Mors dag



Mamma när hon var liten liten liten

ESC

Satt nyss och tittade på eurovision song contest. Vissa låtar var så sjukt dåliga. Jag satt och funderade på hur dåliga alla andra bidrag från deras land måste ha varit om det var det bästa som var med i esc.
Jag tror det var bulgarien som skickade världens sliskigaste kille. Han var helt klädd i vitt, hade fyra dansare indränkta i olja och halva låten bestod av "oooOOOooO" - bra!
Armenien skickade en jättekvinna på två meter som sjöng om något frö som hon skulle så eller något sånt? Meningsfullt?
Danmark skickar världens tråkigaste låt som dessutom verkar ha snott lite från ABBA? coolt?
Nu har vi inte ens kommit till Azerbaijdjan (kul stavning förresten). VÄRLDENS SÄMSTA LÅT EVER!!!!!!!!! Stackars 17åriga tjej som mitt i låten verkar tro att det är RnB och hon försöker göra lite "coola" moves samtidigt som hon sjunger typ: My tears drop drip drop. Det absolut VÄRSTA med denna låten är att den är skriven av Anders Bagge och Stefan Örn. PINSAMT!!

Jag vet att jag framstår som värsta schlagerfreaket, men schlager är verkligen inte min grej..
(Vilket kanske framgår..?)
Nu har jag fått min beskärda del av schlager för resten av mitt liv.

Idag har jag inte gjort så mycket. Var en svänga på stan och köpte ett par byxor på the salty dog.
Det känns som jag åkt på en miniförkylning, hoppas den försvinner till helgen!

My boyfriend's back

De är så duktiga, men det känns samtidigt så fel.
Detta hade varit helt okej - om dom hade varit 10 år äldre!





Kan man göra något annat än älska Erik Saradpons koregrafier?







Brandon <3


They got nothing on you baby

Idag har jag varit ganska effektiv. Mamma ligger hemma och har feber. Jag kan inte komma ihåg sist hon var hemma från jobbet. Minst två år sen - en riktig fighter! Så idag har jag fått handla och laga mat till oss och lite så. Ganska skönt att inte vara hemma själv för en gångs skull. Fixade även minneskort till hennes mobil, hämtade ut linser (kostade typ 3300 kr!!!!!), gick till Apoteket och Coop.
Om det är uppehållsväder så brukar jag ligga ute på en filt på baksidan och läsa. Cindy brukar alltid vara med och hon ligger alltid på filten (ibland får jag putta bort henne från min bok för hon lägger sig på den med). En sak som är rolig med henne är att hon HATAR allt som surrar, alltså bin, getingar, humlor... Hon kan ligga still och vara helt lugn men så fort det kommer något surrande förbi henne så flyger hon upp och försöker få tag på det. Detta är väl egentligen inte så bra. Jag försöker göra så att hon inte får tag på dem. Det känns inte som det är så bra att äta upp dem vilket är hennes mål..

All min kraft går till att inte bli förkyld eftersom jag, Hanna och Sanna åker till Jönköping Lördag-Söndag. Det ska bli kul :) Gå på stan och bara umgås. Ska kaaaaanske köpa de svarta Fred Perry-skorna jag vill ha. Jag försökte hitta en bild på dem på google men hittade ingen. De är iallafall jättefina :) Annars ska jag försöka att inte shoppa så mycket eftersom jag blöder pengar just nu.

Nu ska jag gå ut och gå en sväng, det är ganska fint väder.

So long!


Man ser ut som en gigantiskt bebis, som har en bebis i magen också..

One blood

Idag har det varit riktigt skitväder.. Gick ut och la mig på baksidan för att läsa lite men efter bara några minuter började det regna. Bara att plocka ihop allt och gå in igen, kul..
Jag har verkligen inte gjort mycket alls idag.. Var ute med Cindy en sväng. Vi gick ner och lekte på fotbollsplanen men sen började det komma små regndroppar så då gick i hem igen.
Mamma var lite krasslig idag så hon gick och vilade, och i brist på annat att göra så gjorde jag med det. Jag somnade såklart. När jag vaknade var jag lite hungrig och det fick faktiskt bli en kebabrulle.

Tittade nyss på Norska Hollywoodfruar - inte alls lika bra som svenska! Vi hade ju Anna Anka i första säsongen som var helt okej underhållande. Vi hade ju Maria Montazami med! De norska var så vanliga och tråkiga.. Orkade inte ens se klart det.

Nu ska jag nog ta och se en film. Kan inte välja mellan Bordertown, Good luck Chuck eller Jarhead...
Kanske blir tv om det är något bra..

