss ytterkladerna och borjat koka vatten sa ringer Silkes mobil. Vi var tvugna att ga tillbaka till skolan. Vi skulle ta ett kort. Vi skulle ta ett kort. VI SKULLE TA ETT KORT!!!!!!!!!!!!!
Jag slog igen alla forrar i min vag. Fyy vad arg jag var. Var pa sant jakla skithumor rent ut sagt. Nar vi kom ner till skolan sa var det inte ett kort utan tre. TRE. Tre kort = tre extrema fejksmile.

Pa vagen hem igen sa moter jag min lilla Cat. Han kastade sig om halsen pa mig och da ar det ju omojligt att fortsatta vara arg. Helt omojligt.



18 Dec

Idag akte vi till stan. Innan vi akte trodde vi att en orn flugit in i Charlottes rum eller nagot.
-SARA!!!! SILKE!!!!
- What what what?
- IS THIS A GRAY HAIR?! IS IT?!
Aldersnoja.... haha

Vi akte till underground market och kopte lite billiga saker, sen kakade vi pa Mcd och kopte lite mer pa shoppinggatan. Det blev mycket varma saker idag. Inomhus-uggs, 2 par leggings, varm hoodie, scarf och vantar.
Ett par leggings var for sma sa gav dom till Charlotte, sa blir det nar man inte kan prova saker.. De kostade ju bara 15 kr sa det gjorde inget (:

Vi gick ocksa till Walmart for att kopa lite godis. Jag och Charlotte kopte aven varsin "vagn" att spanna fast vara backpackryggsackar pa sa vi slipper bara de sa mycket nar vi aker harifran.
Vi hade alla typ tre stora shoppingpasar samt varsin pase fran Walmart. Vi la alla kassar i en kundvagn. Inne pa Walmart sa ar det sanna dar rulltrappor som ar som ramper sa man kan ta med vagnen till andra vaningen. Vi gick ut fran Walmart och skulle ta "ramptrapporna" ner till forsta vaningen. Jag stallde mig framfor vagnen for att halla i Charlottes nya Uggs som holl pa att aka av. Vi kliver pa ramptrappan med vagnen.
Charlotte:"F*CK!!!! IT'S STAIRS!!!!!"
Som tur var stod jag framfor och holl emot den fran att ploga sin vag ner till forsta vaningen.

Haft en grymt bra dag med min kinesiska minifamilj. Kommer sakna dom sa mycket.
Silke och jag pratade om det for nagra dagar sen. Det kommer bli sa konstigt. Silke och jag delar badrum och borstar alltid tanderna ihop.
Vi tre sitter alltid tillsammmans hela kvallarna. Aah det kommer bli sa tomt!



Vara nyshoppade saker! Vi kommer vara sa coola med vara pensionarsvagnar.
(och jaa, jag ska klippa bort bollarna pa mina vantar. Det ar skitsvar att hitta normala vantar har. De har oron, djur pa sig, megahjartan eller tofsar...)
Silke visar aven sushin hon kopte. Hon skramde skiten ur mig nar hon at den. "AAAAAAAAAAAAH WASAABIIII" haha




Departure

Forst skulle vi jobba till den femtonde sa vi bokade vart hostel i Harbin for tva natter och resterande natter i Beijing.

For nagra dagar sedan fick vi reda pa att vi var tvugna att stanna till den tolfte (men vi fick aka den trettonde) sa vi tankte att vi kunde ju ta det lugnt i lagenheten tills att vi skulle aka till Harbin.

Nyss fick vi reda pa att vi var tvugna att vara ute ur lagenheten innan den tionde. Direkt efter de sagt detta sa vill de veta om vi aker den attonde, nionde eller tionde.

Men alltsa.......
Nu har vi bara fatt boka om nastan allt och planera om hela skiten. Kul.
Nu blir det en natt i Harbin och massa natter i Beijing. Tur att vi ens hittade hostel i Harbin aven om det bara var for en natt.


Det ar ju inte lararnas fel. Antar att de ar lite sura med. De fick nyss reda pa att barnens slutprov inte ar den tjugonde januari utan den trettonde..


"Melly Kismas Sara"

Strommen gick nyss, igen. Sjukt irriterande. Tva ganger igar, en gang under en lektion idag och sa nu. Fyra ganger pa tva dagar? Nagot maste ju vara fel?

Vi pyntade massa trad utomhus forut. Kanns sa konstigt att hanga glitter och kulor pa trad som har lov.. Tog iallafall valdigt lang tid och vi var alla nedfrusna nar vi var klara. Efter det var klart sa gick jag, Charlotte, Silke, Mikkel och Mario till en restaurang nara skolan for att ata middag. Jag ater typ bara ris blandat med "soppan" fran en kottgryta och pumpakakor. Men det var gott iaf :)

Den som sa att tomten inte finns i Kina hade ganska fel.






:)

Stromlos. Ibland gar allt motstroms.

HI star det pa ACn i vardagsrummet nar den blir overhettad, vilket ungefar ar var femte minut. Vi far da stanga av den, vanta ett tag och sen sla pa den igen. Det harliga med var AC ar att den visar innetemperaturen med. Nar vi har varit tvugna att stanga av den visar den 14 grader nar vi satter igang den igen. Ja, det ar svinkallt.

