Tisdag

Gjorde min Snovitslektion idag. Helt otroligt. Barnen satt som sma ljus och lyssnade trots att jag pratade konstant i nastan 20 minuter. Min assistent oversatte hela tiden med for att de skulle forsta. Hade en bra powerpoint med, nerladdad (a). Lite far man faktiskt fuska. Till och med min skrackklass med 67 elever lyssnade och skotte sig jattebra! Tror det var for 2 manader sen da jag bara ville aka hem efter att haft den klassen.. haha

Annars har det val varit lugnt idag. Fyra lektioner. Tva olika skolor. En powernap emellan. Kom hem och borjade planera en lektion for de hogre klasserna. Nu blir det att lyssna pa musik och bara dega.
Duschade i kallvatten forut. Inte nagot tryck alls heller. Fick typ skaka schampoot ur haret.. Sanna saker behover man aldrig oroa sig for hemma.


Nar vi gjorde dumplings hemma hos Shelly for tva veckor sen.

Charlottes B-day


Mikkel gommer sig och tartan


Charlotte


(Ser ut som en gubbe)

Demo lesson-kritik

Fick en hel del postiva saker och en del saker att forbattra men ar hur nojd som helst med att Coco sa att hon sag en riktig larare under min lektion :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nagra av de positiva sakerna var att jag fick eleverna att lyssna, att forsta meningen med orden de larde sig, att de kande sig bekvama, att de fick delta mycket i lektionen och att jag tydligen har en bra rost for mina sma grade 1. De kallar mig tydligen Snow White sa det far bli de kommande tva veckornas lektion. Nu kanske de lar sig att Snow White har svart har, haha. Naa de far garna kalla mig Snow White :)





"Someone's coming for us"

Ja, det kanns faktiskt sa. Nu ar Coco pa sjukhus och Mario ar magsjuk.




Satte forovrigt nytt rekord med Alex idag: FJORTON barn fick sta langst bak i klassrummet (halften av dom forstar jag faktiskt inte varfor..)

Happy B-day Charlotte!

"Twenty fucking four"



Helgen

Igar var jag och Charlotte pa stan. Borjade dagen pa Starbucks med en chokladmuffin. Sen gick vi runt och bara tittade pa saker. Jag kopte en present till Axel men hittade inget annat. Eller Charlotte och jag kopte tillsammans Sex and the City sasong 1-7.
Nasta gang jag ar dar ska jag nog leta uggs. Silke kom hem med sina fran Shanghai nyss och jag bestamde mig att det far bli ett par for mig med, beiga kanske? Kommer nog behovas nar vi aker till Harbin, tillsammans med 10000000 sockor. Brukar ligga runt -30 dar uppe, far se hur vi klarar den kylan nar vi fryser i 10 plusgrader..


Idag vaknade jag vid 8tiden och tog bade kudden och tacket over huvudet. Fyrverkerier, igen.. Efter typ tio minuter somnade jag om men vaknade igen vid halv tiotiden av hundarna som skallde. Drog mig inte upp ur sangen forrns 1,5 timma senare. Satte pa den nya Robin Hood-filmen och at frukost. Sist vi sag den sa somnade jag..
Charlotte och jag sket i lopbanan idag. Eftersom jag anda bara kan ga sa kandes det meningslost, speciellt eftersom det varit riktigt skitvader. Vi gick ut till motorvagen, haffade en taxi och akte och kopte filmer istallet. Blev nog sammanlagt 15-20 filmer. Dryga 6 kr styck. Var liten sugen pa att kopa den nya Harry Potter-filmen bara for att man kan men sket i det. Sag den ju nyss pa bio. Det blev bland annat Valentines day, Dear John, Interception (?), Sex and the city 2 och SOUND OF MUSIC! Nar sag man den sist? Typ tio ar sen. Bade jag och Charlotte blev nostalgiska sa vi tittade pa den sa fort vi kom hem. Fick ett skrattanfall nar Charlotte skulle ata sina nudlar da hon helt plotsligt borjade svara och frasa. Hon hade kopt fel nudlar och de hon hade kopt var jattestarka och smakade tydligen inte bra alls. Eftersom jag kopt en extra nudelgrej sa fick hon den.
Efter Sound of music skulle vi egentligen borjat med vara lesson plans men ni vet ju hur latt det ar att skjuta upp sanna saker. Jag borjade gora julpynt. Malade snogubbar, julgranar och en julkrans att hanga pa dorren. Man tar vad man har, haha. Sen skypade jag med mamma. Sen gjorde jag min skadeanmalan for nar jag trillade, mest for att registrera handelsen. Sen kom Silke hem fran Shanghai och visade det hon kopt samt gav oss CHOKLAD. UNDERBARA MANNISKA!! Sen duschade jag. SEN borjade jag att planera min lektion. Hade riktigt torka idag, kunde inte komma pa nagot bra. Kanner mig som varldens trakigaste larare. Jag ska gora former. Rektangel, fyrkant, triangel och cirkel. KUL. Stackars barn. Men vi lekte ju iallafall hela forra gangen. Ska nog leka med klassen som jag hade min demo lesson med for att tacka for att de var sa duktiga.
Nu kanske man ska ga och borsta tanderna och sen sova. Kanns som det har inlagget blev sa langt just for att jag skjuter upp tandborstningen. Det ar sa traaaakigt.

Da var denna helgen over! Nasta helg ar det Charlottes fodelsedag och jag tror det blir en utgang :)



Forsta advent idag med. Har inga ljus men vi kan ju latsas att jag tander ett :)

Lat mig presentera...

..BARKY!




Changshas, Kinas, varldens (?) lyckligaste hund. I hans varld finns allt en hund kan onska sig.
Han har en matte som han avgudar. Vart Ms Wun an gar sa ar han hack i hal.
Han gar alltid los och han kan ga vart han vill. Inga staket, ingenting.
Han ar ute hela dagarna. Han har ett omrade som ar hans att vakta.
Allt som kommer innanfor den oppna griden blir noga undersokta av honom (mestadels utskallda, darav namnet).
Han leker med de andra hundarna, oftast vinner han.
For att vara en kinesisk hund sa ar han extremt ren. Antar att Ms Wun badar honom konstant for att undvika att han tar in loss och sant fran de andra hundarna in i huset.
Ja precis, han bor inomhus till skillnad fran de andra hundarna som bor i narheten.