Imorgon åker jag och pappa till Kalmar för att fixa lite grejer, ska bli kul (:

Weekend

Igår jag med Ida. Vi var ute och gick ganska länge och bara pratade om allt som är på gång just nu, det händer en hel del vill jag lova :) Efter det gick vi hem till henne och kollade på Just my luck och fortsatte snacka, en riktigt slapp kväll :)

I morse gick jag upp klockan 8! Var tvugen att duscha innan mamma och jag skulle åka in till Kalmar vid halv tio. Jag hittade bara ett par byxor men mamma hittade en hel del :)
Vid ungefär halv tre var vi hemma igen och då blev det att åka och ge mat till Skutt "Skutte" (systerbarnens kanin). Det har varit så finfint väder idag så såklart har man suttit en del i solen med :)

Snart åker jag iväg till Sanna :)

Over and out!

Efter solsken kommer regn!

Vände lite på ordspråket, detta är faktiskt mer realistiskt. Nyss låg jag ute och solade och nu regnar det.
Vaknade kl 2:50 i natt av världens brak. Jag förstod ingenting först, trodde att hela huset rasade ihop. När hela rummet lystes upp så fattade jag att det var åska som väckt mig. Sara Andersson vaknar av åskan, förstår ni hur högt det måste smällt? Jag vaknar inte av brandlarmet..
Iofs så sov jag med fönstret öppet innan smällen kom. Gick snällt upp och drog ut datorer, tvapparater och även pianot som är känsligt för åskan.
Ida vaknade också vid klockan 2:50, precis som min pappa och hennes mamma. Det kan verkligen inte varit en dålig smäll! Åskvärmen har ju varit här idag med så frågan är om det blir åska inatt med. Tur att man hann sola lite, och bränna sig lite, innan regnet kom :)

Ikväll blir det kycklingpaj här hemma, det är såååå gott! (Den kycklingpaje som man gjorde med Paul på matlagningen i skolan)
Efter det så blir det att slappa med Ida, niiice :)

På tal om regn så fick jag ett fint kort på en regnbåge (Byxelkrok - oktober)

(Såg den när henke och jag satt i bilen på väg hem, så det var bara att veva ner rutan och ta ett kort)

Onsdag

Idag var sista gruppmötet på arbetsförmedlingen, I'M FREE! Riktigt skönt faktiskt. Tyvärr ska jag skicka in redovisade jobb imorgon. Det känns ganska meningslös att söka jobb när sommarjobbet snart drar igång, men man måste väl..

Jag var jättesugen på fika idag, och min mamma (även känd som mindreadern nr1) tar ju såklart med fika hem :)
Sen rensade jag och mamma i klädgaderoben, slängde en stor svart sopsäck med saker. Efter det blev jag sugen på att rensa lite bland mina grejer, så nu funderar jag på att försöka sälja en jacka, ett par skor, en väska, en plattång, två tröjor och typ fem klänningar. Ska bara orka lägga upp dom på tradera med...

Jag gick en sväng i det finfina vädret med. Jag gick i t-shirt vid klockan fem, och det var VARMT! Mötte personer som hade jackorna på sig, fattar inte hur de kunde ha det i den värmen. Ta det inte fel - jag klagar inte på värmen (:

Hoppas på värme imorgon med, så nu är det väl dags att gå och lägga sig så man kommer upp ur sängen i okej tid imorgon. Så nu blir det lite 2½ men och sen sängen. Det är inte riktigt jag som bestämmer när jag ska gå upp, Cindy skäller när det är dags.. (:



 


Emotion

Fick en sorts flashback helt utan anledning nyss. Fick för mig att destinys child gjorde en skitbra låt och i videon så brände de pojkvännens kläder i ett badkar. Jag hade inte alls någon aning om vad det var för låt, utan kom bara ihåg att jag tyckte den var bra så det blev att söka lite på youtube. Jag hittade låten och det visade sig att jag hade lite fel, hon brände inte upp hans kläder men det såg ut som hon tänkte göra det. Det bästa måste nog vara att jag vet mycket väl vad det här är för låt och jag har hört den ganska många gånger. Jag hade sparat några minuter om jag hade kommit ihåg att videon och låten hängde ihop, men jag tycker den är bra iallafall - så här är den:


Långhelg

Onsdag-Lördag var jag i stugan i Byxelkrok. Det var inte så fint väder vilket var lite tråkigt. Mamma och jag underhöll oss med att åka runt lite medan henke och pappa grejade med sitt. Jag, mamma och henke var också ute och gick en del. Jag tycker det är så konstigt hur naturen kan skilja sig så mycket där uppe. Först går man bland stora träd som har murgröna på sig, sen 200 meter senare så är det som att gå runt i afrika. Väldigt lustigt.
I helgen har det även varit väldigt mycket dimma. Riktigt tjock dimma.
När jag kom hem på lördagen hängde jag på Hanna och några av hennes kompisar ut. Förfesten var som vanligt roligast men det är väl så det är.
Igår var jag och Sanna hemma hos Hanna för att käka pizza och kolla på film. Alice i underlandet var verkligen ingen hit.. Vid tiotiden var alla skittrötta så då blev det att åka hem och kolla på Hooligans. Ska nog se slutet på den idag eftersom jag såklart somnade..
Sen blir det, som varje måndag, att åka och hämta min systers barn så de slipper vara så länge på dagis/lekis.








