All grown up


Gick en svang runt hoghusen pa kvallen.


Vi akte upp i Jao Jin(?) tower. Pa vagen upp fick jag vara med pa minst 15 bilder med olika personer. Alla ville ta kort med den blonda.. Annars har ingen ens tittat pa oss har i Shanghai, det har varit helt underbart.


Shanghai ar ju ganska stort faktiskt..


Nu nar man inte ar tonarging langre sa ar det val dags att lamna barntoan till barnen..


Charlotte hittade sin affar.


Men for en sekund hatade jag Shanghai.. Charlotte och jag strattade runt och letade efter the bund sightseeing tunnel eller nagot sant och tappade tiden lite. Klockan var ungefar 22 nar vi insag att det var dags att borja dra sig hemat. Eftersom tunnelbanan stangt sa fick det bli taxi. Forst forsokte vi vinka in taxibilar innan vi sag taxikon, dit alla lediga taxibilar korde (trodde vi). Vi stod i ko och behovde cirka 50 taxibilar innan vi skulle fa en. Efter tio miunuter hade det kommit tva. Vi insag att det dar skulle ta en evighet och borjade rora oss bort fran ko-omradet. Vi borjade ga och tankte forsoka vinka in en bil lite langre ner pa gatan. Lediga taxibilar passerade oss hela tiden men inga stannade. Det var kallt och vi hade sjukt ont i fotterna. Efter ett tag blev vi riktigt arga for att inga stannade. Det tog 2 timmar innan vi fick en taxi. De timmarna gjorde inte under for min forkylning.


Nu sitter vi pa vart hostel och vantar pa vart tag som gar halv fyra. Atta timmars tagresa, denna gangen sittandes. Kuuul.



Shanghai-masten


Starbucks


FETINGKARTA



Nu ska vi snart aka ivag och aka upp i ett torn for att checka utsikten over ett lysande Shanghai. Kor en vettigare uppdatering nar jag ar hemma i Changsha. Later!

Vi var inne pa H&M idag (igen).
Jag: Ahh a piece of Sweden...
Charlotte: What do you mean?
Jag: H&M is swedish...?
Charlotte: WHAT?!

The Bund

Igar var en grymt bra men trottsam dag. Jag och Charlotte anlande kl 9 pa morgonen, tog metron till vart hostel, dumpade sakerna, gjorde oss iordning och sen motte vi upp Anna och Anjanie. Vi drog pa en shoppingrunda och jag kopte den dar jackan pa HM, ett par leggings, en troja och ett par jeans. Efter det drog vi till varldsutstallningen. Vi koade typ en kvart innan vi kom in, lite skillnad till dom som var har under national holiday fick koa flera timmar. Val inne pa omradet behovde vi koa sammanlagt dryga 10 minuter. Haha, ingenting! Vi var och halsade pa Sverige. Eftersom jag tog med mitt svenska pass sa kom jag in utan att behova koa. Eftersom engelskorna inte heller ville koa sa skulle de kora pa att de glomt sina pass. Problemet var att kvinnan som slappte in svenskorna var kines men kunde flytande svenska.. Anna sag ut som ett stort fragetecken nar kvinnan borjade prata svenska med henne. Sen sa hon att jag fick ta med mig en person in och de andra fick koa sa Anna foljde med in.
Vi drattade runt dar till ungefar 22. Mina fotter holl pa att trilla av.
I taxin pa vagen hem sa somnade men vaknade nar Charlotte ropade att hon och jag skulle hoppa ur for vi passerade vart Starbucks. Vi sa hejda till Anna och Anjanie och hoppade ut. Val ute ur taxin inser vi att det inte alls ar vart Starbucks. Efter en kvarts letande hittar vi till slut hem till vart hostel, riktig ren tur.

Vart hostel ar SJUKT kallt. Svinkallt. Hjalper ju inte att jag och Charlotte har sangarna narmst fonstret.

Idag drog jag och Charlotte ut igen pa en shoppingrunda. Anna och Anjanie akte vidare till en annan stad. Jag kopte en ring, en halsduk och en troja. Nojd med dagens kop :)
Sen akte vi till en gammal del av Shanghai och struttade runt. Sen bestamde vi oss for att aka till The bund for att kolla pa utsikten och kaka middag. Efter sjukt mycket letande och sjuk vark i fotterna hittade vi en. Beef burger, tummen upp! Utsikten fran bron vid The Bund var sjukt fin. Tyvarr kunde inte min kamera fanga hur fint det var, men har kommer iallafall lite bilder.


Nya trojan




The Bund



Shanghai

Igar kom vi till Shangahi, gick pa stan och drog till the Expo.
Hinner inte skriva sa mycket eftersom vi ska dra ivag snart igen, men Sveriges utstallning var den basta (de tre personerna jag var med ar fran England, men de holl med om att Sveriges var bast). Vi hade mycket Pippi och mycket IKEA men aven en rutchekanetunnel (stavning?) som jag och Anna fick aka eftersom jag ar svensk och sen fick vi gungaaa :)


En glad svenne i svennehuset


Det visade sig att Anna inte visste nagot om Sverige. "Ar Pippi svensk?"
"AR ABSOULT VODKA SVENSKT?!?!?!" (Star inte det pa flaskan?)

Gunga var det basta! :)


Nu vantar frulle pa Starbucks och jag ar sviiinhungrig.
LATER!

Forvirrande

Har tror man att man kopt hela sasong 1,2 och 3 av gossip girl, men tydligen inte. Sasong 1 visade sig vara halva sasong ett, sa nu det brainstorma ideer om vad som kan ha hant i slutet nar vi borjar pa sasong tva.
For ovrigt sa bestar kvallen av lessonplanning. Har suttit och malat 10 pumpor, 10 haxor, 10 fladdermoss... Mm ni hajjar. Ska gora ett spel med barnen nasta vecka nar det ar Halloween pa schemat. Maste gora klart allt innan Shanghai for dar blir det inget jobb, inte ens lite!

Kommer bli sa kul att traffa Anna igen!! :))
Har ju inte sett henne sen slutet av augusti. Shit, det ar ju nastan tva manader sen. Whoa..


Saklart saknar jag kara lilla Tyler med, men svikarn ar ju hur langt norrut som helst!

Kommer nog inte uppdatera pa ett tag nu, men hall utkik! :)

Koldskador

Ja, nagonting ditat iallafall. Var sjukt kallt nar vi gick till skolan i morse, fick varldens chock. Har tog man pa sig leggings, klanning och kofta. Det fick man ju sota for! Kallaste dagen sen vi kom hit, defenitivt. Det forsta som kommer inforskaffas i Shanghai far bli jacka! Helt klart. Fyy. Sitter pa kontoret och fryser roven av mig (ursakta ordvalet). Tur att jag har en stickad kofta med luva (jaa jag sitter med luvan pa mig)...
Var skola ar inte som skolorna hemma dar det finns en stor ytterdorr, utan har ar allt utomhus forutom nar man gar in i klassrum eller pa kontoren. Det ar liksom inga vaggar byggda. Vet inte om ni forstar vad jag menar. Pa kontoret har vi sanna dar hederliga enkelglas-fonster som inte haller ute kyla for fem ore. Fast vi har ju iallafall en dorr som gar att stanga, ibland.. Fonsterna maste for ovrigt vara oppna eftersom det ar var enda ventilation.. Tank nar det ar minusgrader (inga element pa hela skolan). Da far man sitta och jobba med jacka, mossa och vantar. Undra hur det kommer ga att skriva med vantar pa sig.. Daisy jobbar ju i sin ullkappa idag och man kan ju inte riktigt klandra henne. Den som anda hade en jacka..