Idag sag jag Kinas forsta sno (det var 15 grader for en vecka sen..)! Barnen blev helt tokiga. Det brukar komma sno har men det stannar tydligen sallan pa marken. Den stannade pa gras men annars inte. Har inga vattentata skor heller.. Hoppas att jag far mina Uggs snart och att de fixar vattnet. Converse gor det da inte..
Det regnade jattemycket i morse sa vi kladde pa oss typ alla ytterklader vi hade, sen nar vi kommer utanfor huset sa ser vi att driver Michael har kort upp hit for att hamta oss. Silke sa precis i trapphuset "What if driver Michael could pick us.. HE'S HERE!!"

Vi tittade nyss pa Forrest Gump. Jag forstar inte hur jag inte kan ha sett den filmen. Vet mycket val att den finns da jag forsta gangen sag namnet pa en inspelad VHS hemma (Nagon gang under 1900-talet..). Den var grymt bra iallafall.

Nu gick strommen for andra gangen idag. Allt blir ju overhettat verkar det som.. Sist var det bara att trycka pa nagot sa kom den tillbaka, det funkar inte nu..

Ungefar 1 h senare:
Silke skrek i duschen sa jag fick springa dit med min mobil (ficklampa). Hon stod med balsam i haret (saklart, haha). Vi gav strommen ungefar en kvart att komma tillbaka men det gjorde den inte. Silke gick in i duschen igen och jag los med ficklampan genom duschglaset (det ar frostat sa man ser inte igenom). Charlotte forsokte fa tag pa Daisy men hon svarade inte. Vi kande seriost hur temperaturen rasade (inte for att det var sa varmt fran att borja med men..). Vi bestamde att om strommen inte kommer tillbaka sa vi  skulle vi ta Michaels gamla rum i killarnas lagenhet. Sangen ar stor nog for alla tre. Fanns inte ens en tanke pa att stanna i var lagenhet utan varme.

Till slut tog jag och Charlotte saken i egna hander och gick till Ms Wan.
Jag stod dar som en idiot. Med ficklampan pa mobilen forsokte jag forklara att vi inte hade nagon strom. Holl for lyset pa mobilen. Holl for mina ogon. Sa "No power, no lights" trots att jag visste att hon inte skulle forsta. Sa forsatte jag ett tag med att halla for lampan och mina ogon.. Till raddningen ringer Daisy.
Nagra minuter senare ar strommen fixad och jag springer in i duschen radd for att strommen skulle ga igen (vattnet funkar ju men ar radd att trilla ner i squattingtoan i morkret). Sa fort jag blott hela haret sa kanner jag den dar underbara kanslan. Den dar bedovande kanslan som gar genom hela kroppen. Den dar kanslan nar varmvattnet tar slut. Jag var ju tvungen att forsatta. Schampoo och balsam. Ord kan inte beskriva hur det ar att duscha i kallvatten och komma ut i ett rum dar det ar dryga 15 grader.
Jag tog Silkes harfon och varmde mig och det hjalpte, for stunden.

Vintrarna ar kalla i Sverige men husen ar ju varma iallafall.

Hej min vinterlagenhet

Jaha nu sitter jag och Silke har. Filt, jacka, mossa, tofflor.. Var AC har gatt sonder och det ar den som varmer upp hela lagenheten (forutom sovrummen). Inte ett enda element. Lika mycket tatningar vid fonsterna som jag hade i min lekstuga, alltsa ingenting.

Idag var det 3 grader ute sa snart kommer det val vara 3 grader har inne med.

Tanker inte svara i bloggen men om jag inte hade haft principer hade jag sagt:
___________________________________ VAD KALLT DET AR!

We wis u melly kismas



Har borjat med vara jullektioner. Tog tyvarr inte med kameran till den forsta lektionen. Varldens minsta 6aring fick en tomterock, tomteskagg och en tomteluva samt uppgiften att dela ut tomteluvor till sina klasskamrater. Da detta var dryga 60 st sa fick jag med hjalpa till om det inte skulle ta hela lektionen. De blev hur sota som helst iallafall!
Borjade med att prata lite om julen, larde dom lite ord sen blev det sang! We wish you a merry christmas lat mest som we wis u melly kismas men de forsokte sa gott de kunde iallafall :) Efter det var det dags att gora julkort.  Vissa hade skrivit To mum men gett det till mig iallafall. Bless them.

Vi blev med patvingade tomteluvor sa jag fick kora pa flator istallet for hastsvans.. Sag ut som tomtemor eller nagot.. Imorgon far det nog bli en flata..

Sammanlagt 65 tomtenissar (en rad saknas pa bilden, ja dom ar maaaanga)

Christmas cards

Sen kom Santa och hans crew och delade ut godis ( k a o s ).

Sen var det dags for Grade 5 (Syns jag ens..?).

Kom hem och kollade igenom julkorten jag fatt. Bad barnen att skriva
To____ (vem dom vill), Merry Christmas and a happy new year. Love from____ (deras namn).

Fran en femteklassare. Antar att han/hon heter Bananas..

Everybody loves Sara!

Imponerande av en forstaklassare! Forvantade mig nog ner nagot som....