Barky och Ms Wun


Band of horses - Funeral



I'm coming up only to hold you under.

I'm coming up only to show you wrong.


Gleefredag

Fredag! Antligen kvall och slapp.

Silke har akt till Shanghai, jag och Charlotte var och handlade och kakade Mcd forut. Nu sitter vi och tittar pa Glee och degar.

Har nog inget mer att skriva FORUTOM ATT DET AR HELG!!!!! :)


Samarbetsovningar (i 3,5 h...)


Detta kallar jag morgongympa!


Lite samarbetsovningar med skolans alla larare. Jag kunde inte vara med eftersom jag inte kunde riskera att trilla, vilket tva av dom gjorde.. ( Detta ar ett av typ sju lag)

En lek var att man skulle ta pa sig en ogonbindel, snurra runt och sen hitta gogongen (?). Har ar en av mina assistenter. Hon som jag hade under min demo lesson, hon ar hur snall som helst!


Sen var det dags for dragkamp. Forst tankte jag att Mikkel, Niko och Frankies lag hade en chans....


.... men sen sag jag att driver Michael var pa motstandarlaget (person tva i ledet, i bla troja). Och som anat blev matchens fa sekunder ganska ointressanta.


Calligraphy (igen)


Alla tecken betyder samma sak: Gladje och lycka



Masterverken!





Demo lesson

Dagens andra lektion var med sjatteklassarna. Forsta gangen jag hade dom, Mike hade dom innan.
Forst sa funkar inte min video jag skulle introducera och visa. Till slut hittar min assistent en annan video, Ice Age 3. 30 sekunder in i filmen gar strommen. Jag pratade lite om mig och Sverige medan den var borta (fanns ju inget annat att gora). De lyssnade inte ett skit! Fanns inte ett enda satt att fa dom att halla tyst! Jag skrek BE QUIET, nastan iallafall.. Funkade inte.. Min assistent sa att det kanske skulle vara battre om nagon av killarna kunde ta dom for de lyssnade inte sa mycket pa tjejer. Tycker alltid sa synd om de fa som faktiskt vill lyssna och skota sig.

Lektionen efter det var min Demo lesson da de engelskalararna som "tar han om oss" skulle sitta med hela lektionen och titta vad jag gjorde. De andra hade bara en eller tva larare. Jag hade Coco, Fiona, Daisy, Shelly och Frankie.. + barnens klassforestandare. Barnen skotte sig fint och jag tyckte allt gick helt okej. Fragade min assistent efter vad hon tyckte och hon tyckte den var jattebra, nar jag fragade de andra sa de bara "it was fine". Fine kanns ju som okej. Den var inte dalig men inte heller sa bra.. Far se vad de sager pa mandag da de ska ge feedback pa vara lektioner.. Jaja nu ar den gjord iallafall! Hade mardrommar om den inatt. Samt om att nybro brann ner.. haha

I eftermiddags hade vi caligraphy. Vi forsokte gora kinesiska karakterer med pensel och black. Gick val sadar.. Det ar verkligen skitkrangligt..

Imorgon blir det ingen kindergarden for alla larare ska leka lekar. Vi och vara engelskalarare ska vara ett lag. Jag kan nog inte vara med pa sa mycket eftersom mitt svansben ar fortfarande helt paj. Blev varre idag efter att ha gjort Raketen med barnen under min Demo lesson. Ni vet den dar nar man stampar och klappar handerna och det dar? Larde dom boat, car, plane och rocket - fyll 40 minuters undervisning bara kring de fyra orden. Inte sa latt som det later..

Kopte Oreos pa vagen hem, tyckte jag fortjanade det. Nyss skypade jag lite med Anna om Harbin och nu tittar jag och tjejerna pa Glee. Kan inte forsta hur klockan bara kan vara kvart i sju...


Silke, Charlotte and the great wall

Sa jag lamnade tjejerna for att ga till mitt rum och skypa med mamma.
Nar jag kommer tillbaka star de i hallen. Silke fnissar och Charlotte ater grot. Klockan ar halv elva pa kvallen.
Charlotte berattar att Silke foljde efter henne nar hon borstade tanderna. Jag gar in pa toan och borstar mina. Silke och Charlotte sa att de skulle gora toast och fick mig nastan att svalja all tandkram jag hade i munnen. Tva nagot dragna tjejer far for sig att gora toast. Vi har ingen brodrost. De tankte anvanda sig av micron. Som tur var glomde de sin plan nar de borjade diskutera vad en toast ar. Enligt Silke ar toast ett brod man koper, enligt Charlotte ar det ett brod som blir efter man har haft det i en brodrost. Efter att ha fragat om min asikt svarar jag att en toast ar nagot som blir nar en brodrost och en brodbit far barn. Silke sag ganska forvirrad ut och Charlotte verkade nojd da hon log och gjorde tummen upp.

De forsvinner och Charlotte kommer tillbaka efter en liten stund nar jag star och tvattar bort sminket.
C: Silke ate my beans!
S: Huh?
C: Yeah, Silke ate my beans..
S (forvirrad): She ate your beans? Why?
C: In her dream. She ate my beans in her dream..
Charlotte verkar fundersam och lunkar ivag.
Jag kan inte gora annat an att skratta for mig sjalv.

Hur lange skypade jag egentligen?


Meeeen tjejer, om ni anvander er av google translate sa kommer nog mycket bli lost in translation sa lat oss kora en mening ni kan lasa:

You are my reason for staying in China!





Halva veckan gjord!

JA! Mer an halva jobbveckan klar! Hur skont som helst.
Dagen gick ganska fort. Skulle haft tva lektioner i eftermiddags men hade bara en. Madde jattedaligt sa Charlotte tackte en av mina lektioner, blir skyldig henne en nasta vecka.

Idag fick vi aven reda pa att om vara assistenter fragar vart Michael ar sa ska vi saga att han inte klarade av Changshas klimat...... Inte att han behovde vila en vecka och blev utsparkad av var rektor.
Frankie sa tydligen till en klass att Michael var sjuk och behovde aka hem. Han tyckte da de sag sa ledsna ut att han till nasta klass sa att Michael akte hem for att han skulle gifta sig........ Det var ju for den goda sakens skull (inte gora barnen ledsna), men gifta sig? Really?