Hoppas att hitta denna pa HM i Shanghai. En helt vanlig jacka. Hoppas hoppas!
Jaa jag vet, sjukt dumt att handla klader pa HM nar man ar pa andra sidan jorden men 90% av allt man koper har skitkvalitet och gar sonder efter tva dagar. Underskatta inte kara HM!



Mossa har jag ju iallafall (fast riktigt sa kallt ar det inte an)!


Da var februari uppbokat!

Japp! Nu vet jag vad jag kommer gora heeeeela februari: LAGA MAT!

Precis suttit och skrivit en lista pa saker jag kommer ata nar jag kommer hem (star i lite blandad ordning).
  • Tacos (kommer atas forsta kvallen hemma med mamma och pappa, redan bestamt :) )
  • Kycklingpaj
  • Kroppkakor
  • Lufsa
  • Fisk!
  • Pizza (Tjejer? Filmkvall med pizza?)
  • Lasange
  • Kycklingsalladen med Canta dou
  • KOTT!
  • Hemmagjord snitzel
  • Stuvade makaroner och falukorv
  • Fiskpinnar och potatismos (eller potatis och kall sas? hmm)
  • Falsk flaskfile
  • Kalkonmiddag (har redan overtalat mamma och pappa att ha en till nar jag kommer hem, med HELA familjen :) )
  • Hemmagjorda kottbullar och potatis
  • Laxpasta
  • Flaskpannkaka
  • Vafflor (Sebbe, vagar vi ge oss pa vafflor igen? Svar: NEJ)
  • Tacopaj
  • Fajitas

Det ska bli skont att fa ata ratter dar huvudet inte serveras tillsammans med kottet, dar kycklingen inte ar fylld med ben och brosk, dar maten ar kryddad och dar maten inte branner upp hela munnen pa grund av all chili. Don't get me started on the rice.. Ett land utan kokt potatis borde inte fa finnas..
Men hoppas maten serveras med pinnar, annars kommer det nog bli problem...

 

Har suttit skitlange och letat efter en bild fran en harlig slappkvall med tjejerna men det visar sig att det inte finns en enda bild av detta pa internet da dessa kvallar var just slappa. Sen var det faktiskt svart att hitta en bild pa oss fyra overhuvudtaget eftersom nagon alltid haller i kameran, men denna gangen var det Andreas om jag inte misstar mig! TACK!

Lite sommar. Lite solnedgang. Lite tjejer. Lite saknad.

(Sanna, du gor hela bilden, kan inte halla mig for skratt nar jag tittar pa dig!)


Hör upp!

Sahar kan det se ut under mina lektioner:


De blir alltid lika impade nar de far se tomten.
"Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow"


Berattade for dom att dar jag kommer fran sa skjuter vi bara fyrverkerier en gang om aret, pa nyarsafton.
"WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT?!?!?!?!"
(Har skjuts det fyrverkerier flera ganger om dagen. Oftast kan man bara hora dom eftersom de skjuts under dagen da det ar for ljust att se dom.)

Love the way you lie

De senaste dagarna har det inte hant sa mycket i min lilla varld.
Gjort pannkakor tva dagar i rad. Spelat badminton med Silke. Forsokt fa Scruffy att sitta pa kommando (forsokt). Stadat mitt rum skinande rent. Haft lektioner. Ska snart planera fler lektioner. Dels for extralektionerna ikvall, dels for imorgon da vi har extralektioner med en klass vi bara kommer traffa tva ganger. Ska aven planera de kommande tva veckornas lektioner idag och imorgon for pa onsdagkvall sa aker jag och Charlotte till Shanghai!
Vi har antligen fatt tagbiljetter. 16 h over natten, helt okej. Varldsutstallningen (Expo) pa torsdagen. Traffa Anna, min roomie fran Beijing! :))))))))) Sen saklart SHOPPAAAAA!!!!! Sen kommer vi hem sent pa sondagkvall. Kommer bli sa kul! Hoppas att Charlotte mar battre bara, hon har hostat mycket de senaste dagarna.

World financial center Shanghai

Pumpkincake

Igar gick jag och Silke for att kopa pumpakakor pa en restaurang nara skolan. Eftersom menyn ar pa kinesiska, ingen dar kan engelska och vi kan ingen kinesiska sa visste vi inte riktigt hur vi skulle gora.
Till slut kom vi pa att vi kunde spela in Daisy nar hon bestaller och sa spelar vi bara upp det och visst funkade det :)


I will be the only one if you say you'll never go



They're two lovers in the night waiting on the sun to rise,
passing ships into the night under different skies.




But you just whisper what you said one last time,
I could have sworn I heard you say that you are mine.




Men alltsa NEJ!!!!


Idag var den enda dagen vi kan sova ut pa tio dagar eftersom Coco fick ett samtal igar och hogspelarna i Changsha hade bestamt att vi skulle jobba i helgen. Det var val nagon lirare som ville ha langhelg nasta helg for att han skulle resa ivag eller nagot.. Idag blev vi lediga iallafall eftersom vi undervisar pa olika skolor och alla gar inte efter samma ersattningsschema. Sa idag ar vi lediga och kan sova ut, MEN NEJ. Nagon som bor i lagenheten over oss bestamde sig tydligen for att lara sig spela piano kl 8 pa morgonen. Alla barnen ar i skolan sa detta maste varit en vuxen. Denna person var SKIT. Lat precis som ett barn som spelar pa skoj. Slar pa pianot. Lat verkligen SKIT. Problemet var ju att personen aldrig slutade spela. HELT OMOJLIGT ATT SOMNA OM. Sen borjade en kvinna utanfor huset skrika samtidigt som tva hundar borjade skalla. Sa nu var det alltsa piano, tanter som skriker och hundar som skaller. Till slut sparkade jag av mig tacktet (svor) och gick upp. Visade sig att alla andra i lagenheten redan var uppe eftersom det var helt f**king omojligt att sova.


The world is ours for the taking

Tredje inlagget pa mindre an en timme. Kanner helt enkelt for att blogga idag. Och att jag ar lite uttrakad. Charlotte vilar for hon tror hon haller pa att bli sjuk och Silke skypar. Har jag berattat hur mycket jag trivs med att bo med dom? Det ar sa konstigt. Vi pratade inte med varandra i Beijing. Alls. Silke och jag bodde i lagenhetsdorrarna mitt emot varandra men anda hade vi ingen aning om vem den andra var. Forsta gangen jag pratade var med Silke var utanfor SevenEleven i Beijing da hon dubbelkollade om jag var Sara som skulle med henne till Changsha. Forsta gangen jag pratade med Charlotte var nog pa tagresan hit. Det ar konstigt hur saker loser sig sa bra. Jag kunde aldrig ana att vi tre skulle passa sa bra tillsammans.
Det ar ibland ganska komplicerat att leva tva liv. For det kanns som att det ar det vi gor. I det ena ar vi fysiskt sett inte dar. Ibland nar de dar hemma behover en sa kan man inte vara dar till 100% eftersom man trots allt ar pa andra sidan jorden. Da ar det annu jobbigare att vara har, nar man behovs nagon annanstans. En av slog riktigt i rock bottom igar men vi pratade om allt och just hur svart det ar att hitta balansen. Balansen mellan att bry sig om allt som hander dar hemma men inte tanka pa det for mycket eftersom det bara bli jobbigare. Hur vi maste prata med varandra om sant har for de hemma forstar inte riktigt hur det ar. Hur vi just nu har en kinesisk familj bestandes av just oss tre. Att vi inte ska ga sjalva med vara problem utan dela med oss, prata om det. Ett delat problem ar ett halvt problem.