940511




STÄNG FÖNSTRET

Gick in på I Hate Snakes facebooksida och kollade deras idolbild, vilket jag inte borde gjort eftersom jag hatar ormar.. Men jag lärde mig något - när jag är utomlands så tänker jag aldrig, aldrig, aldrig sova med fönstret öppet!



:'(

Måndag

Dagen började bra. Detta var innan jag insåg att allergiutslagen var på väg tillbaka. Ringde mamma som tvingade mig ringa till vårdcentralen. Jag fick tid 28 maj. När jag sa det till pappa så tyckte han inte det var okej eftersom det finns en vårdgaranti som gör att man ska få komma dit inom fem dagar. Därför fixade han så jag fick tid imorgon klockan nio med en ny läkare ( äntligen en ny läkare!!!! :) ).
Sen cyklade jag iväg till Nybro Golv för att möta upp pappa och välja kakel till stugan. Det blev ett matt-svart rektangulärt, jättefint :)
För en liten stund sedan hämtade jag och mamma barnen på dagis. Nu har hon gått ner med dom till lekparken medan jag försöker laga mat till mig själv. Jag är rätt okej på att laga mat så länge det inte är ris, som jag gett mig på idag. Det koks antingen för länge eller för kort (eller är jag bara väldigt kräsen/självkritisk).

Morgondagen tror jag kommer bli en riktigt bra dag (?). Jag får inte sova ut eftersom jag ska till vårdcentralen klockan 9 (dom kommer antagligen ta blodprov med, sprutor.. :( ) Sen ska jag till arbetsförmedligen för att lämna in det där pengarpappret. Jag funderar även på att byta coach, får se hur det blir..
Efter det blir det förhoppningsvis apoteket för att hämta ut nya saker som ska trolla bort utslagen.
När mamma kommer hem runt 15 så ska vi handla allt som vi ska ha till öland under långhelgen. Någonstans här ska jag hinna äta och träna med..

Jag har en såndär dag där allt är jobbigt och allt är obekvämt..
Chansen att riset smakar bra är väl minimal, men kanske borde kolla till det iallafall. Idag kan man nog inte lita på turen precis!

Helgen

I fredags satt jag hemma själv och tittade på film, rätt skönt :)

På lördagskvällen kom Sanna hit och vi åt tacos. Efter det hämtade Henric och Anthon oss och så åkte vi till Kalmar och mötte upp Ida och Andreas för lite bowling :)
Efter bowlingen åkte jag, Sanna, Henric och Anthon hem till mig. När vi skulle stanna till utanför mitt hus så lyser det helt plötsligt en laserstråle i bilen, vi såg inte riktigt vart den kom ifrån och glömde bort den ganska fort. När vi kommit in så går Henric och Anthon upp på övervåningen och Sanna och jag kommer lite efter. Sen när Sanna och jag med kommit upp så ser vi hur laserstrålen lyser på mig och jag får ju såklart panik och slänger mig på golvet.. ( jag trodde nog det var lasermannen eller något (a) ) Det visade sig vara barnen i grannhuset.. Den yngste är typ 12 år kanske.. Det var lite läskigt, speciellt eftersom det var mörkt ute.. :P Rätt nöjd med mina reflexer iallafall (kan ju vara bra om lasermannen skulle dyka upp)..

Idag har jag inte gjort mycket vettigt alls. Släpade iväg mig för att träna, det var riktigt tråkigt idag.
Sen har jag sett Wallander och nu är det väl snart dags för sängen :)

YES!

För några år sedan gjorde jag ett pricktest som visade att jag var allergisk mot hundar. Vi hade både Fina och Cindy då så jag brydde mig inte så myckt om vad pricktestet visade eller att jag var snuvig året runt. Sen dess har jag varit i förkylningsliknande tillstånd, men eftersom jag trott det berott på hundarna så har jag bara valt att leva med det.
För tre veckor sen gjordes det ett nytt test där man kollade om jag var allergisk mot hund, katt, häst och gräs och sånt. Jag fick brevet idag (antagligen igår men det var tydligen ingen som hämtade posten då) och där stod det att jag inte var allergisk mot något av det! Jag blev så sjukt glad och lättad! Jag har oroat mig för den dag jag flyttar hemifrån, för då kanske min allergi för hundar skulle bli värre när jag väl kom i kontakt med hundar igen, men nu slipper jag oroa mig.

HAPPYFACE :)




(men vad är jag allergisk mot då...?)