..det har! Detta ar nog anda mitt favoritkort. Snacka om att kora sitt eget race!
Det far mig att le varje gang iallafall. Sa lange man forsoker sa gott man kan eller hur? :)

Give me a break

Pratade om jultomten idag och att han kommer genom skorstenen och lamnar presenter.
En 6aring papekar att de inte har nagra skorstenar eftersom de bor i lagenheter.
Jag sager att tomten da kommer genom fonstret.
Samma unge papekar att hans foraldrar satt galler for hans fonster for att hindra nagon fran att komma in dar.

Taobao, will you marry me?

Bestallde Uggs, tva klanningar och en kjol fran Taobao (typ som Tradera fast fasta priser och de har ALLT) idag.. Gick iofs bara pa 335 kr men anda. Aj..

Idag hade jag min sista lektion med en klass utan att ens veta om det! Det gjorde iofs inte sa mycket.. Den klassen ar sa stokig.
Idag hade vi aven vara sista kvallslektioner och TACK FOR DET!
Den forsta klassen var tokiga. Seriost. Galna. Kommer in och ungarna star pa bankarna, tar sonder blackpennor (black pa hela dom), kastar bocker, sliter varann i haret - you name it - they did it.
Forst tog det tio minuter (av en 40minuters-lektion) att fa dom att vara nagorlunda tysta och sitta still. Sa fort de gjorde det sa skrev jag MOVIE pa tavlan. Jag forklarade att om de skotte sig skulle vi se pa Narnia i slutet av lektionen men varje gang de inte lyssnade pa mig sa skulle jag ta bort en bokstav. Om hela ordet forsvann sa blev det ingen film. De lyssnade aldrig men om jag slog i platskapet (katedern) och de inte lyssnade sa tog jag suddet mot sista bokstaven och gav dom nagra sekunder att fa tyst pa sina stokiga klasskamrater. Nar det var filmdags hade de M O kvar, sa det blev film i typ en kvart.
Jag tror aldrig att jag under min tid i Kina varit sa arg pa en klass. Jag gick runt och slog pa deras bankar om de pratade, hade vant sig om, lekte med nagot eller hade fotterna pa banken.
En gang  under lektionen slog jag i platskapet tre ganger i rad sa hart att jag verkligen trodde att nagot i handen gick sonder. Det ar det enda sattet att fa dom att vara tysta. Min assistent och hennes platlinjal rackte inte langt. Det behovde nagot oronbedovande. Och visst blev de tysta, ett tag..

Lektionen efter var mycket lugnare. De hade hela ordet MOVIE kvar pa tavlan nar filmen startades. Trots detta sa kom deras assistent fram och bad om ursakt for att de var sa stokiga och att hon inte kunde kontrollera dom. Jag svarade bara att hon inte hade nagot att be om ursakt for eftersom denna klass var som sma anglar i jamforelse.

Men Grade 3 - inte mina basta vanner precis.

Plagade for ovrigt stackars Mikkel med att ta pa mig skitmycket glitter och sjunga Luciasanger bredvid honom nar han satt och jobbade. Han ar ju den enda som hort talas om (och firat) Lucia. Varken Silke, Charlotte eller Mario har hort talas om det (whaaat?). Mikkelstackarn hatar Lucia meeen jag tror nog att jag fick over honom pa Lucia-sidan (haha).
Varken Charlotte, Mario eller Silke har nagonsin hort att man dansar runt julgranen heller! Helt sjukt! Rocking around the christmas tree-sangen maste fatt en helt ny innebord nu.

Dessutom, Charlotte borde bli bannad fran vart kok. Hon glommer alltid att hon kokar vatten. Brukar bli att jag eller Silke stanger av det eller att jag fragar om nagon kokar vatten eftersom jag hor gasen pysa. Igar kokade hon sina agg i 40 minuter. Kom ut fran mitt rum och det luktade agg i hela lagenheten.
Haha jag tror nagon borjar bli gammaaaaal.

Frankie sa till Mikkel i lordags att han borjade fa rynkor och se gammal ut.
Det var liksom droppen.
"You look old", "You have a spot", "Your belly is soooo big", "Do you like your shirt?", "You look SOOOO tired", "You've got so fat". Finns det nagot vi INTE hort vid det har laget?
Sa jag sa till Frankie (skrattade lite for att han inte skulle bli ledsen) att det ar valdigt valdigt oforskamt att saga sa, att man inte sager sa. Tror han hajjade att jag faktiskt menade det fast jag skrattade nar jag sa det. Och de ovannamnda kommenterarna ar inte bara fran Frankie. Men alla ar fran man faktiskt.
Fick forresten ett Thank you av Driver Michael idag! Han skulle ta mat och skalen han tog mat ifran gled ivag och eftersom jag hade en hand ledig sa holl jag i den. Innan har jag fatt en nick som halsning eller max ett Hi.
Han lyfte iofs upp min vaska da nar jag precis sprackt svansbenet. Det ar anda nagot speciellt med Driver Michael. Han paminner om pappa.