Jag vill ocksa att ni hemma ska veta hur mycket jag faktiskt saknar er. Oersattliga. Allihopa.

If you can't cry from your heart you can't smile from your heart.



Verkligen?

Jag och Charlotte hade lite svart att sitta skont i soffan igar. Svart att sova pa rygg inatt. Svart att ga ner for backen i morse. Svart att satta oss i minibussen idag.
Ska man se ut sahar efter en massage?



Det ar Charlotte pa bilden. Jag ar lite deppig over att jag inte fatt ett bevis for min smarta i form av ett blamarke.. I vilket fall har vi skitont i svanken och det kanns inte riktigt som det ar meningen..



Vilda djur eller vasterlanningar?

Detta verkade vara en av fragorna manga stallde sig idag nar vi var pa zoo. Vad ska man kolla pa? De vilda djuren eller vasterlanningarna? Blev nog 50/50 om jag far chansa.
Som sagt, idag var vi pa zoo. Dagiset som jag, Charlotte och Michael undervisade pa bjod med allihop och eftersom vara lektioner var installda idag sa passade det ju bra.

Jag insag att jag inte varit pa zoo sen jag var typ fyra ar gammal (Olands djurpark med dagiset. Pappa foljde med och jag fick fightas med tva andra tjejer for att fa sitta bredvid min egen pappa pa bussen. Det ar det jag kommer ihag fran djurparken, haha).
Nar vi var pa zoot sa kom jag pa varfor jag inte gatt pa zoo de senaste aren. Kinesiska zoos ar antaligen extrema, men fy faaaaaaasen vad deppigt det var. Massiva tigrar och lejon i skitsma burar. Hyenornas burar var nog minst. Det ar fasen inte okej. Madde skit och gjorde det svinigaste man kan gora - valde att inte titta for att slippa ma sa daligt. Man har ju tur. Alla har inte valet att blunda for det. Djuren till exempel. Vad ar det for jakla skitide att lasa in vilda djur for att manniskor ska kunna titta pa dom en gang var tioende ar? Tror vi att vi ager allt eller? Djuren ar sa otroligt vackra men dom tillhor inte manniskan. De ar inte vara att ta och lasa in. Varfor fortjanar inte de ett riktigt liv? Sjukt deppigt.

Barnen var iallafall bedarande som vanligt. Iallafall de som inte grat.
Det ser sa roligt ut nar de gar pa ett langt led och haller i varandras ryggsackar. De sliter ner ryggsackarna pa den som ar framfor sa de sitter inte pa axlarna utan mer i armvecken. Min uppgift fick bli att ga och dra upp vaskorna for det sag sa obekvamt ut.



Haha denna bild ar SA bra!! Har ser man vad som pagick hela dagen (hela tiden i Kina?). Michael till hoger, obekvam och skrattandes nar han ser sina trogna foljeslagare till vanster: KINESISKA TONARSTJEJER


Min lilla favoritkille gick runt och papekade det mesta. Fiona kunde halla sig for skratt och hon fick oversatta till mig vad han sa hela tiden. Han kunde tydligen inte sluta prata om elefanterna som han skulle fa se.


Fiona och jag ville med ga pa led och halla i ryggsackarna, stencoolt!


Har ser ni HELA buren som tillhorde hyenorna. Stor?

Pandorna var de enda djur som faktiskt verkade ha kul. De busade med varann hela tiden. Slangde sig over varanda, puttade varandra och rullade ner for backen som sma kottbullar (och hade en lite storre bur).


Vi var pa en elefantshow och de ville ha en frivillig ur publiken. Michael racker upp handen och sager "Pick the white guy, pick the white guy" och visst funkade det! haha
Showen var ganska cool. En elefant kastade upp en fotboll i luften, sparkade till den pa vagen ner och visst gjorde han mal i malet 30 m bort!

MEN det tar nog ett bra tag innan jag gar till ett zoo igen..

Happy B-day Mario!

Vi at lunch pa en restaurang:





Tartan var ju saklart fran New Mario!

Sen tog Driver Michael oss hem till honom dar vi plockade apelsiner:


Michael the monkey (Daisys ide)



Sen akte vi och fick overkropps och fotmassage:



Fakta:
Jag skrattade nar massoren masserade nedre delen av min rygg.
Nar hon lutade mig bakat over hennes knan (eller fotter?) och masserade (misshandlade?) svanken sa kande jag for att grata. Ar fortfarande om. .
Tror jag somnade nar hon masserade fotterna.
70 minuters massage for 60 kr, tror vi kommer ga tillbaks dit! :)

Calligraphy

Jaa vi hade en lektion dar vi skulle lara oss skriva vara namn och sant pa kinesiska. Behover nog inte ens kommentera detta.










Var larare var lite battre an oss...

Shanghai eller inget Shanghai, det ar fragan.

Toooorsdag! Grymt bra! Bara en dag kvar till helgen! Vi vet fortfarande inte om vi kommer fa tagbiljetter till Shanghai sa det blir val att packa vaskan ikvall for att vara redo om vi far biljetterna imorgon. Skulle vara valdigt bra om vi fick dom denna helgen, men annars far vi val forsoka fa till nasta helg. Vi vill ju hinna dit medan The Expo fortfarande ar kvar..

Forovrigt:
Idag/imorgon har vi gjort halva tiden i Kina! 12 av 24 veckor. Galet. Nar man ser tillbaka pa det sa har sista tiden gatt ganska fort trots allt. Gjort mer an 1/3 av min tid i Changsha. TOKIGT!

Igarkvall:
Charlotte: Du vet den dar dealen vi gjorde om att inte ata godis i veckorna...? Galler den fortfarande?
Silke: Vi gjorde en deal om att gora situps varje kvall och den galler ju inte langre, sa varfor skulle denna galla?



XoXo

Var sa sjukt trott i morse.
Jag lovade mig sjalv att ga till sangs tidigt, men det skiter sig ju alltid.
Forst skypade jag med mamma och sen borjade jag och Charlotte prata om storda manniskor och hur fangelserna funkar/inte funkar i olika lander. Sant har kan jag ju snacka om hur lange som helst, och tydligen hon ocksa.. haha
Sen efter det sa var Hanna pa Skype och kande att det vore skont att snacka lite. Detta resulterade i att jag sov dryga 6 timmar inatt vilket ar precis pa gransen till att jag ska fungera. Hade tva lektioner idag och det var sjuuukt pafrestande. Jag var saa trott. Sa fort vi kom hem (fick eftermiddagen off, YES!!!) sa la vi oss och sov. La mig ungefar vid halv ett och kom inte upp forran klockan 16.. Inte riktigt enligt planerna men det var valbehovligt.
Sen gick vi till Hypermart for att kopa mat och kopte aven lite filmer. Kopte 1-3 sasongen av Gossip Girl for 20 kr. Sjukt overpris men vi var tvugna, har inget annat att kolla pa. Sa nu sitter vi och kollar pa GG. Chuck ar verkligen inte snygg i forsta sasongen..

Nu ska jag skutta in i duschen och sen skypa med Hanna igen.

Ciaooo!

Jaha

Vet inte riktigt hur jag ska toppa en brandupplevelse (jaja, okej den var inte riktigt men det visste ju inte jag...), fodelsedagsbilder dar jag och chokladtartan tavlar om vem som ar fetast och Sannas fodelsedag. Men jag kan ju forsoka!