Nu sitter jag och planerar min Demo lesson som jag ska ha imorgon. Kommer alltsa ha en lektion som blir overvakad av andra engelskalarare.. Lite nervost.. Hoppas barnen ar duktiga..
Vi sitter aven och tittar pa Glee, och guess what? Mario gillar det!!


Please, pleaseee behave...

Tisdag







Morgongympa. Har ar halften av skolans grade 2.





Lektion grade 1:
Who wants to try?


Elephant tag


Tail game


Bye Michael

Enligt lakarna sa behovde Mike vila i en vecka, sa da tyckte rektorn att det kanske var dags for honom att lamna skolan. Skolan ville inte att han skulle bo i skolans lagenheter och ata skolans mat.. Yup.. Suxx..
Tur att han kan aka till sin flickvan och bo med henne tills detta loser sig. Om det loser sig. Hoppas.


Charlotte, Silke, jag
Mario, Michael, Mikkel



(Fler bilder kommer nar jag snott Mikkels)

Happy B-day Stella!

Idag ar det min lilla systerdotters fodelsedag! Eller liten kan man val inte saga langre.. Fyra ar? Redan? (hur gammal ar jag egentligen?)

Sa jag vill onska min lilla prinsessa en jattebra fodelsedag!








(Halsa storebror ocksa)

Slappet

C: Is Silke skyping or did she go to bed?
S: It's 19.30...


Idag har det varit en riktig slappdag. Jag testpackade min vaska for att kolla hur mycket plats jag hade, fick ner alla klader och alla storre saker (typ plattang och skor). Fick plats med allt och aven lite plats over! Funderar pa de dar conversen... Ar inte saker pa att de ar akta.. De hade en sandar rund cirkel med ett r i pa sulan och det har inte mina akta hemifran Sverige.. Kanns ju som att man kan lita pa att Stadium i Kalmar inte saljer fejkskor. Men Conversebutiken har i stan verkar gora det.. Eller? Har era akta converse ett R under sulan? hmm..
Kanske ska kopa uggs iaf.. Akta fejk. Kommer ju vara jattekallt i Harbin och kanske har med om en manad.
Om en manad ar det for ovrigt jul, coolt!
Har kollat pa hostels/hotel i Harbin och Beijing nu, blir nog att boka snart :)
Vi bestamde oss till slut for att ta den 29 h och 51 minuter langa tagresan till Harbin som en sista tagresa i Kina, och den racker nog for en livstid.. Nastan 30 timmar, kanns som ett tag-rekord!

Har annars bara slappat idag. Tittade lite pa Glee forut och sjong saklart med i alla latar (forlat S&C).
Ar annars ratt nojd med att de tva kommande dagarna ha sammanlagt tva lektioner pa sammanlagt 80 minuter.

Vaknade upp i morse och tankte: Naa, nu vill jag aka hem!
Det har jag velat hela dagen, darav testpackningen.. Chansar pa en battre dag imorgon..


Mina nya strumpor gor mig lite glad iallafall (pussmunnen sticker ut) :)

125

Naa nu har jag varit borta lange..


Julklapp

Har hittat en julklapp som jag kommer ge mig sjalv (sjalvklart kommer den slas in och laggas under granen vi ska kopa till lagenheten) och jag kommer vara jatteforvanad nar jag oppnar paketet :)

I paketet kommer det ligga:


Svarta lader-converse!

arry Poa

Forlat for min daliga uppdatering. Har varit ganska dalig pa att skriva men far skylla det daliga humoret pa den daliga ryggen. Men idag ar det ju lordag och da kan man ju inte vara pa daligt humor!
Sov ut i morse, pa riktigt. Vaknade inte forran halv elva :)
Skramde upp Charlotte lite igarkvall, inte min mening. Haha jag ar radd att nagon ska ta sig in genom vara fonster eftersom vi inte har riktiga las pa dom, det ar mer som en hasp. I vilket fall skramde jag upp Charlotte igar eftersom jag lyckats skramma upp mig sjalv en hel del. Efter att skramt upp henne insag jag hur dumt det hela var, skrattade lite for mig sjalv och somnade. Men hon stackarn kunde inte somna pa tva timmar, forlat! haha

Idag var vi pa stan. Vi kakade pizza pa Papa Johns och de hade en julgran!!!!  :) Jag kopte tva par strumpor och en halsduk pa stan. Gjorde aven en dalig manikyr. Min pajjade, Charlottes pajjade mycket och Silke gillade inte sin farg sa hon skrapade av allt direkt. Anledningen till att min och Charlottes gick sonder var att det inte hade tid att torka eftersom vi var tvugna att traska ivag till bion.

Jag, Charlotte, Silke och Mikkel tittade pa den nya Harry Potter-filmen. Vi tankte ga pa iMax-bion men det var inga bra platser kvar sa vi gick pa den vanliga. Betalade 40 kr, grymma platser och 3/4 av biosalen var tom! Nice! Under fem sekunder forsvann ljudet och jag (jag?) utropar "WHAT?!" hogt. For ovrigt var allt bra. Ett tag upprepade folket bakom oss allt, ovade val sin engelska antar jag.. Det var lite irriterande. Gillade inte ormarna i bilden heller.. Som tur var sa hade bada Silke och Charlotte last bockerna sa de visste nar ormen dok upp sa de hann forvarna mig "Sara, close your eyes..". Jag slapp se den :) TACK!

Vi sag nagra nya vasterlanningar idag! Coolt!

For ovrigt - trots mitt spruckna svansben sa gar jag snabbare an 95% av befolkningen.



Tankte ta kort pa min nya halsduk men lyckades skyla den. Fail!


Har ar forresten mina fina rontgenbilder!




Nirvana


It’s better to burn out than to fade away.
Peace, love, empathy.

Kurt Cobain

FFFFFFRIDAY

Antligen fredag!!
Dagen borjade med att jag hade en grade 1 och tva grade 4. Gjorde min Madagaskarlektion pa bada. 20 minuters intro dar jag lar dem namnen pa Alex, Marty, Gloria och Melman samt vad de ar for djur. Efter det ar det 20 minuters videoklipp - Merry Madagascar, sen ar lektionen slut! Helt okej faktiskt, haha. Vi ska ju egentligen ga ut och leka lekar med dom men eftersom mitt svansben pajjat sa blir det lugna gatan i klassrummet.

