Life will smile for you

Jaha, då var det igång. Stenen är i rullning. Tärningarna är kastade. Friskt vågat hälften vunnet, right? Nu har man äntligen gjort det - slitit sig iväg från denna hålan, iallafall i 11 månader. Flyr man inte nu kanske man blir fast här hela livet och det vill man ju inte riskera. Dags att ta första riktiga resan hemifrån med risk för mersmak. Den risken tar man. Utan tvekan. Kina i 11 månader - varför inte?

Igår kom jag hem från Öland. Jag sorterade kinesisk smutstvätt (det som ska med till Kina) och svensk smutstvätt innan jag drog iväg till Hanna. Plockade upp Ida och Sanna på vägen och det blev att handla till tacogratängen som vi skulle göra. Det var extremt länge sen vi sågs alla fyra samtidigt och utan några andra. Det var skönt att träffa dem igen, speciellt när man vet att det dröjer till nästa gång.

Idag ska jag packa, packa, packa, åka till stan, packa, träffa Sebastian, packa, träffa min systers familj, packa och packa. Jag måste komma på vad jag ska ha för väska till handbagage. Känns bra, sådär dagen innan..

Imorgon drar alltså resan igång. Det blir att åka med mamma och pappa till Stockholm. Därifrån ska jag ta flyget till Köpenhamn och sen ett till Beijing. Jag kommer vara framme i Kina på fredagen, någon gång. Jag ska försöka få med mig alla papper. Pass, visum, försäkringspapper och alla andra viktiga papper.
Vi kommer bo på ett campus första månaden om jag inte missuppfattat det och vi kommer ha tillgång till deras datasalar så förhoppningsvis tar det inte jättelång tid innan jag skriver en rad här, eller iallafall bränner iväg lite mail.
Så det blir alltså Beijing en månad för utbildning. Efter det vet jag inte vart jag hamnar, men jag hoppas på södra Kina.

Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva, får se om det blir några rader ikväll med.
De prioriterade har fått ett riktigt hejdå, resten får ett här: Hejdå!
Får se hur facebook funkar i Kina, de har ju massa spärrar och sånt. Annars kommer det kladdas här och i mail till vissa. 

Träffas vi inte på stan idag så kanske vi träffas om 11 månader. Regeln som gäller alla är att om man befinner sig i Kina så måste man höra av sig till mig. Punkt slut.  

Se till att inte hela hålan går i konkurs nu när jag är borta! HAHA

TJARÅÅÅ

Bonfire

Idag har jag jobbat. Som vanligt. Jag jobbar varje dag tills den 24e. Hade jag inte åkt iväg så hade jag haft 21 arbetsdagar i streck, nu blir det bara 12 tror jag.. Tänkte försöka byta bort någon dag nästa vecka så man får en dag ledigt iallafall. Det är en kille som har börjat jobba lite som ska jobba mer efter jag åkt, men han kanske kan ta en dag åt mig. Alla andra jobbar ju med hur många dagar i streck som helst..
Ikväll ska jag nog åka till stranden för en till bonfire med jobbfolket och Company. Borde egentligen sova snart men får väl ta igen det imorgon :)
 
På söndag är det Strand som gäller och jag räknar med att se bra nybro-folk där (de få som finns) :)


Bild från en annan kväll på stranden

Avatar

Sen sist jag skrev så har jag varit ledig två dagar. Jag hängde med Henke och Martin till stranden och solade en del. Tyvärr har jag börjat fjälla (flaga?) vilket inte är så roligt, men jag är stenbrun iallafall :)
Vi var på Strand i söndags med, det var kul och sjukt mycket folk. De jag var där med hade fotbollen till ära klätt sig i orange - efter matchens slut så var det rätt skönt att jag skippade de oranga kläderna ;)
Det har också personalfest med brännboll, grillning och lite allsång. För andra kvällen i rad somnade jag på "Club böda":s soffa.


Igår kollade jag på Avatar för första gången. Jag trodde att den tog slut typ fyra gånger, men den bara fortsatte. Den var bra iallafall. Man hade iofs byggt upp en hel del förväntningar eftersom alla verkar älska den filmen, men den blev helt klart godkänd :)

Nästa gång jag är ledig är den 25e så jag hoppas att brännan inte försvinner helt tills dess. Ikväll ska jag gå och lägga mig i normal tid för en gångs skull.


För övrigt:
IDAG ÄR DET TVÅ VECKOR KVAR TILLS JAG ÅKER TILL KINA!
:)

Burn

I fredags var jag ledig. Jag blev så sur när jag klev ut ur stugan och såg att hela himlen var grå. Det var ändå varmt så jag åkte till stranden och tio minuter senare var himlen klarblå och solen sken. Det blåste rätt mycket så man slapp bli skitvarm. Tyvärr så märker man inte heller hur varmt det egentligen är.
Jag smörjde in ansiktet med vanlig hudkräm för att det inte skulle torka ut och körde olja på resten av kroppen. Jag badade även två gånger, det var faktiskt inte så kallt i vattnet. 
Efter några timmar tyckte jag att jag började se helt okej brun ut. Efter fem timmar började jag bli hungrig och åkte hem. Jag höll på att skrika rakt ut när jag såg mig i spegeln. Den enda plats jag inte fick bränna mig på var runt ögonen eftersom min hud där är så känslig ändå. Såklart var jag sjukt röd runt ögonen (och i hela ansiktet). Det verkade som hudkrämen hade bränt på bättre än vad oljan hade gjort.. Nästa gång blir det solskydd i ansiktet! Jag brände mig även på kroppen, men inte så mycket. Det var värt det. Måste komma ifatt alla på jobbet som verkligen har pigment som afrikaner, sjukt bruna.. Iofs har alla varit utomlands, men ändå.

Nu ska jag smälla en macka innan jag drar till jobbet. Idag jobbar jag bara 13-18. Ikväll blir det Strand med Vidar, Wille och Victor (och Company?). Imorgon är jag ledig och då blir det steeeek :)

Mobilt bredband

Det har äntligen kommit så nu är jag inte helt isolerad längre :)

Sen sist har det inte hänt speciellt mycket. Jag har jobbat och jobbat.. Tänkte sola den dagen jag var ledig men såklart var det dåligt väder. Imorgon är jag ledig och då ska det fasen vara fint väder och jag ska bli så brun (ska försöka komma ifatt alla andra..) 

Vi var på Strand förra torsdagen. De bjöd på buffé och lite sånt. Dagen efter det var jag ledig och det var så sjukt fint väder, men jag låg inne och sov.. Vi har fixat något sorts vip-kort till Strand som gör att vi fint traskar förbi kön och skippar inträdet, helt okej faktiskt :)

Idag kom bastun med, fast jag har inte sett den. Jag tror den fortfarande ligger nerpackad i massa lådor. Antar att Henrik och Martin ska hjälpa pappa sätta ihop den när de kommer imorgon. Det är bra att pappa sätter dom i jobb, hoppas de får jobba i skuggan.. När det kommer till solning och bli brun så har det alltid blivit naturligt att Henke och jag tävlat. Det är inte lätt att hålla uppe med någon som är ledig några veckor i streck när man själv jobbar..

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, ska försöka känna efter om jag är trött och gå och lägga mig i rimlig tid. Det har blivit lite för lite sömn de senaste nätterna pga hosta. Och så ska jag ju faktiskt till stranden imorgon så man får satsa på att komma iväg i tid. JAG SKA BLI SÅÅÅ BRUN! Hoppas jag.


Bild tagen utanför Strand (när Vidar och jag fortfarande mådde helt okej..)



RSS 2.0