Jag och Silke kommer nog ha ett fritagningsforsok innan vi aker harifran.
Detta pagar konstant och det ar alltid nya offer.
Jaa vi tycker inte riktigt att detta kanns okej:

Jaa, vad ar detta egentligen?




Jag kallar det



skoldpaddsmassakern.

Megi

Megi crashed ashore with fierce winds and torrential rain around midday Monday, killing at least one person when he fell in a river in the far north.  The Philippine weather service says it is now heading toward China's south with maximum sustained winds of 225 kilometers per hour.

China has issued its second-highest alert for the typhoon, warning that it could be the strongest to affect the country this year.

Ehh...


Happy B-day Sanna!





Grattis Sanna/Bobban/Bobbo/Boyboy/Java-Sanna!!
Hoppas du far en jattebra dag (och massa fina presenter) :))

De senaste aren har vi ju haft fodelsedagsfest ihop. Skit alltsa. Har pajjar jag traditionen genom att aka till andra sidan jorden. Det ar ratt dalig stil faktiskt.. Far ha fest nar jag kommer hem istallet! :)
(Ganska skumt, men det ar forst nu nar du fyller ar som jag inser att jag ocksa faktiskt fyllt ar.. Kanns inte riktigt som det).

Hoppas du har en skitbra dag pa jobbet (typ att kungen ringer, eller Joel Kinnaman - igen ;) ).
Sen hoppas jag att solen skiner, att det ar precis lagom varmt, att du far massa fina presenter och jattegod mat :)


Fodelsedagsbilder


Daisy och Fiona


Trubaduren


Hej lilla chokladtartan (observera fetinghalsbandet jag fick av Cherry, om ni rakade missa det alltsa)


Har i Kina skar fodelsedagsbarnet upp tarta till alla (sa ar det val inte i Sverige?)


Daisy och Cherry


Mario horde att det var tarta kvar


Till slut fick vi Cherry att le. (Alla utbyteslarare utom Michael)


Vi och Cocos familj



We don't need no water let the motherf***er burn.

Dar sitter man och kissar nar man plotsligt hor ett tutande ljud "wtf???". Staller mig upp och tittar ut genom fonstret. Ser rok och massa sma barn som springer ner for trappan med handdukar for munnen "WTF?????". Ut fort som f*****n! Vi fick vanta med att ga ner tills alla barn gatt ner for trapporna. Det var sa mycket rok att man knappt kunde se nagot. Kommer ut pa skolgarden och DA berattar dom for mig att det en ovning "wtf...?".

Brandovningarna har ar grymt mycket coolare an dom vi hade!

Till alla kineser

Eller iallafall till alla vasterlanningar i Kina - vi har inte Spotify eller youtube men vi har Grooveshark!

http://listen.grooveshark.com/


Happy B-day to me!



Fodelsedagskort :) (marks det att vi gillar Ugly Betty? haha)



Fick denna supersota klockan :)

Och de har orhangerna :))

Och sa fick jag vafflor och sen sma vaffelbollar med gradde i, hur goda som helst :))

TACK SA MYCKET (fast ni inte kan svenska och inte laser min blogg)! TACK :)))

Extremt begransad bildatkomst


Henke och jag. Var jag 2 ar kanske?


16 ar?


20 ar
(okej, bilden togs for 1,5 manad sen. Men jag tror jag ser likadan ut fortfarande :)

Sista dagen som tonaring

Idag akte vi som sagt till stan. Det tog skitlang tid innan vi fick en taxi men till slut stannade en. Det visade sig vara Kinas (varldens?) gladaste taxichaffis. Han larde oss lite kinesiska och vi larde honom lite engelska. Det blev mycket skratt eftersom vi knappt forstod varandra alls.

Pa stan hittade jag ingen jacka. Silke gjorde. Jag kopte en mossa. Jag var nastan tvungen att kopa den eftersom den gjorde sa att jag tappade mitt ena orhange. Jag letade och letade. Jag hittade pluppen men inte sjalva orhanget. Extremt deppigt.

Vid 18.00 sa motte vi upp Mario, Mikkel, Coco och hennes familj, Frankie, Fiona och Daisy pa en vasterlansk restaurang. Detta skulle varit en overraskning, men det var inte alla som visste om det.. Haha men det gjorde inget! :)
Jag fick ett fetinghalsband som Cocos dotter Cherry sett ut. Trots hennes dryga fyra ar sa valde hon faktiskt ut ett ratt coolt halsband (tur det eftersom jag hade det pa mig hela middagen och pa alla fotografier). Det var en jattebra trubadur som spelade dar med och helt plotsligt borjar han sjunga Happy birthday till mig, kande mig som ett litet barn pa julafton :))))).
Seeeen kommer feeetaaaa chokladtartan in med ljus och grejer pa. Alla vid bordet borjar sjunga och jag chansar pa att jag var som en liten tomat i ansiktet, haha. Jag at spagetti och kottfars och sen fruktsallad :)
Nu ar vi hemma. Skooont! Jag ar sa matt att jag inte kan rora pa mig.
Mario kom nyss over med vafflor som han kopt pa stan (som han vet att jag tycker om). Tack sa mycket!!! :)
Tjejerna sager att jag ska fa nagot av dom nar klockan slagit tolv och det ar min riktiga fodelsedag :)))

FORRESTEN
Silke: Sara!!!! Guess what I just found!!!!
Jag: What?
Silke: It was in my bag!! (sager hon nar hon haller upp mitt ej langre forsvunna orhange)

Taaack sa mycket for idag allihopa!!! :)
Bilder kommer nar jag snott Frankies, min kamera dog efter en bild..


SANNA!!!! TACK FOR LATEN DU SKICKADE VIA MAIL!!!! Ser detta som en fodelsedagspresent och jag ar evigt tacksam! Jag ar sa sjukt trott pa min musik eftersom jag lyssnar pa min ipod cirka sju timmar om dagen. En ny lat ar guld vard (det ar tredje gangen jag lyssnar pa den nu). :))))

Vilken dag!! :) Nu blir det skypa med Hanna och sen film med tjejerna. Aaaah ibland kanns det som allt gar min vag :)))

Jakten

Jakten pa en jacka ska snart inledas!
Snart aker vi till stan och jag maste helt enkelt hitta en jacka. Det borjar bli lite kallt utan.
Aterkommer senare om jag hittat nagot fint :)

Ciaoo

Fredag

Kl.
06.00: Snoozar
06.30: Sliter mig upp ur sangen
07.10: Lamnar lagenheten
07.15: Mikkel far ett samtal. Han, jag och Michael ska visa upp var dans och borjar 07.50 istallet for 07.20 (jag hade kunnat sova en halvtimme till).
07.50: Har en genomgang av dansen
08.20: Visar upp dansen for "viktigt folk" fran nagot departement (nagot sant var det, de log inte en enda gang)
08.45: Pa vag till skolan vi ska undervisa pa. Jag hoppas pa mycket trafik sa jag missar nagon lektion.
09.05: Val framme pa skolan sa far jag valja mellan bra eller daliga nyheter forst (alltid daliga forst). Det visar sig att jag inte hade behovt komma till skolan (daliga), men alla mina lektioner ar installda (bra). Jag hade kunnat ga hem efter dansuppvisningen for att sova, men nej.
En typisk morgon helt enkelt.