Efter de lektionerna sa akte jag och Charlotte tillbaka till lagenheten. Av nagon anledningen spenderade jag hela 2 timmarsrasten med att lasa om Kurt Cobain istallet for att sova. Nar vi akte ivag till dagiset insag jag hur dumt beslut det var.. Var hur trott som helst. Hade tre dagislektioner och lekte fruit salad pa alla tre, fast valdigt mycket lattare for de minsta. Jag larde ut fyra frukter: tomat, jordgubbe, vindruvor och apple. Har raknas tomat som frukt ( feeeeeeeeeel). Sen fick barnen varsin lapp med nagon av frukterna pa. Nar jag sa "apple" sa var alla som hade applen pa sina lappar tvugna att byta platser med varandra. Haha, kanske inte ar jatteintressant. Fick ganska ont i ryggen iallafall eftersom jag maste luta mig ner nar jag pratar med barnen. Eller maste och maste, men det kanns ju konstigt att sta rakt upp och prata med sma 80 centimetersbarn..

Efter det hade vi fredagsmiddag och jag fick svinont i magen. Kanske ar allergisk mot pumpakakorna?
Nyss kollade vi pa Little miss Sunshine och efter det fick vi ett sms fran Mikkel "guess who's back", sa vi gick in till killarna och valkomnade Michael tillbaka :)
Nu ar balansen aterstalld!


Saxar och matlagning

Haft en ratt dalig dag, igen.

Hade matlagning pa var Tv-show idag. Det var jag, Mikkel och fyra barn. Det skulle egentligen bara varit tva men kommunikationen var dalig pa vissa stallen sa tva personer tog med sig tva barn var. Detta ledde till att jag och Mikkel inte fick nagon mat i slutet.. Lagenheten var svinkall och efter 3-4 timmars inspelande (for en 15 minuters-show) sa var jag som en isbit. Av nagon anledning andrades allt som Mikkel forberett vilket gjorde att det tog svinlang tid.

Vi gav Frankie tarta med, han fyller ar pa sondag. Han fyllde ar for tva veckor sen ocksa, men den fodelsedagen missade vi. Har i Kina har de tva fodelsedagar - den ena ar som var (dagen man foddes), den andra ar i forhallande till deras luna-kalender.

En grej som hander i morse tog verkligen ner mig pa jorden. Fick se hur man laxade upp en sexaring som inte ville sitta ratt pa stolen. Vill inte ga in pa det nu, kanske tar det en annan gang. Nej, han skadades inte men blev riktigt jakla uppskramd. Saxar var involverade. Nej. Inte okej nagonstans.

This is propa English, init





Det har larde man sig aldrig i skolan!

Torkaaa

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Lite torka.
Sov ganska bra inatt med tanke pa svansbenet (det later sa fult).
Just nu sitter jag, tjejerna och Mario och tittar pa den sjatte Harry Potter-filmen for att ladda om vi kanske ska se nasta pa bio i helgen. Vi kopte tarta till Frankie som vi ska fira imorgon. Vi kopte varsin liten bakelse med. Tyckte jag fortjanade det med tanke pa all smarta, haha (det finns alltid en anledning).
De andra dricker vin men jag gillar inte det sa jag dricker pepsi.

Vi sitter och pratar om teambuildingen vi hade i Beijing. Vi forsoker lista ut om vi pratade med varandra.
Sitter aven och pratar om alla snygga killar, irriterande killar, irriterande tjejer, bra upplevelser, daliga upplevelser...
Det kanns sa lange sen :)

Orkar inte ladda upp bilder, kanske imorgon. Snart helg, whoop :)

Tisdag, skitdag

Jag borjar bli gammal. Det ar sant. Jag har bevis.

Om jag anda inte hade kopt vatten, om jag anda inte hade gatt just dar, om jag anda inte hade haft som skorna, om jag anda inte....... Om-jag-anda-inte-leken. Den har vi ju alla spelat nagra ganger. Men det hjalper ju faktiskt inte. Inte ens lite.

Silke precis fatt kameran hon bestallt. Eftersom ingen av oss hade lektion just da sa bestamde vi oss for att traska runt pa skolan och ta lite kort. Vi forsokte gor coola hoppbilder men det gick sadar.
Sen gick vi ut. Vid ett hus ar det alltid jattemycket duvor och det var hur manga som helst som var pa marken sa jag sa till Silke att ta kort nar jag jagade bort dom (inte kort pa mig men pa alla duvor som flyger ivag). Innan jag vet ordet av sa ligger jag pa marken. De har typ klinkers utomhus som blir svinhala (tydligen). Jag slar i  svanskotan som f*n rent ut sagt. Efter att ha legat nagra sekunder pa marken i ren smarta sa lyckas vi fa mig upp pa benen. Jag var jatteskitig och behovde duscha sa vi gick tillbaka till lagenheten. Silke gick tillbaka till kontoret och sa att jag inte kunde ha min sista lektion den formiddagen.

Jag forsokte kla av mig. Dar borjade problemen. Byxorna och strumpor tog ett tag. Sen gar jag in i duschen. Eftersom jag tappade min rakhyvel ner i toan for nagon vecka sen sa har jag nu alla saker pa golvet i duschen. Problem nr 2. Jag kan inte boja mig ner. Efter ett tag lyckas jag fa tag pa schampoo och balsamflaksorna eftersom de stod upp. Duschcremen lag ner och var helt omojlig att na sa jag tog fran Silke, hennes saker stod i fonstret. Efter duschen kommer problem 3. Ta pa sig byxor. Att ta av sig var svart nog och da kan man anda sparka av sig dom. Nar jag halvvags fatt pa mig byxorna knackar det pa dorren. Fick ta en handduk och oppna. Det var Mikkel som kom med alla mina saker. Efter att ha lyckats kla pa mig och lyckats lagga mig ner i soffan sa kom Charlotte och Silke hem fran kontoret och de hade tagit med mat till mig.
Ringde Fiona och sa att jag inte kunda undervisa de kommande tva lektionerna. Sen ringde Coco och sa att vi skulle till sjukhuset och kolla sa inget var fel.