Fiona ar lite av min klippa i allt det har dessutom. Vet inte varfor. Hon vet nog inte om det heller. Kanner mig mest bekvam med henne helt enkelt. Nar jag hade min demo lesson fragade jag henne om hon skulle komma och kolla. Hon var den enda jag faktiskt ville ha dar. Kanns som hon ar pa min sida. Jaa jag vet inte hur man forklarar en helt grymt bra manniska, men hon ar en iallafall.

Jag har svart att hitta svenska ord sa det ar det nog dags att sova.

(Forlat for att min blogg har blivit min dagbok)



Coldplay - Christmas lights

Christmas night, another fight. Tears we've cried are flood.
Got all kinds of poison in, of poison in my blood.
I took my feet to Oxford street, trying to right a wrong.
Just walk away those windows say but I can't believe she's gone.





Jag och Charlotte satt nyss och lyssnade pa denna lat da hon papekar
att det ar konstigt att han sjunger omett brak med sin fru i en julsang.
Jag har lyssnat pa denna laten hur manga ganger som helst utan att
ens tankapa detta. Nu forstar jag helt plotsligt allt.
Undra hur ofta man lyssnar pa latar utan att tanka pa vad de betyder..


"Happy Valentines day!"

Nar vi var pa stan i lordags sa kom det fram en kvinna som fragade om vi ville vara med i en inspelning de gjorde. Mitt svar var som vanligt "Nonono" men efter att sett att tjejerna faktiskt funderade pa det sa blev det ett "Okay, we're in China, who cares?" sa vi sa ja.
Kvinnan sa att det var en film om alla hjartans dag som kommer slappas den 14 februari. Hon sa att den kommer spelas i vastvarlden med vilket vi verkligen hoppas att den inte gor. Hon ville att vi skulle saga halsningar till nara och kara. Charlotte och jag ville gora en till vara foraldrar men bara en fick gora det och Charlotte sa det forst.. Sen ville Silke och jag gora om vara vanner men Silke sa det forst..
Kvinnan foreslog att jag skulle halsa till min pojkvan. Jag sa att jag kunde hitta pa att jag hade en. Sen sa hon att jag skulle saga nagot om att jag inte hittat "Mr Right".
Jag lat typ sahar: "Have you found Mr Right? Congratulations. I haven't and I'm still searching. Anyway, congratulations and good luck to all the happy couples out there. Happy Valentines day!"

Inte forran efter insag jag hur sjukt deppigt (desperat?) det har later i slutet av en Valentines day-film. Skrattade for mig sjalv pa vag hem i taxin da jag insag hur latt det hade varit att bara sagt att jag hade pojkvan och halsa till honom, men sa snabbtankt ar man inte alltid.

Charlotte skamde med ut sig lite och detta skrattade jag faktiskt mer at an at det jag sa. Efter hon blivit inspelad kommer hon till oss och ser forskrackt ut, "I said: I want to thank my parents for everything they've done to me. TO ME? TO ME?!"
Haha skrattar fortfarande nar jag tanker pa det.


Sahar mycket folk samlas det nar tre vasterlanningar skammer ut sig framfor kameran.

Alltsa tjejen..

Detta ar anledningen till att jag laser Kissies blogg:

"Är så jävla förbannad.. Har blivit rånad på 20 000 kr kontant. Vet inte vem men dom har försvunnit ur min väska."

Du har inte blivit ranad, du har blivit BESTULEN. Om nagon snor nagot ur din vaska blir du inte ranad. Svenska 2? (Detta ar for ovrigt antagligen inte sant)

"Jag undrar om folk seriöst tror man blir upprörd av sånt här..? Jag menar, det är ju precis som att säga “din mamma”. Det har absolut ingen betydelse och visar mer på hur låg ens intelligent-nivå är när man kläcker ur sig såna här korkade kommenatarer haha!"


Menar du intelligensniva Kissie...?

"Vill ha allting bevisat, dock finns det ju mycket som inte är bevisat. Kännslor, det är ingenting som är bevisat. Personligen tror jag inte kännslor faktiskt är någonting, jag tror inte på kännslor. Men jag har en kännsla innom mig som jag inte heller kan beskriva, och om det beror på kärlek vet jag inte."

Kanslor, KANSLOR! (Dessutom tror hon inte pa kanslor men hon har en kansla inom sig..)

"Vi är just nu och handlar lite mat till söta Chloé! Hittade lite burkar med en chuaua på så det måste väll vara rätt..? Vill ju inte att bitarna ska vara för stora heller ju..?"

Ar det en Chuaua pa burken eller en Chihuahua? (tva L i val, suck)

"Men får nog köpa ett koppel på vägen dit eller springa iväg och göra det nu, eller hur ska man ta hem henne..? Hon är precis så pass gammal så hon får lämna mamman, är dom pigga och glada så dom kan gå själva då? Någon som vet?"

Vet du NAGONTING om hundar?


Undra hur lange hon kommer ha kvar hunden innan hon gor en tavling dar hunden ar priset?


Kanner mig som en svenskapolis nar jag laser hennes blogg. Brukar inte tanka sa mycket pa stavfel och sant annars, ar nog for att hon irriterar mig en hel del (pa ett underhallande satt). Jag ar ju inte jatteforvanad att hon skriver kannslor, rammla och vall iofs.. Hon kanske borde sluta spruta i sa mycket silikon i sig for det verkar flytta hennes fa hjarnceller langre ifran varandra.
Haha naa det var elakt. Forlat, men nasta gang - lagg pengarna pa svenskalektioner!