Alla Silkes lektioner blev med installda. Grade 1 var pa nagon utflykt. Uttrakade som vi var sa gick vi ner pa det som kallas skolgard (liknar inte en svensk skolgard alls. Denna bestar av en loparbana och en stor, tom plan i mitten). Vi hoppade rep med barnen, eller vi vevade snarare. Detta blev ganska svart efter ett tag eftersom helt plotsligt var det 20 barn som ville hoppa. Detta hade inte varit nagot problem om de anvant sig av ett led. Nu var det en klump av barn pa varje sida av repet. De gick for nara sa de fick repet i ansiktet samt att det ungefar var fyra ungar som hoppade in samtidigt.. Efter ett tag gav vi upp. Da var det dags for skolans morgongympa. Alla barn ar uppradade i led klassvis. Silke och jag stallde oss pa ena sidan och bestamde oss for att forsoka hanga med. I borjan skrattade alla barnen men nar gympan borjade sa var det vi som skrattade. SHIT vad svart det var! Vi stod hur langt bak som helst, kunde inte se for fem ore vad de gjorde pa scenen. Problemet var att vi inte kunde kolla pa barnen nara oss heller eftersom de knappt hade nagon aning om vad de gjorde (trots det sa gjorde de allt 1000 ggr battre an mig och Silke). Det basta maste varit nar vi borjade vanda pa oss. Forst vande vi oss 90 grader till hoger. Detta innebar att jag och Silke helt plotsligt stod langst fram med alla barn bakom oss. Sen vande vi oss 90 grader till hoger igen. Det logiska hade varit att vi vande oss 90 grader ytterligare en gang vilket skulle innebara att jag och Silke stod langst bak. Men nej. Har upphorde logiken. Jag och Silke vander oss 90 grader till hoger samtidigt som alla barn vander sig 90 grader till vanster. Nu stod jag och Silke inte bara langst fram utan vi stod aven vanda mot alla barn. Vi snackar 1000 ungar. Alla kunde saklart inte se oss, men latt nagra hundra. Jag hade gett ganska mycket for att se vara ansiktsuttryck nar vi insag att alla ungar tittade pa oss och att vi hade vant at fel hall. Ganska snabbt gor vi en 180gradersvandning. Silke och jag skrattar sa att tararna sprutar samtidigt som vi forsoker sta som man ska (rak i ryggen, fotterna ihop och armarna langs kroppen). Efter ett tag blev gympan alldeles for komplicerad och vi insag att manga ungar vande sig om och tittade pa oss, sa vi stallde oss langst bak. Tror att tva manliga larare skrattade at oss.. Eftersom jag och Silke inte kunde sluta skratta under hela gympan sa kandes det lite som att de skrattade med oss och inte at oss. De skrattade antagligen at oss.. Men det gjorde ju vi med..
Latt hojdpunkten pa dagen (antagligen lararnas med)!


Dagens dagisklasser med mina sma tvaaringar var som vanligt...speciella...? Vet inte riktigt hur man ska beskriva dom.. Jag hade en unge som skrek lite nu och da. Inte for att hon var arg. Inte for att hon var ledsen. Inte for att hon var glad. Hon skrek inte pa engelska (vilket saklart hade varit mer okej). Hon bara skrek helt plotsligt. Jag och assistenterna (Frankie och nagon kvinna) hade extremt svart att halla oss for skratt.
I min andra klass har jag mina tva sma stjarnor. En liten tjej som kan rakna till 3 pa engelska, vilket var vad jag larde den klassen. Varje gang jag fragade vilken siffra jag holl upp eller hur manga applen det var sa tog det nagra sekunder innan hon skrek svaret. Direkt efter det sa stammer hela klassen in. Varenda gang.
Min andra lilla stjarna ar lillkillen som hoppade runt med mig pa bilderna fran kindergarden som jag lagt upp tidigare. Han deltar i allt med ett leende. Tank om man hade den egenskapen.

Efter dagiset sa hade vi var vanliga fredagsmiddag. Ganska ointressant. Det sprang en mus i restaurangen. Driver Michael forsokte stampa ihjal den men den hann fly. Hans familj at middag med oss. Silke smakade en minibit pa grod-ratten. Det tog jattelang tid innan hon vagade smaka. Att jag satt bredvid och kvackade varje gang hon holl pa att smaka gjorde nog inget lattare..

Nu ska vi nog forsatta kolla pa Sopranos (vi har kollat klart pa allt annat vi har. Vi maste bestalla hem nya serier och filmer).
For ovrigt sa kommer min klocka INTE sta pa 06.00 imorgon.

Peace!

Friday dinner:







Jag har inte riktigt fattat det dar med en-barns-regeln. Detta ar iofs Michael och Michels son MJ, Micheals fru och hennes son. Men anda. Vissa sager att i storstaderna sa bryr de sig inte sa mycket om man har mer an ett barn?



Trafiken ar tokig.

Idag sa akte vi (vi= jag, Silke och Charlotte fran och med nu) till Hypermart for att handla. Eftersom de andra ville vara tillbaka tills middagen sa kom vi fram till att vi inte hann ga dit. Eftersom taxibilar nastan aldrig kor nara var skola sa bestamde vi oss for att ta mopedtaxi for forsta gangen i Kina. Den forsta minuten var rolig, jattelange sen man akte moppe. Sen blev jag pamind om varfor jag hatar trafiken i Kina. Istallet for att sakta ner i korsningar med noll sikt sa tutar man och kor full fart. Detta ledde till att min chaffis var dryga 2 cm fran att smalla med en bil. Vi och bilen tvarnitade och det var ett under att vi inte smallde. Drojer nog ett tag till innan jag hoppar pa en moppe igen.



Aim for the sky


In the end we only regret the chances we didn't take,
the relationships we were too scared to have and the
decisions we waited too long to make.
There comes a time in your life when you realise who matters,
who doesn't, who never did and who always will.



Torsdag

Dagarna gar ganska snabbt, ibland iallafall. Vi har inte haft internet i var lagenhet de senaste tva dagarna vilket gor att kvallen blir sjukt seg. Vi sag dessutom sista avsnittet pa sasong tre av Ugly Betty igar. Vi ska bestalla hem sasong fyra, Sex and the city och Glee :) Vi maste ju ha nagot att gora pa kvallarna.. Middagen i matsalen ar 17.20 och efter det ar det knappt nagon ide att gora nagot eftersom det blir morkt vid halv sju.
Snart ar det helg iallafall! Jag ska kopa en jacka. Jag maste kopa en jacka. Det har borjat bli kallare har. Igar var det 17 grader, men det kanns kallare eftersom luftfuktigheten ar sa hog (om jag forstod det ratt). Jag har hittat ett par skitsnygga skor med som jag ska bestalla med! Fiona har dom i svart och Coco har dom i brunt. Sa nu ar ju fragan - vilken farg vill jag ha? Svart gar till allt men brunt ar lite roligare.. eller?

Idag ska jag och Charlotte boka tag och hostel for nasta helg ska vi till Shanghai :)) Vi tankte passa pa att aka dit nar the Expo fortfarande ar kvar. Tag fram och tillbaka ar ungefar 500 kr, inte sa farligt (fast det ar ju 1/4 av var manadsinkomst...). Kanns skont att ha Shanghai avklarat sa jag slipper ta det efter programmet. Sen i november far det bli Avatar mountains. En resa varje manad gor att man har sanna dar sma-mal och kanske att tiden gar snabbare. I december blir det nog lugnt daremot, da blir det att ladda for vad som an hander i januari efter kontraktet gatt ut :))

Datalararen pa skolan kom precis och gav tillbaks vart modem som de snott fran var lagenhet! :)
Lunchrasten kommer nog ga till att forsoka fa igang internetet igen. YESSSS!!
Har haft planer pa att skypa med mamma de senaste tva kvallarna men har inte kunnat. Antligen :)

Random


Mikkel, Frankie, Mario


Hund pa en restaurang? Ratt saker pa att det inte ar okej i Sverige..