Efter en ganska konstig undersokning blev vi skickade till rontgen. En sot liten kille var tydligen min rontgenlakare. Han var typ 19 ar? Sag ut som det iallafall. Efter det var klart sa skulle det tydligen ta en timme innan vi fick bilderna. Coco sa att vi skulle med ett flyg och behovde fa tillbaka de nu. Efter fem minuter hade vi dom. Ett tag senare fick vi en lapp dar det stod om allt var okej eller inte. Coco ler och gor tummen upp till mig.
"I'm okay?"
"YES! No wait... Maybe..."
Vi gick in till en doktor och de pratade (kinesiska saklart). Allt jag uppmarksammade var doktorns orovackande kroppssprak. Jag fragar vad som pagar. Cocos telefon ringer. Sen fortsatter hon prata med lakaren. Till slut far jag en oversattning. Jag har en spricka i svansbenet(?). Det kommer ta ungefar tre manader att bli bra. Jag ska undvika att sitta. Vet inte hur det kommer ga eftersom vi sitter ner hela tiden..
Det gor ont heeeeela tiden.
Gar runt i lagenheten och far hugg nu och da, skriker till lite nu och da alltsa. Alltid nagon som ropar tillbaka och fragar om jag ar okej. Haha.

Vet inte om jag kan aka till Avatarbergen nu... Vet inte om det ar sa bra att forst vara 8 timmar pa tag och sen klattra pa ett berg.. Kanns inte sa.. Tvivlar pa att jag kommer kunna hanga med och kolla pa den nya Harry Potter i stadens imax-biostad nu pa lordag..

Hoppas bara att smartan lagger sig, annars kommer jag bli tokig.
Jag borjar bli gammal och det dar ar mitt bevis.

Who?





Nagon som vet vem som fick guldbollen?

Whaaaat?

Satt och laste lite gamla inlagg pa bloggen och for exakt fem manader sen sa akte jag upp till stugan. Detta betyder att jag har traffat tjejerna 2 (TVA!!!) ganger pa fem manader! Forst midsommar som iofs varade i nagra dagar och sen nar vi at tacopaj hemma hos Hanna innan jag akte till Kina. Verkligen? Tva ganger pa fem manader? (Hanna traffade jag iofs pa Strand en gang med sa tre ganger, woooow.)

Sa innan jag kommer harifran sa kommer det vara 2 ggr pa nastan 8 manader.. Stort lange. Kanns inte som sa lange.


Raknar med att ni tre bjuder mig pa en riktig fylla nar jag kommer hem!!! (Forlat mamma och pappa)



Bilden ar fran midsommar i stugan.
Sorry Hanna, du raknas ocksa men just nu rader extrem bildbrist.

Aktivitetsvecka

Jag freakade ut lite igar over detta. Hade mardrommar om det inatt. Och tydligen med all ratt.
Vi ska ha tva aktivitetsveckor nar vi ska ta barnen till aktivitetsrum eller utomhus for att leka lekar.
Jag var radd att det skulle skita sig pa nagot satt och visst blev det sa.

Tank att forsoka kontrollera 60 st 7aringar i ett stort rum. De star inte still, de ar inte tysta, det gar inte att fa dom att sta still eller vara tysta.. Ett dumt missforstand gjorde att min assistent tog barnen till aktivitetsrummet direkt, jag hade tankt forklara lekarna i klassrummet (eftersom jag anade att de inte skulle lyssna i aktivitetsrummet). Mestadels av tiden gick at att fa dem att vara tysta. Jag har aldrig haft sa manga smakillar staendes langst bak i rummet (de misskotte sig). Har aldrig heller sett min assistent smiska dom lite latt med en bok eller ge dom en los orfil. Detta skulle ju vara en rolig lektion.. Istallet blev halften av killarna upplaxade. Kanns inte kul alls..

Snart ska jag vara med pa Silkes lektion som en extra-assistent. Det ar en av hennes varsta klasser dessutom.
Hade nog behovt tio assistenter. Det kanns lite som att det inte spelar nagon roll vad vi sager for de lyssnar inte iallafall..
Fast man kan ju inte klandra dom. Barnen gar i skolan mellan 8-20 varje dag (de har tva langa raster). Inte konstigt att de blir glada nar de far komma till ett aktivitetsrum for att leka lekar (aven om nastan alla lekar gick kappratt at.....................).





2/3

Idag ar det exakt tva manader tills mitt kontrakt med TTC gar ut.
119 dagar gjorda, 61 to go :)
Imorgon har jag alltsa gjort tva tredjedelar av tiden i Kina (om man raknar fran kontraktets start till slut).
Flyg bokat hem den 24 januari.
:)


?


Varfor ar det mandag oftare an fredag?

Juzi Island (Orange Island)

Idag vaknade man upp med ett ryck. Var tva sekunder fran att slanga mig ner pa golvet. Sen insag jag att det var "bara" fyrverkier som skots upp i gryningen, alltsa inte krig som jag forst trodde.
Efter en kvart med konstant bangade slutade det till slut. Da borjade hundarna skalla. Ja, inget slar en morgon i Changsha!

Vid ett-tiden borjade vi dra oss mot en restaruang dar Silke och Charlotte skulle ata lunch. Jag at bara lite pumpkincakes. Efter det tog vi en taxi till Juzi island. Taxichaffisen ville av nagon anledning inte kora over bron, sa vi fick ga. Det blaste jattemycket, gjorde sakert under for min forkylning..
On var jattefin. Vi anar att de planterat allt dar eftersom inget riktigt passade ihop. Rosor, palmer, tallar, bambu... Vi akte sma tourbussar till Maos huvud som var pa udden av on. Vi har sett det manga ganger fran fastlandet men det var faktiskt coolare pa narmre hall.

Maos huvud


Pollution?


Kakade lite oranges pa Orange Island (daligt skamt, jag vet)


Kom till nagot som kallades "Asking Heaven Platform" och visst kom helikoptern som jag onskade mig!

Pa bussen tillbaka fran on sag vi en utlanning!!!!
Sen stannade vi till pa Starbucks och sag tre utlanningar!!!!!
Sen nar vi skulle skaffa taxi sag vi TIO TILL!!!!!!!!!!
Sahar manga har jag inte sett pa hur lange som helst!!!
Innan har jag sammanlagt sett... tre? (pa 2,5 manad..)
Vi gick runt och sa: Wàiguó rén (som betyder utlanning, ett ord man hor gaaanska ofta).