American history X



Jag gillar American History X.
Jag gillar budskapet.
Jag gillar Dannys röst.



Jag gillar inte brittan...

Ca va faire mal

Idag tog jag och Ida en sväng på marknaden. Det var så sjukt kallt! Vi gav upp ganska tidigt. Efter det åkte jag till Kalmar och köpte mig en jacka och en bikini :) Ikväll blir det slappt!



:)



Små söta valpar som vinglar runt med sina små valkar kan verkligen smälta mitt hjärta.




Jag vill, jag vill, jag vill,
men kommer jag någonsin få tid för en Rhodesian Ridgeback..?

Onsdag och Torsdag

Igår var jag på arbetsförmedlingen, det var sååå roligt... Höll på att börja skratta ett antal gånger under gruppmötet, fick kämpa för att hålla emot! Nu lät det som det var roligt, men det var bara just denna grej som är så otroligt störande så jag höll på att börja skratta. Kan dessvärre inte skriva vad för något det var.. :P
Efter AF tog jag en sväng hem till Hanna där hon och Jimmy befann sig. De höll på att sätta upp hennes högtalare. The walls are haunted! Seriöst, skitlustigt. Jimmy mätte jättenoga men ändå så kom högtalarna på olika höjd. Han mätte från golvet, från taket, på högtalarnas baksida och allt borde stämt. Men NEJ. Haha helt sjukt! Ena gången var den högra högtalaren högre upp, sen tog vi ner dom och satte upp dom igen, då var den vänstra högre. Det handlade om typ 1 cm med! Skitkonstigt.. Detta gjorde iallafall att jag kom försent till träningspasset med några minuter. Träffade på Kalle Bakery Ekelund precis innan jag skulle gå in i salen så då blev jag ytterligare en minut mer försenad, men det gjorde inget (:
Efter träningen så åkte jag hem och duschade och sen till Hanna igen. Hjälpte henne sätta på lite lådor på hennes tvbänk och så (:

Idag har jag jobbat mellan 9-17 och ska jobba lite imorgon förmiddag med. Sen blir det att ta en sväng på marknaden såklart! Har nog inte köpt något där på flera år men en liten sväng är nästan ett måste, sålänge det inte regnar..



Har länge funderat på att sälja min klänning på Tradera men det har aldrig blivit av. Tänkte att jag kan slänga upp den här först.
Storlek S, använd en gång, från forever 21, inga fläckar eller hål eller nåt sånt. Jag tycker den är jättefin men jag fixar inte klänningar utan axelband. Jag säljer den för att jag tycker det är synd att den bara hänger. Jag köpte den för typ 300 kr, så jag kommer defenitivt inte vilja ha mer än det! Hör av er om ni är intresserade och vill testa den (:
(Hela klänningen är i samma färg men eftersom den är i sånt glansigt tyg så har blixten gjort att den ser ut att vara i olika nyanser)

Sjukt dålig uppdatering

Sorry!
Jag har bara haft en hel del att göra de senaste dagarna.
Det har blivit mycket skruvande och ritningsläsande tillsammans med Hanna. Vi har satt ihop en dvd-hylla, ett nattduksbord, köksbord, stolar, soffa, sängstomme/gavel, skohylla, hatthylla... Ni fattar :P

Jag började känna mig lite krasslig igår och trodde att jag skulle bli sjuk men det var false alarm :)
Jag var ganska trött i morse så låg och drog mig ganska länge, sen dammsög jag huset och nu väntar jag på att mamma ska hämta mig så ska vi åka till mormor och morfar :)

Jag tror jag skippar träningen idag.. Inga roliga pass på friskis och visst är det lockade att ge sig ut och springa i ösregnet. Var jag inte sjuk igår så lär jag bli det imorgon isåfall. Får bli en lugn kväll framför tv:n, det är ju trots allt veckans bästa tv-kväll!

Hanna och jag har haft livliga diskussioner om färgen på pappas bil. Jag fattar inte hur den kan se ut att vara någon annan färg än silver!?


Kommentera gärna! Är den silver, guld eller champange?

Valborg

Igår så var det som sagt valborg och eftersom det är en dag man måste grilla så gjorde vi såklart det.
Andreas, Anthon och Henric fick stå för grillningen medan jag, Hanna, Sanna och Ida satt inne och pratade gamla minnen (:

Framåt kvällen spelades lite spel och även Jesper anslöt sig.
Vet inte om man ska skriva ut allt vi gjorde under kvällen...? Jag kan säga att övervåningen i mitt hus var något ommöblerad.. (kanske vinden med?) ;P

Jag hade en sjukt bra kväll, tackar alla inblandade! :)

 






(jag hade inga bilder på sanna, wtf? kan bero på att jag satt bredvid dig, förlååååt. Ska lägga upp extra många bilder på dig nästa gång! ;) )

RSS 2.0