Coco fyllde ar


Dorren in till vart kontor


Kara lilla Scruffy

Bilder fran Sanya












2010s trottaste dag

Kan inte komma ihag sist jag var sahar trott. Det kan kanske lite vara mitt fel.. Powernapen kl 18 igar var kanske inte ultimat for att kunna somna senare pa kvallen.. Men jag holl pa att somna nar jag lag och laste min bok sa jag var tvungen att ta en tupplur. Min bok ar for ovrigt bra - Insidan med Liam Norberg. Mannen som ar kand for att ha medverkat i filmerna Stockholmsnatt och Sokarna. Han var kampsportsmastare men overgick senare till yrkeskriminell. Han domdes for 930miljonerskuppen mot Gotabanken och ett vardetransportran i Gbg.

Min forsta lektion blev installd sa har sitter man nu och glor. Gor inte sa mycket med tanke pa att jag ar sa trott och det hade blivit en skitlektion. Just nu vill jag bara sova, vilket jag skulle kunna gora. Har ar det okej att sova pa arbetstid. Alla larare sover pa sina kontor pa dagarna. I manga affarer sover de anstallda. Speciellt i de sma affarerna pa marknadsliknande stallen.

En fraga bara: Varfor har tyskarna ett annat tangentbord an vi? De har bytt plats pa y och z? England har med annorlunda men da ar det bara tecknen som skiljer..

Karlek till folket! Nu ska jag sova..


Tolkningsfraga

Jaa det blir val till att halla sig vaken ett tag till. Silke gick precis in i sitt sovrum dar hon sag en spindel for dryga.... 10 timmar sen? Jag var inte vaken sa ingen kunde doda den da. Nar jag vaknade letade vi igenom hennes rum utan att hitta den. Jag ar val spindlarnas skrack. Jag ska val inte saga att jag inte ar radd for spindlar, det har bara inte kommit nagon tillrackligt stor for att skramma skiten ur mig, an.

Silke to Coco: Are there any poisonous spiders here?
Coco: No. Not in your apartment....
Ehh okej...

Me to Coco: Are there a lot of snakes here?
Coco: No, there are no snakes.
Me: But I've seen two dead ones.. On the way back to our apartment..
Coco: Yes, but only small ones, right?

Ja jo, ioforsig. Men det ar inte riktigt som att de behover vara 1 m langa for att jag ska bli livradd. Ni som kanner mig vet ocksa att jag ar radd for odlor bara for att de ar sa lika ormar.
I Sanya skulle jag ga och kissa men nar jag oppnade dorren sa sag jag en odla springa upp langs vaggen. Jag holl mig i nastan tva timmar (sen var jag tvungen).

Inget skrikande fran Silkes rum an. Spindeln kanske kande den ovalkomnande atmosfaren och gick hem? Forhoppningsvis.

Gonatt!
(Var strom och internet var tillbaks nar vi kom hem fran kontoret forresten :))

When I'm speaking it's the voice of someone else.

Ar lite inne i en James Morrison-period. Speciellt de akustiska versionerna.

Jag sitter nu pa kontoret eftersom vi varken har strom eller internet i var lagenhet. Har inte haft pa hela dagen. Borjar bli lite orolig for maten i kylskapet...

I vilket fall, jag kommer inte vara antraffbar pa internet ikvall.

Pratade lite med henke nyss om vi kanske skulle vara i Beijing efter mitt program ar slut tills mitt visum gar ut. Ar tio dagar men det ar tillrackligt lang tid for att kolla in sevardheterna. Vi far se hur det blir :)

Nu maste jag gora en superdupermegabra och jattejatteextremtrolig lektion. Latt? NEJ.
Vet inte varfor men forst nu har jag borjat kanna pressen att gora bra lektioner. Alltid gora battre. Alltid gora roligare. Press. Bra ibland men for det mesta bara jobbig. Kanns som det ar mycket pa gang nu. Forst sju dagars jobb. Imorgon ska vi ha tva extralektioner for klasser som vi bara kommer traffa tva ganger under hela var tid har = lektionen maste vara jattejattesupermegabra. Nasta mandag borjar vara kvallsklasser som ocksa maste vara jattesupermegaduperroliga och bra for barnens foraldrar kanske kommer komma och titta. Dessutom "betalar deras foraldrar jattemycket for att de ska fa ha extralektioner och ytterligare mer pengar eftersom det ar en utlandsk larare som har dom". Vet inte om dom inte vet detta - vi ar INTE utbildade larare? Vi ar bara utlanningar......... Jag ar inte ens native speaker... Iallafall sa maste skolan se skitbra ut = preeeeeeeeeeeeeeesss!!!!!!!!!!!!!111

Far val borja med de dar lektioner for imorgon sa de blir nagot at det superdupermegabra hallet iallafall..

I <3 talking

Idag har jag och tjejerna haft sa sjuuuukt dalig skype-tajming. Alltid nagon som skypat (neej jag ar inte oskyldig heller...). Medan Charlotte skypade sa satt jag och Silke och pratade om det viktigaste i vara liv just nu: MIN FODELSEDAG! Japp, har ar det 'min fodelsedag ar din fodelsedag' som galler. Mi casa su casa. Typ. Fodelsedag istallet for hus. Trots att jag misstanker att Silke bara ser fram emot den pga att det ar tillatet med tarta och godis i hela lagenheten sa gor det inget alls (det ar val det jag langtar efter med..?).
Vi forsokte aven hitta priser pa saker att skeppa hem men hittade ingen bra sida, ingen som vet nagon (fragar inte er hemma i nybban nu, forlat)?

Nar Silke skypade sa satt jag och Charlotte och pratade om sant jag alskar att prata om: Etik, moral, kultur, religion och till slut kom vi in pa massmordare. Haha. Jaa hon kan faktiskt vara min andra halft nar det kommer till detta. Maste nog erkanna att det var jag som babblade mest dock. Alla de dar dokumentarerna man sett glommer man ju inte latt. Det ar kul att hora hennes asikt och trots att England inte ar sa langt ifran oss sa skiljer det sig anda lite.
Dessutom sa vet hon massa och har massa bra vinklar att se saker pa. Asballt.
Sakert skitkul att lasa detta. Jag skriver sa traaakiga inlagg nufortiden. Forlat! Det hander bara inte sa mycket i min vardag just nu..

Skypade med Ulle for forsta gangen idag iallafall :) Fick aven besok av lilla favorittjejen i rutan, mycket trevligt :) Axel var ivag hos en kompis men forhoppningsvis ar han hemma nasta gang.

Laddar upp bilder fran Sanya imorgon, maste sova nu.





6 manader

Tankte ga tillbaka i min blogg och kolla vad jag gjorde for 1 ar sen, men har inte haft min blogg sa lange sa fick ta sex manader.
For exakt sex manader sen sa spenderade jag min helg i Jonkoping hos Bella, som for ovrigt fyller ar idag! :)


Efter smatt panik nar vi kom hem fran var shoppingrunda sa insag vi att det brann i lagenheten under Bellas och inte hennes..


Vi halsade pa Wille och Victor som salde skor pa torget. De hade statt dar sen sex pa morgonen och det ar val vart att tillagga att det var skiiiitkallt! haha







Kommer slanga upp fler bilder fran Sanya senare, promise!