Tack Charlotte och Silke for denna helgen! Den har varit grymt bra :)


Chances

Chances are when said and done who'll be the 
lucky ones who make it all the way?
Though you say I could be your answer nothing
lasts forever, no matter how it feels today.
Chances are we´ll find a new equation.
Chances roll away from me.
Chances are all they hope to be.


Lordag

Idag har det varit hur varmt som helst! Gick runt i jeans och linne och svettades. Underbara kinesiska November! Det var roligt att se hur desperat alla forsoker skydda sin hy. De holl upp jackor, paraplyer eller papper (allt de kom at) for att radda sina bleka ansikten fran den hemska solen.
Silke var pa sitt dagis, de hade nagon aktivitetsdag. Jag och Charlotte akte till Walmart. Hon at Mc Donalds men det gjorde inte jag (duktigt). Jag at nudlar senare nar vi kom hem. Sen gick vi alla tre ner till skolans lopbana for att rora lite pa oss. Eftersom jag fortfarande ar forkyld sa fick det bli att powerwalka medan de andra joggade/gick. Sen borjade Charlotte och Silke spela badminton. Jag fortsatte ga ett tag men det var sa sjukt trakigt. Hoppade lite hopprep men borjade hosta direkt sa skippade det. Da var det bara fotbollen kvar.... Och vi vet ju alla hur bra jag ar med fotbollar..... Gick till en vagg och sparkade lite mot den, sen blev det trakigt. Forsokte mig pa att trixa, HAHA. Vilket skamt. Sen satte jag mig pa den istallet och tittade nar de andra spelade badminton. Precis nar jag skulle fa borja spela sa kom det 1000000 instekter. De var som stora knott (skitjobbiga), sa vi gick hem istallet. Solen var anda pa vag ner. Man ar sa ovan att det ar varmt men att solen anda gar ner 17.30.

Pa vagen ut ur skolans omrade hande nagot hemskt. Vi gick forbi vakten och sag att han hade massa TV-apparater framfor sig. Ja. Han hade sett och stappla oss runt lopbanan och han hade sett mig forsoka t r i x a  m e d  e n  f o t b o l l. Ni som haft gympa med mig vet hur illa det har ar. Han kommer aldrig kunna se mig seriost igen. Fasen alltsa. Som om det inte ar nog svart att vara blond i detta land. Naaa da maste man ge sig pa en fotboll med...


Ikvall blir det pannkakor och filmen The blind side (Charlotte har inte sett den!!!).




Bild tagen i Beijing

God morgon

Efter att haft en sovmorgon pa ungefar en manad sa ar det inte chockerande att min kropp vaknar klockan nio.
Jag har svarat pa lite mail, last lite bloggar och drygat ut tiden i sangen med 1 timme.

Nu ska jag smyga upp, ta med min filt, satta pa Gossip Girl och ata frukost. Underbar lordagsmorgon!

Fredag

Fredag! Igen! Sweeet. Sovmorgon imorgon och pa sondag! SWEEEEEET!

I formiddags hade jag tre grade 1 i rad. Ahh det gick ju inte sa bra. Det ar bara lite svart att halla en lektion nar en kille glider av stolen, slar i munnen i banken, borjar bloda i munnen samtidigt som en annan tjej borjar bloda pa tummen SAMTIDIGT som en kille langst bak i klassrummet spiller ut varm choklad pa hela golvet. Distraherande? Lite!

I eftermiddags hade jag och Charlotte tre dagisklasser istallet for tva eftersom vi maste tacka Michaels. Min favoritkille var ju en stjarna idag med! Som vanligt. Han ar ett grymt bra avslut pa en vecka! Jag larde dom jump, walk, tip toe och sit down. Om jag sa Jump skulle alla hoppa runt tills jag sa Sit down da de skulle springa tillbaka till sina platser. Nar jag ropade Sit down sa sprang alla till sina platser och satte sig ner utom lillkillen (som han nu heter, tills jag kommer pa ett battre namn) som var sa exhalterad att han bara skrattade och snurrade runt. Efter att ha skrattat och lyckats peka honom till sin stol sa var det Tip toe som gallde och samma grej igen. Haha han ar sa sot!
I en av de andra klasserna hade jag en liten kille som bara gick runt hela tiden. Alla andra satt duktigt ner men han gick runt i klassrummet, petade pa sina klasskamrater (dagiskamrater?) och brydde sig inte om mig for fem ore.

Nar vi kom hem fran middagen sa kanner vi en extrem stank. Det har varit nagot med vara ror pa sista tiden som gjort att det luktat, men inte sahar illa!! Fyyyyyy!!!!! Fragade Mikkel om deras badrum ocksa stank. Han sa att det ar for att vi bor pa bottenvaningen och lukten beror pa att alla ror leder ner till nagot under huset och lukten kommer upp ur vara ror eftersom vi bor langst ner = inget att gora nagot at... USCH!!

Nu ska vi snart kolla pa The social network. Fiona sa att den var lite forvirrande sa isafall far det bli The blind side for den ar sa grymt bra!


Scruffy

Minnetonka

Idag fick Silke och jag antligen skorna vi bestallt :)


Silke kopte svarta :)

Dumplings

Vi larde oss meningen: Vi ar hemma hos Shelly och gor dumplings meeeen mitt minne ar ju sadar (sadar? det ar inte ens sa bra..).
Vi spelade ett spel som jag inte heller kommer ihag namnet pa (forvanad?). Det var kul iallafall! Sen gjorde vi 7887514787 st dumplings. Visade sig att jag ar faktiskt ganska dalig pa att gora dom! Gav en hel del till Fiona, "Save it".



De hade ett skticoolt bord!

Ner med alla "klossarna" i mittengrejen.

Luckorna aker ner...

..och kommer upp med nyblandade klossar!

Daisy och jag gor dumplings. Jag gillar inte dumplings sa mycket. De har nagon konstig smak..