Kaifu Temple

Idag var vi i ett tempel har i Changsha, kallat Kaifu.

Reglerna var:
  • Inte tillatet att ta kort pa statyerna inne i templet
  • Tillatet att ta kort pa statyerna utomhus
  • Inte tillatet att ta kort pa sig sjalv och statyerna utomhus
  • Inte tillatet att peka
  • Inte tillatet att stampa
  • Kvinnor maste ga in i templet med sitt hogra ben forst, man med sitt vanstra
  • Man far inte kliva pa trosklen
  • Innan man kastar in rokelsestavarna(?) i elden maste man buga i alla fyra riktnigarna
  • Om man ber till Buddha i templet maste man ga tretton varv i templet
Det ar de regler jag kommer ihag. Jag rakade peka mot toaletterna en gang.. Och bugade bara mot elden, inte i fyra riktiningar. Ops..



I dammen fanns det Koi-fiskar som var storre an Cindy.



Smygfotade tva kvinnliga munkar. Heter det munkar nar det ar kvinnor?


Har hur manga fina bilder som helst harifran men detta far val racka :))

(Himlen ar faktiskt vit i Changsha..)

Lordag


Bilden far sammanfatta dagen, uppdaterar om allt imorgon.
Lordagar ar tydligen inga bra bloggdagar for mig..

Xīng qí wǔ (typ)

Uppdaterar endast for att jag maste nu (tvingar mig sjalv).

Haft en helt okej dag och kvall. Tittade pa den nya Karate Kid med tjejerna och Mario. Imponerande bra! Kanske for att man kande igen sig i endel situationer och att vi varit pa de flesta stallen som de var pa i filmen :))
(Kunde faktiskt mer kinesiska an ungen i filmen - winneeeer!!!)
Vi ska dessutom kolla om vi kan ga pa nagon Kung Fu-tavling eller uppvisning eller nagot har i Changsha. Skulle vara ratt coolt.

Imorgon ska vi upp tidigt for vi ska aka till nagot kant tempel. Vi har redan blivit tillsagda typ 25 ggr att vi inte far rora nagot.
Hej, jag heter Sara och ar 3 ar gammal. Jag kommer rora ALLT imorgon.

Nu far det nog faktiskt bli sangen sa man orkar slita sig upp i tid.. Pa en lordagsmorgon.. Suck..



Kommer ni forresten ihag de sma valparna Marabou, Lysmelk och Geisha...?



...for det gor knappt jag!



9 juni

Exakt ett halvar sen jag fargade mig sist, inte konstigt att man har utvaxt..

Dessutom var skype SKIT ikvall! Trakigt.

Xīng qí sì (typ)

Glomde forresten beratta vilka som faktiskt lyckats vinna lotteriet som kallas Posten!
I mandags fick jag tva fodelsedagskort - Tack Hanna och Britt och Per-Olof!
Korten skickades runt 10 Oktober och kom fram i mandags. Jag hade gett upp hoppet sa blev jatteglad nar jag fick dom :))

Skypade med mamma igar, valbehovligt! Tack!

Idag ska vi aka och handla mer juldekorationer till skolan, var dar i tisdags med om jag inte skrev det.. Man koper allt pa en marknad dar man forhandlar sig till priset. Affarerna ar SKITSMA och man kan verkligen inte vanda sig om dar inne..






Nagra pasar? (observera att Mario bar 4 st)

Ser inte riktigt fram emot att aka dit idag med.. Det ar seriost sa trangt att man inte kan mota nagon i gangen for tva personer far inte plats. Om man har folk framfor sig och bakom sig och vill ga ut darifran far man snallt vanta tills de andra flyttat pa sig. Dessutom har man saker i huvudet HELA tiden! Lite for lang for det har landet.
Kanske ska kopa julgran till var lagenhet idag, det ar ju ganska kul iofs. Fast har ar alla julgranar fardigdekrorerade och sakerna ar fastlimmade. Sa onodigt. Jag vill ju pynta den sjalv..

For ovrigt blev min grade 6 installd idag! Woho! 7 minuter efter lekionen borjat sa gick jag till klassrummet for att kolla varfor ingen hamtat mig. Visade sig att de hade nagon klassresa eller nagot. Bada mina grade 6 har blivit installda denna veckan! I mandags berodde det pa nagot prov. WOHO! Vaknade dock upp i morse och insag att jag ar trott pa att undervisa och jag skiter i om lektionen gar skit. I borjan brydde man sig men nu har man insett att vill de inte lyssna sa kan man inte tvinga dom. Och dessutom sa ar mina lektioner inte sa trakiga sa tror bara det ar nagon 12arsgrej att de inte vill lyssna.
Na nu ar det val bast att publicera detta innan man rakar ta bort allt. Skriver aldrig om det har..

[Ingen rubrik]

It kicks so hard it breaks your bones.
Cuts so deep it hits your soul.
Tears your skin and makes your blood flow.




It's better that we know that love is hard.