Men under ytan dar kan man flyta. Havet ar djupt.. (8)




Skulle jag visa mina sma sexaringar detta akvariumet sa skulle man hora ett 10sekunders-woooooooooooooooow.

(Hanna, detta ar en hint. Hade du varit har sa hade jag gjort en "Kop-hostning".)


Googlade forresten texten till Havet ar djupt.. Haha

Här nere är fiskar glada

Här simmar man kring frivol

Men fisken på land är ledsen

Där simmar man i en skål
Men fisk i en skål är lycklig

Det blir mycket värre sen

En dag när familj är hungrig

- "Man hamnar på tallriken"

O nej


Jag ar en liten mort, lalalala, som har simmat bort, lalalala... (8)

Jahapp. Har sitter man pa kontoret. Insag att det for ett tag sen var kl 10.10, den 10/10/10. Delade med mig till kompanjonerna men de var mattligt intresserade (okej, det ar ju inte som jag upptackte botmedel for cancer men lite coolt var det val?). Jaja. Sa lange man kan underhalla sig sjalv sa ar det val alltid nagot..

Ar pa helt okej humor om man tar hansyn till att jag nastan behovde rulla ur sangen och ner pa golvet for att kunna vakna. Jag snoozade. Och snoozade. Och snoozade.. Dromde lite skumma drommar. Ida holl pa att renovera hennes och Andreas lagenhet (jag undrade saklart vad fasen Andreas tankte med nar han lat detta handa). Hon byggde en oppen spis (i deras lagenhet!) och snackade om varmeagregat... Dessutom var deras TV vit och hade fargglada blommor pa sig, som rorde sig nar det spelades musik (jag undrade annu en gang varfor Andreas lat henne gora sahar...). Sen hade Ida fatt stalkerbrev och jag (som ar sa smart...) fick for mig att det var en ganska irriterande unge som bodde pa var gata forut som skickade dom (Ida vet vem jag menar, och alla andra som blivit attackerade av 30000000000 "HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ" nar ni besokt mig eller Ida). Alltsa jag vet inte vart allt kommer ifran..

I brist pa annat att gora sa har jag nu suttit pa blocket och kollat pa djur i Kalmar lan. Var mest intresserade av hundarna tills jag sag ett akvarium. Kom pa att Hanna har kollat lite pa akvarium. Uttrakad och lattengagerad som jag ar sa borjar jag leta. Skriver till henne pa Skype (fast hon ar offline) och har lankat till massa. Hanna, om du laser det har innan du loggat in pa Skype, LOGGA IN FORT! HITTADE ETT SKITFETT!! Kostade ganska mycket men det var sa snyggt. Det skulle vara coolast att ha ett sant som ar ganska platt. Typ 2 dm brett och sen skitstort men jag hittade ingen sant.


Nu skjuts det fyrverkerier igen, alskade Changsha!
Det ar sondag men vi gar pa tisdagens schema = vi BORDE fa western food. Hall tummarna! I'm starviiiiing.

Efter att ha last igenom detta sa inser jag att ja, jag ar pa bra humor MEN jag ar overtrott. Ha overseende med detta inlagget. Jag beter mig som nagon som har en bokstavskombination.

Andreas, jag ber om ursakt for min drom och for att jag skyllde dig for allt.
Jag borde insett att det var en drom nar Ida pratade om varmeagregat.

SMACK!

Honey, I'm hooome!!

Sa kandes det igar nar jag och Charlotte stod med vara massiva ryggsackar pa ryggen och sparkade pa dorren i brist pa hander. Inget tecken pa reaktion inifran lagenheten. Jag muttrar "Silke..... STOP SKYPING........" och da oppnar hon dorren "Sorry, I was skyping with my boyfriend!". Haha, borta bra men hemma bast! :)
Jag kakade min underbara grot och vi tittade pa var alskade Ugly Betty.

Tagresan var ganska pafrestande. Efter nagon timme sa hoppar en tjej pa, hon som har sangen over min. Pafrestande? Intensiv? Extrem? For glad for att fa existera? Vet inte riktigt hur jag ska beskriva henne. Tva minuter efter att hon satt foten pa taget sa tryckte hon upp papper och penna i ansiktet pa mig och Charlotte. Hon ville ha vara epostadresser. "I want to be your friend, hihi". "Hihi" var det sista jag kande nar jag lag hostandes, snorandes och troligtvis med feber i en sang som man inte kan satta sig upp i. Dessutom delade jag denna underbart breda sang med min handvaska och laptop vilket ledde till att jag typ somnade PA dessa saker. Valdigt skont.Den superlyckliga kinesiska tjejen som hade sangen ovanfor min skrattade igar eftermiddag. Jag trodde jag skulle bli tokig. "DU HAR VARIT PA ETT TAG I TJUGO TIMMAR, HUUUUR KAN DU SKRATTA?!?" Jaa, jag var val inte pa topphumor precis...
Jag ville inte ligga ner hela tiden eftersom det kandes som hostan blev varre. Kan vara inbillning men jag har for mig att man kan fa lunginflammation om man ligger ner for mycket nar man har hosta? Iallafall sa kandes det battre att sitta upp trots att man fick sitta i minigangen, pa ministolar och med personal som sprang fram och tillbaka med vagnar hela tiden (de alskade sina jobb, easy to tell..).


Sen hade vi den dar underbara batresan som jag fick halvt panik under pa vagen dit. Denna gangen sa kom var tagvagn sist vilket gjorde att jag kunde se slutet och oppningen pa baten. Detta gjorde att jag kande mig lite tryggare eftersom jag visste att det fanns en vag ut. Sist visste jag bara att vi var pa en bat och att alla dorrar pa taget lastes med nyckel och alla fonster var ihopborrade (jag trodde att enda vagen ut under en olycka var nar vattnet krossade rutorna). Nu sag jag till och med en exit-hammare (neej jag vet att det inte heter sa....) + vagen ut = ingen panik. Daremot sa var det sa sjukt mycket vagor sa jag fick ga och lagga mig i hopp om att somna innan jag blev sjosjuk. Jag tror jag somnade...
Taget aker liksom pa en bat, slapper nagra vagnar, aker ut, aker tillbaka pa baten, slapper nagra till pa baten och sa haller den pa sa ett tag. Vart tag var SJUKT langt. Nar vi gick pa taget sa kunde vi inte se slutet pa taget pa nagot hall. Anar att det ar runt 20 vagnar.

For att beskriva vistelsen pa Sanya sa kan jag val saga det som nyhetsupplasaren pa TVn sa (fast pa svenska): "Sanya har inte haft sahar kraftigt och ihallande regn sen 1961."
Jaa, det dar behover val inte kommenteras..
Behover jag tillagga att solen sken nar vi kom hem till Changsha?

Jag har iallafall kommit fram till att detta ar den langsta tagresa jag kommer gora under min tid i Kina. Vill jag till Harbin sa tanker jag flyga, ar det for dyrt sa skiter jag i det. Det ar 32 h tag mellan Shangahi och Harbin (forst 12 h till Shanghai). Glooooom!

Tankte kolla lite vart man skulle vilja aka har i Kina.. Guilin, Xi'an, Harbin, Shanghai och sist men inte minst Avatar-bergen! Kommer inte aka till alla dock. For lite tid, for lite ork.