For ovrigt sa papekade var rektor att vi gatt upp i vikt......... Tack.... Han sa att det berodde pa att maten i var skolas matsal var sa god. Har jag gatt upp i vikt beror det pa raka motsatsen. Jag ater sa mycket annat for att jag inte gillar maten i matsalen.. (Nej, det ar inte min mage som hanger over brallorna! Jag har ju en oversize-skjorta nerstoppad i byxorna och det ar den som hanger over!)

Varldens mardrom, onskar det var en drom..

Nyss hade jag VARLDENS VARSTA LEKTION! Jag vet att jag sakert skrivit det flera ganger innan men nu ar det pa allvar. Alex, min assistent, lamnade mig ensam med 60 st ligister de sista 20 minuterna. Hemska grade 2, sjuaringarna.. Hade fem killar langst bak i klassrummet som Alex stallt dar for att de missskotte sig. Nar han lamnade klassrummet sa borjade de puttas, springa runt, slass... Ahh och till det sa har man 55 andra elever. Gar man bak till for att saga till de fem sa borjar ju alla andra springa runt ocksa.
Ungefar tio st satt pa sina platser och skotte sig. Det hjalpte ju inte hur manga ganger jag klappade handerna eller skrek 1,2,3. De har svarsgrejer pa det da de maste sitta "fint" och antingen klappa likadant tillbaka eller skrika 4, 4, 4. Mm det gjorde dom ju inte.. Till slut fick jag nog med killarna langst bak och satte dom pa sina platser sa de slutade slass. Sen fick hela hogen mala. Forsokte fa dom att sluta sla varandra, skrika pa varandra, slita i mig.. Jag har aldrig varit sa glad nar klockan ringde. Men da har man typ 40 elever som forsoker stanga sin vag fram till mig for att ge mig deras teckning sa det tog minst fem minuter till innan jag kom darifran.
Bless them,
men Alex, lamna mig aldrig ensam med grade 2 igen!
Den andra grade 2 jag har avgudar mig eftersom jag var Minnie Mouse och ovade dansen med dom jattemycket, little Bouzas klass, men san tur har man ju inte att man far dom.

Nu forsoker jag laka mina inre sar med lite Daniel Adams-Ray. Jag kan inte beskriva hur lycklig jag ar over att min nasta lektion ar installd, trots att det ar en av mina basta grade 1.

Senare idag ska vi hem till Shelly och gora dumplings, intressant (speciellt eftersom Shelly ar rektorns dotter = vi ska hem till rektorn. Ska forsoka att inte branna ner huset)!






Onsdag

Forsov mig idag. Skulle gatt upp vid halv sju men stangde nog av alarmet i somnen.. Silke vackte mig vid 06.50, tack! Hann precis men frukosten fick lida. Ingen grot till frukost idag inte, tog det nar jag kom hem pa lunchrasten.
Efter dagens lektioner tvingade vi oss ut for att spela badminton. Jag insag att katten som bor har (kallad Snow white, helt otroligt hur hon kan vara sa vit i den har miljon!) ville leka sa jag gjorde en helig pappersfjaril, knot fast i ett snore, sprang runt och sag ut som en idiot. Sen kom Barky och attackerade henne, Fy!


Scruffy flyttar sig for alla - utom vasterlanningar...

"Xie xie"


Jag och Snow white. Det var lite jobbigt nar hon inte jagade fjarilen. Man ser ju ut som en idiot nar man springer runt sjalv med ett papper i ett snore..

Random info

Sitter och har skittrakigt pa en annan skola.. Utan min dator.. Triiiist.

Nar vi var i Shanghai gav sa delade vi rum med fyra andra personer. En av dom horde mig hosta och gav mig ett vitt piller, hon sa att det var for hostan. Jag tankte att jag mer an garna lagger hela mitt liv pa att tabletten verkligen ar for hosta. Tackade, latsades svalja den och la den under min kudde..

Stod i duschen for nagra dagar sen. Vi har en squattingtoa i var dusch precis under ett fonsterblack. Pa fonsterblacket star alla mina saker. Jag stracker mig efter rakhyvlen, far inte riktigt grepp om den och ser i slowmotion hur den aker ner i toan.. Crap..

Igar tankte Charlotte och Silke bli lite fulla pa sitt vin.
Silke: Eat first, then drink!!
Charlotte: It goes faster if u don't eat!
Later inte sa kul nar man skriver det for det var sattet som de sa det pa men jag skrattade sa jag grat.

Igar nar jag satt vid datorn sa hor jag ett skrik fran Silkes rum.
-Silke? are you okay?
- IT'S A SPIDER!
- Do you want me to kill it?
- Noo... I can handle it... It's so small..
Tjugo sekunder senare:
- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
- Silke?
- KILL IT, KILL IT!


Igar hade Charlotte nagra getingar inne i sitt rum.
-SARAAAA!!!!
Jag trodde de var pa utsidan av hennes gardin sa jag forsokte skaka ut dom genom fonstret..
- Don't make them mad!
- No no, I'm just trying to shake them out..
- THAT ONE IS ON THE INSIDE! RUUUN!!!
och det var precis var vi gjorde!

Silke och Charlotte har lovat att om det nagonsin kommer in en orm i var lagenhet sa ska de losa det (tveksamt att det loser det och annu mer tveksamt att det skulle lyckas komma in en orm, men tack iallafall). Alla spindlar verkar dessutom halla sig till Silkes rum. Jag har inte hittat en enda insekt i mitt rum. Bara for att jag skriver det kommer jag val hitta den harigaste besten nagonsin ikvall. Isf lovar jag en update med bild!


This isn't goodbye

Vilken jakla skitdag. Och nu menar jag inte skitdag utan S K I T D A G.
Visade sig att Michaels lever ar infekterad sa nu maste han aka till Beijing och de vet inte hur allvarligt det ar. Han lamnar Changsha och kanske inte kan komma tillbaka. Sa orattvist. Tycker sa synd om honom. Skit.
Jag som ar kanslomassigt labil borjade ju lipa sa fort jag sag att Fiona gjorde det. Sen slutade hon, sag mig, borjade igen och vice versa.
Med turen pa sin sida ar han tillbaka om 2-4 veckor. Kanns sa konstigt att nagon av oss kanske lamnar. Jattekonstigt.. Jag kanner att jag kanske inte langtar hem sa mycket just nu anda. Ska verkligen forsoka ta vara pa tiden vi har kvar i Kina for den kommer vara over innan jag vet ordet av.