Xīng qí sān (typ)

Dagen har bestatt av maaassa lektioner. Iofs bara fyra men kanns som massa.Korde en lektion utan assistent. Det kom helt enkelt ingen. Dessutom forsta gangen jag hade den klassen efter att jag tagit over efter Michael. De skotte sig ganska bra iaf.. Jag hotade med att hamta deras larare och da blev de tysta (a).
Den nast jobbigaste dagen pa hela veckan ar iaf gjord. Fredagar ar varre men da ar det som sagt fredag. Pa nagot satt brukar jag lyckas ta fram oexisterande energi och spinna pa den hela dagen. Oftast iallafall. Lyckas jag inte sa blir hela dagen skit.

Nu har vi precis kollat pa Sex and the city 2. Trodde inte jag hade sett den men jag tror jag har det? Har jag det?
Kande bara igen vissa delar av filmen vilket tyder pa att jag antagligen kollade med tjejerna och pratade 70% av filmen.

Imorgon ar det torsdag och jag har tre lektioner. En hemsk grade 2 (tycker verkligen grade 2 ar skitjobbiga), en gullig grade 1 (det ar de alltid, nastan) och varldens varsta grade 6. Grade 6 ar extremt stokiga pa var skola (grade 5 pa en annan skola ar hur bra som helst). Tror inte det underlattar att jag tog over efter Michael. Tjejerna hade antaligen sma foralskelser i honom och killarna sag val upp till honom. Kanns ju inte som de beter sig battre nar de vet att jag mest undervisar grade 1 heller. Far se hur det gar. Tar med en DVD om jag verkligen inte kan kontrollera dom. Min assistent fragade om jag var den som skulle undervisa dom den resterande tiden och nar jag sa ja sa sag hon lite forskrackt ut och sa "oowww... Maybe a boy can have this class instead?" Mm fast det gar inte att byta sa jag ar fast med terroristerna.. Naa ska inte vara san efter bara en lektion.
(Imorgon kommer jag antagligen skriva ett inlagg om hur de stangde av datorn, kastade bocker och slogs..)

I Marios klass var det tva stora 11aringar som borjade braka. Han fick LYFTA bort den ena pojken fran den andra. Hoppas verkligen inte att det blir brak i klassen imorgon for varken jag eller min lilla assistent ar speciellt starka (hon ser inte sa stark ut iallafall).


Min grade 6-assistent i mitten. De andra tva ar mina grade 1-assistenter :)
Se om vi far namnen ratt... Fran vanster: Miss Li, Happy?, Miss...Li? Ling?
Hon i mitten har jag bara haft tva ganger men de andra tva har jag haft sen jag kom hit. Kan ju inte fraga vad de heter nu. Pinsamt..


Wh000t?

Kom  nyss in pa en bantningsblogg och kollade pa hennes tre recept. Kan inte saga annat an att jag ar mallos.

Kopierar bara de vasentliga bitarna av receptet. Finn ett ratt.

1:
Stek färsen i den form du vill (pannbiff, köttbulle ellr dyl). Ha i ex linfrön, lök. Krydda med salt och peppar. När stekningen är klar lägger du på några ost skivor och låter de smälta. Sedan serverade jag med "vanlig" sallad och hällde över fettet som jag stekt allt i på biffen. Jätte gott!

(HALLA OVER FETTET OVER MATEN?! VAAAA?! OCH OST?! WHAT?!)


2:Ett jätte snabbt, enkelt och smidigt recept. Kassler i ugn. Du kan pryda kasslerbiten(arna) med vad du känner för. Jag hade ost, tomat och bacon. Klickade en rejäl klick smör och la sedan kasslerbiten på den.

(OST?! BACON?! SMOR?!)

3: Kycklinggryta
Recept
800 gr Kycklingfiléer
50 gr Cocosfett
3 dl Creme fraiche (34%)
1 dl Grädde (40%)

(Fet gradde och creme fraiche? Du maste skoja)


Som sagt, mallos. Forstar inte hur hon kan ga ner 5 kg pa en vecka. Bra for henne, men jag kommer nog inte ta efter dessa recepten da maten skulle bli onyttigare an vad jag brukar ata..

Cat?

Sprang pa en av de sma favoritkillarna idag.
Silke och jag pratade om det - de barn som klanger och hanger i allt de far tag pa ar sa extremt irriterande ibland. De slapper verkligen inte. Sliter man loss dom sa satter de sig fast igen.
Den har lilla killen ar en san som kommer fram och kramar en nar han ser en, sager att hans namn ar Cat (?) och fragar vad mitt namn ar fast han mycket val vet (detta beror antagligen pa att det ar all engelska han kan). Han busar garna lite men om jag sager hejda sa sager han med hejda och skuttar darifran.



I'm hoping we can make some wishes out of airplanes

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?
I could really use a wish right now.



Det kunde lika gärna varit du och jag

Nar vi gick mellan barerna i fredags blev vi konstant stoppade av sma barn. Kanske 3-5 ar. De springer runt med varsin liten burk och forsoker fa ihop pengar.. Det skar i mitt hjarta. Jag vill att de ska springa runt och leka  flygplan med mig pa mina dagislektioner. Inte tigga pengar. De ar ju barn. De ska inte tigga pengar mitt i natten.