  • Guilin sags vara jattefint och vi kan nog aka dit over en helg, men ar det vart det? Pengar, tid, ork?
  • Xi'an har ju teracotta army och pandor, men hur garna vill jag se det dar? Maste komma fram till det..
  • Harbin har sin ice festival och ligger defenitivt hogt upp pa listan da jag anda ska norrut nar jag slutat programmet men blir det for dyrt/segt att aka dit?
  • Shanghai ska jag till. Fragan ar over en helg eller efter programmet..
  • Avatarbergen kommer ocksa bli en helggrej. Dit kommer vi aka. Defentivit.
Att resa inom Kina ar inte lika billigt som jag trodde det skulle vara. Var tagresa till Sanya gick totalt pa dryga 1000 kr. Hade vi tagit flyg sa hade det varit runt 1800..

Okej-varldens-langsta-inlagg-jag-maste-sluta-skriva-nu. Forlat!

[Ingen rubrik]

Right now I wish that I could follow you to the shores of freedom.


J

[Ingen rubrik]


I know that it's a wonderful world but I can't feel it right now.


I thought that I was doing well but I just want to cry now. 

Sanya suxx

Det ar sakert jattefint har, nar regnet INTE oser ner..
Vet inte riktigt vad vi gjort sen jag skrev har sist. Vi har varit akt en hel del buss (mestadels fel). Hemma gar bussarna i cirklar. De kommer alltid tillbaka till samma stalle efter en viss tid. Har gor de inte det. Ganska forvirrande. Vi har atit pa en grymt dalig rysk restaurang. Jag bestallde ceasarsallad (med grillad kyckling) och fick kassler till min sallad. Och de kan faktiskt inte skylla pa att de inte kan engelska for ryskan pratade engelska.. Dyrt var det med, for att vara Kina.

Igar var vi pa KFC och jag borjade helt plotsligt frysa som bara den. Gav bort min mat och sa fort de andra kakat upp sa tog vissa av oss bussen direkt hem igen. Bussarna har ar HEMSKA. De ar sa fullproppade sa det finns inte. Nar man vet att man borjar narma sig sitt stopp sa maste man borja jobba sig mot dorren annars finns det risk att man inte hinner av. Det finns forresten inga givna busshallsplatser, oftast vinkar man bara at bussen nar man vill pa och skriker nar man vill av..
Iallafall, sa fort vi kom hem sa gick jag och forsokte sova. Fick en extrem frossa och lag med strumpor, munkjacka (med luvan pa) och shorts under min filt och tackte. Kunde anda inte somna for att jag fros for mycket. Till slut somnade jag och nar jag vaknade igen sa svettades jag sjukt mycket. Tog tempen och fick se underbara 38,5 pa displayen.
Forsatte kvallen hemma medan de andra gick ut och at. Satt och tittade pa Rattatoue (?) och bestallde en frukost fran vart hostel.. Sen kom Ann tillbaka och vi tittade pa Eclipse. Jag fick frossa igen och lag med filt och munkis. Tog tempen och borjade bli orolig pa riktigt nar den visade 39,6 grader. Hade tidigare kollat efter bett pa kroppen och hoppades att det bara var en vanlig influensa. Nar jag vaknade upp i morse sa var tempen underbara 37,4 grader sa forhoppningsvis ar det bara en vanlig influensa. Kanns ratt jobbigt att inte vara hemma i Changsha.. Nar man mar daligt vill man ju bara vara hemma. Sjalvklart helst hemma i nybban, men Changsha far duga. Imorgon ar det 22h tag som galler och med lite tur sa slipper jag mina temperatursvangningar.

Idag ska jag nog bara sitta hemma. Det regnar inte idag sa kanske sitta lite ute. Maste skriva fyra lesson plans med. Kul.
For ovrigt sa fyller jag ar om 11 dagar.
For ovrigt sa blev min nya lila skitsnygga zipjacka bortsupen av min roomie har i Sanya. Kopte den pa sale sa kommer inte kunna kopa en ny. Kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul.

Regnet det bara oser ner...

Ja, det regnar idag igen.. Enligt vaderleken sa ska det regna alla dagar vi ar har. Woho..............................................................

Ann och jag tog en simtur i morse iallafall. Trotsa vadret ar det som galler!


mer bilder

Bloggen funkade inte forut, sa har kommer mer bilder:


Lite tajt pa taget

Lite hogt pa taget


Lite fin utsikt fran var veranda

Lite sota valpar overallt


Nar vi satt och at sa sag vi dessa pojkar forsoka lossa baten som satt fast i bottnen. Snalla som vi var gick vi i vattnet for att hjalpa dom, men da far de saklart loss den.




Off to Sanya

Torsdag kvall: Jag, Mario, Charlotte, Frankie och Niko har middag. Mikkel smsar och sager att han missade sitt tag pa grund av trafiken. Mitt, Marios och Charlottes tag gar dagen efter 7.40. Vi inser att vi maste lamnade lagenheten kl 5 pa morgonen och forsoka fa en taxi, utan garantier att fa en. Vi bestammer oss for att aka till Coco bar och inte aka hem mellan. Vi aker dit kl 22 och stannar till ungefar 02.30 (jag lyckades sova lite, sittandes lutandes mot min ryggsack trots den hoga musiken). Efter det ger Arthur (manegern, Mario har lart kanna honom) skjuts till tagstationen. Vi gar till mcd och jag lyckas somna igen. Ungefar vid 05.30 sa borjar vi leta efter vart tags perrong. Vi hittar den och jag lyckas somna, igen... Taget blir forsenat en timme. Great.......... Val pa taget sa somnar vi allihop pa riktigt. Sov ett par timmar, kakade lite, sov igen. Vaknade upp nar det var dags att lasta pa taget pa en bat. Helt sjukt. Taget var huuur langt som helst, 14 vagnar! De lastade pa minst fyra tag. Eftersom vart tag var forsenat sa missade vi var bat vilket gjorde att vi fick vanta minst tva timmar pa nasta. Problemet ar att nar taget star still sa stangs ACn av = sjukt varmt och ingen luft..... Jag trodde att det bara var varmt uppe hos mig eftersom jag hade den hogsta overslafen pa taget, sa jag gick ner, men nej. Det var varmt overallt, och till slut nastan lite andningspanik. Val pa baten gungade det endel. Jag ar inget stort fan av batar, men det gick bra iallafall. Efter ett tag blev jag trott, somnade och Mario vackte mig for att vi var i Sanya.

Regnet ooooste ner. Vi fick till slut tag pa en taxi (vi hann bli dyngsura) som tog oss till vart hostel. Jag bankade pa dorren till Marha vaknade (forlat), snackade lite skit, at lite nudlar, tog en dusch och sen sov i nagra timmar.
Efter det gick Charlotte och jag och kande pa vattnet och diskuterade om det finns hajar har eller inte. Vi fragade agaren och han sa att det fanns det, men bara dar det ar djupt. Det ar sjukt langgrunt har, fortfarande bara till midjan om man ar 50 m ut i vattnet.
Jag hade funderat en del pa att fraga honom om det finns mycket ormar har, jag har varit sa radd att han skulle saga ja for da hade jag typ stannat pa mitt rum hela veckan. Till min stora lycka sager han Nej!!! :))) Det ar tydlgen pga alla hundar som springer runt. Vi har sjukt sota valpar som bor utanfor vart hostel. De ar kanske 10 veckor gamla och minst 7 st. Saa sota!

Efter att ha suttit ute ett tag gick vi till en restaurang (vi fick ga typ 20 m langs stranden). Kakade nudlar, kostade 9 kr.. haha, helt sjukt vad billigt det ar har.




RSS 2.0