Deras mammor sitter en bit bort och tittar medan barnen tigger. Att jag ger pengar till barnen innebar att hennes taktik fungerar. Jag vill inte att hon ska ta med barnen for att tigga.
Men hon skulle inte sluta bara for att jag inte ger dom pengar. Sa ja, vi gav dom pengar. Hur kan man saga nej?

Kom upp en gammal lat pa min ipod, har inte hort den pa hur lange som helst.
Svenska akademin - det kunde lika garna varit du och jag

Tiggeriet upplever du som fett stressigt
så du avvisar ett rop på hjälp reflexmässigt.
Massa lodare pundarpack borde faktiskt fatta att
dom hindrar dig från att sova gott inatt.
Du har betalt din skatt och borde lämnas ifred
men hungrande barn blir inte mätta av det.
Se ditt ansvar och din del i problemet,
hör en talande tystnad i det ruttna systemet.







6 December

Har varit i Kina i 130 dagar nu om jag inte raknade fel.
18 veckor och fyra dagar.
Det ar ju ganska lange faktiskt. Mer an 1/3 av ett ar!

Om fem veckor och fem dagar gar kontraktet ut =))
Sen kommer det bara saga swoosh sa ar man hemma igen.


Forsta bilden jag tog i Kina. De har var mina roomisar i Beijing.

Igar fragade mamma mig hur jag forberett mig mentalt for att lamna alla barnen. Jag insag att jag inte ens borjat tanka pa det. Kommer val bli som nar jag akte till Kina. Jag var inte alls mentalt beredd.
Men nar jag akte till Kina sa visste jag ju att jag skulle fa traffa alla igen. Nastan alla iallafall.
De har sma stjarnorna kommer man nog aldrig se igen.. Far nog forsoka borja forbereda mig..

Fredagkvall

Borjade kvallen pa Coco bar. Bra musik och atmosfar. Traffade Arthur igen och hans kompis John Wayne. Ratt roligt val av engelskt namn maste jag ju saga.. Jag snodde aven Silkes mobil efter det har, for hennes egen skull! Mobilen lamnades inte tillbaka forran vi kom hem, dryga 5 h senare och da i lovord om att inte skicka nagra sms.
Vi diskuterade aven fuck-you-tecken. Charlotte gor sina i ett omvant peacetecken. Hon berattade att detta kom fran nar England och Frankrike lag i krig. Man behover ju bada fingrarna for att kunna skjuta pilbage och nar engelsmannen vann kriget sa hogg de av ett av dessa tva fingrarna pa fransmannen for att de inte skulle kunna skjuta pilbage igen. Och engelsmannen skrattade och gjorde det omvanda peacetecket mot fransmannen for att visa att de hade bada sina fingrar kvar och att de vann kriget. Mario och Mikkel borjade dra massa daliga skamt om fransman dar det ingick att gora dessa tecknen och tyckte dom var jatteroliga.
"Are you from France? HAAHAAAAHAAAAAA" Det var ratt roligt att se dom skratta at sig sjalva iallafall.. :)


Birthday girl!

(min utvaxt ar verkligen inte sahar illa, antar att det ar for att blixten inte lyser upp mitt pa huvudet)

Efter detta gick vi till en club som spelade housemusik. Vi stallde oss i ko for att hanga in vara jackor i gaderoben da vi ser tva vasterlanningar. Mario gar fram och pratar med dom.
"Where are you from?"
"France"
Mikkel och Mario borjar asgarva. Mario gor tecknet, skrattar och smaspringer dar ifran och Mikkel bangar och springer darifran. Fransmannen kollar pa mig och forstar ingenting. Jag bara skrattar och rycker pa axlarna. Haha hur stor chans ar det egentligen? Det ar typ inga vasterlanningar har och sa lyckas de vara fransman dessutom.
Pa clubben blev vi inte langvariga utan traskade vidare till stadens Bar street som borde heta dead street. Vid kl 1 motte vi typ fem pers. Gick in pa en bar och drack en drink som hette Angels tits. Intressant namn dar med..




Fuck France!

Silke var i extas: "Look! The fish is smoking!! Look!!!!"

Efter det drog vi vidare till Mcd for lite kak. Vi var de enda dar.. Inte daligt for en fredagskvall i en stad med 7 miljoner invanare!


Sen blev det taxi hem. Var taxichaffis visste inte vart var skola lag sa de foljde efter Charlottes och Mikkels taxichaffis som korde SJUKT FORT. Var radd att var chaffis tittade mer pa den han foljde efter an resten av trafiken men det gick ju bra iallafall.

Kommer sakna dessa sma liven nar jag aker harifran!


Orkar egentligen inte skriva nagot...

... men gor det bara for att jag har uppdaterat varje dag ganska lang tid nu. Ska forsoka uppdatera varje dag tills jag kommer hem.

Skypade med mamma forut. Mitt lilla hjarta opererades for tva veckor sen. De har inte sagt nagot till mig eftersom jag inte skulle oroa mig. De tog bort livmodern eftersom den var inflammerad. Allt gick bra och hon har blivit som en ny hund, skuttar runt och leker. Borjade saklart grata iallafall. Jag ar ju sa radd om henne..





Nagon annan dag lovar jag att uppdatera om helgen. Hade iallafall en jattebra utekvall igar och en bra dag idag. Kanske orkar uppdatera om det imorgon. Nu ar det laggdags. Ikvall sa vi god natt pa fyra sprak; kinesiska, tyska, svenska och engelska. Det ar sa kul nar de harmar min svenska. Nar Silke (tyskan) laser mina statusuppdateringar sa later det faktiskt helt okej! Jag forstar vad hon sager utan problem, dessutom ar hon grym pa att gissa vad det star.

Yeye, night!

Kindergarden

I eftermiddags hade vi kindergarden som vanligt. De ar de lektioner jag fruktar mest men de blir alltid de roligaste. Idag larde jag mina tre klasser boat, car, plane och de aldre (4-5) fick lara sig rocket ocksa. Lektionen gick mest ut pa att drilla orden och sen springa runt som det jag sa, typ flygplan. Nar jag sa stopp skulle de stanna och det ar sa roligt for alla drar alltid en pose.
I slutet borjade fem barn grata pa typ en sekund. Vissa for att de inte fick spela piano och de andra for att de brakade och puttades.. Vet inte riktigt hur det hande, gick hur snabbt som helst. Vander mig bort en sekund och fem barn borjar grata.. Great..
Men over all var det tre bra lektioner! :)


Antar att ni kanner igen lillkillen i orange vid det har laget?




"PLANE"


Ar man duktig far man en stjarna i pannan


Over and out!


20

Minst 20 grader, solsken och bla himmel idag! Ratt skont faktiskt. Fast det blev lite varmt ibland..

Hade bara en lektion idag sa i eftermiddags akte vi till nagot vi trodde var en stor Underground-market. Visade sig att Coco missuppfattade vart vi ville aka och skickade oss till en tysk supermarket dar allt var kinesiskt, bara tre ganger sa dyrt.. Spenderade nastan 50 minuter i en taxi i onodan. Kul. Fick ringa henne sa hon gav oss adressen till marknaden istallet. Val dar sa borjar vi leta Uggs. Har har jag storlek 39 i skor eftersom storlekarna ar ganska sma (brukar som mest ha 38). Men nej, i Uggs har behover jag 39. Synd att det inte verkar finnas en enda butik i Changsha som har storlek 39 (knappt i nagra skor, 38 ar tillrackligt svart att hitta). Far bli att bestalla online..

Hittade lite saker men alla ar faktiskt hemliga! :)

Nu har vi stadat lagenheten och kanske blir lite sex and the city snart, vi kopte ju som sagt sasong 1-7 (det finns val inte ens en sasong 7?).

Ska val forsoka planera dagislektionerna iman. Ganska krangligt faktiskt, kanns som jag gor samma sak varje gang, bara olika amnen.. Fast det kommer nog inte barnen ihag men anda.. Man vill ju att det ska vara roligt..

Klockan ar atta och Charlotte gick nyss och la sig. Jag har inte ens orken att tvinga mig in i duschen... Ahh... Masteeee....

En mandarin-lektion nagon gang for lange sen, da vi fortfarande tyckte det var nagon ide att lara sig kinesiska..



December? Are you sure?

Har ar det julkansla sa det bara sjunger om det!
Igar var det 20 grader varmt, hur kan man inte fa julkansla?

Den enda julkansla jag far ar fran alla jag-hatar-sno-statusar pa facebook, och det ar inte mycket att hanga i granen..


Ingen kinesiska tack!

Idag borjade nagra av mina elever prata kinesiska med mig och jag anvander mig av det lilla jag vet och sager "jag forstar inte" (ting bu dong) pa kinesiska. De blir huuuur imponerade som helst och ropar pa min assistent och borjar prata med henne. Hon oversatter att de fragade mig om jag kan kinesiska, och nar jag svarade pa kinesiska sa trodde de att jag kunde det.. Haha

Nu ar iaf onsdag gjord och innan vi vet ordet av kommer det vara fredagkvall.

Vi fick lite kritik idag. Mikkel hade tydligen glomt stanga av sin AC (jordens undergang?). Rektorn (som bor over dom) hade ringt till Coco som ringde Fiona som var med oss som i sin tur sa till oss att vi verkligen inte far lamna ACn pa. Om vi har glomt den sa maste vi ringa till Ms Wun och be henne stanga av den. Hon upprepade att vi inte fick lamna dom pa och blablabla. Vi fragade om de klagat pa nagot annat (tanda lampor, rinnanade vatten..) eller om detta var forsta gangen. Det var forsta gangen. Forsta gangen nagon glommer sin AC pa under 3,5 manad... Jag tycker det ar ratt bra jobbat med tanke pa att vi har fyra ACs i varje lagenhet. Jaja, nasta gang vi glommer dom pa sa maste vi betala.. Fair enough..

De berattade aven for oss att de gjort planer pa lordag morgon. N e j . Vi ska ga ut och fira Charlotte pa fredag sa det blir det inget med. Skulle ju vara bra om de kollade med oss innan de bestammer nagot. Bara for att vi ar i Kina betyder det inte att vi inte gor planer...


En av mina favoritelever (man kan inte hjalpa det...). Detta ar aven lillkillen som kramar mig pa min profilbild pa facebook :)


RSS 2.0