Ah, han kommer bli bra och komma tillbaka snart! :)

Michael - you better be back in two weeks!!



Starbucks

Pa Starbucks i Shanghai hade de Cheese scone, men inte har i Changsha.. :(
De var sa goda.. Kanske bara ar inbillning men var den varma chockladen godare dar med?




Sanna, nar jag kommer hem sa blir det DHW och scones?
(det gor inget att jag missat nastan en hel sasong, det ar helheten som raknas)

Picasa

Tank vad mycket skillnad det blir nar man grejjar med foton. Har ar ett grymt bra exempel: Scruffy ser ju nastan lite vit ut!



Nu har man hittat nagot att gora alla de timmar vi maste sitta pa kontoret! :)

Kvallslektionerna ar rena mardrommen

Mandag och man ar som vanligt skittrott. For att gora allt varre sa har vi alltid tva kvallslektioner mellan 18.40 och 20.10. Skitjobbigt. Men idag har det varit lite varre an vanligt.
1: Hade problem med att hitta bilder till min powerpoint eftersom bada Google och Yahoo har blockar pa sig. Yahoo funkar, men extreeemt langsamt.
2: Hemsidan vi hittat for att spela videoklipp har nu blivit blockad.
3: Mitt USB ville inte spara min powerpoint.

Till slut hittade jag en annan hemsida med videoklipp och USBsticket sparade powerpointen i sista sekunden.
Forsta lektionen gick okej (10aringar). Lektionen handlade om Madagaskar. Introducerade Alex, Marty, Gloria och Melman.. Lekte lite lekar och spelade 20 minuters videoklipp fran nagon Merry Christmas Madagascar-film.
Min andra lektion var HEEEEMSK!!!! Varsta klassen jag har haft!!!! Hade tre killar langst fram i klassrummet som inte kunde sitta still eller halla tyst en sekund (och tro inte att de sa det jag ville att de skulle saga). De bytte bild pa min powerpoint, stangde av powerpointen, stangde av projektorn, slogs, gomde min klocka och snodde saker fran alla andra.... Och assistenten sa i n g e n t i n g. Hur mycket respekt har dom av en ny tjej som de aldrig haft som larare innan? I n g e n. Glad att jag inte hade med mig nagot godis idag, de flesta fortjanade inget!!! Nagra av tjejerna var duktiga. Nagra pojkar med. Flest flickor dock..






Forlat att jag aldrig sagt forlat

Idag var vi ocksa och kopte en del DVDer, bla the blind side, little miss sunshine, the social network, Glee season 1 och antligen Ugly Betty season 4!!

Nu har jag atit mina Roasted Beef Noodles och borjat titta pa Ugly Betty. Skiten hackar ju hela tiden men sa ar det val nar man betalar 7 kr for det.. Finns ju inte nagot annat! Orka bestalla fran Europa eller USA...
Fick nyss ett sms om att vattenledningen som ger vatten till hela vart omrade har pajjat. Forhoppningsvis far vi vatten imorgon. Skit..

Naa nudlar blir man ju inte sa matt av.. Far nog gora lite grot sen. Ratt sugen pa det faktiskt. Bara atit det en gang idag, brukar bli minst tva ggr per dag! Fast langtar nog mest till jordgubbssylten som jag har i.

Dagens diss: Inget vatten, UB hackar, jag gick upp vid halv sju i morse, vet inte hur jag ska fa tag pa vatten till min grot.. Valj sjalv.
Dagens hiss: Tackar Grooveshark for att de nu har Daniel Adams-Rays album (livet utan spotify ar hart).
OCH idag har vi gjort halva var tid i Changsha!! Stencoolt. 10 veckor gjorda, 10 more to go!


Yuelu games

Idag klev vi upp vi halv sju for att senare aka till ett berg har i Changsha som heter Yuelu mountain. Dar motte vi upp tio familjer och vi fick ansvar for tva var. Vi lekte lekar som vi forberett. Forsta leken var trebent aggrace - barnet och foraldern sattes ihop vid benen och sen fick de halla ett agg pa en sked. Andra leken var skottekarrerace nar man arbetade i par och en var skottkarra. Tredje leken var bowling. Vattenflaskor var kaglor och fotbollar istallet for klot.
Efter allt det var avslutat sa delades vi upp i vara lag och vi akte ivag till olika stallen. Vi akte till nagot som kallades Snack Street dar det saljs mycket Changsha snack. Vi hade uppgifter och det var bland annat att lara tre forbipasserande en engelsk mening och de skulle lara mig den kinesiska. De visste redan den engelska och jag kampade som faaasen med uttalet i den kinesiska meningen.. De tva sma tjejerna som var i mitt lag valde vilka vi skulle lara. Nar de borjade rora sig mot ett gang kockar (typ sju stycken 20ariga killar) sa viskade jag nej  10000 ggr och pekade mot nagra tjejer. Kande inte riktigt for att bli saaa forudmjukad.. haha


En av mina familjer, Sunny och hennes mamma.

Alice och Sunny.


Lite Stinky Tofu kanske?

Hela laget!

A saturday

Idag var jag och tjejerna och shoppade. Jag kopte horlurar, en ring och en sak till mamma :)
Sen at vi pa en vasterlandsk restaurang. Bestallde fruktpizza med ananas pa. Typ Hawaii fast utan skinkan. Nar jag fick den sa sag den sa god ut, sen smakade jag den..

Det var VISPGRADDE pa den, med massa frukter i!!! USCH!!! Som tur var sa gillade Mikkel den sa vi bytte pizza..


Manikyr och ny ring :)

Det var den helgen det! Bara en ledig dag..

Barran

Har suttit pa DN och kollat lite pa allt som pagar. Man maste ju hanga med. Det hander ju en del har just nu.
Gick in pa Barometern for att kolla vad som hant och idag var visst pappa med!

Från Nybro ska Nybro rör och mekaniska, Konrads och Bending Group samsas i den stora Dackemontern på den stora Elmiamässan för underleverantörer nästa vecka.
- Vi vill lansera oss som "porten till nya Europa". Nybro, Emmaboda och Torsås ligger nära växande marknader som Polen på andra sidan Östersjön och Baltikum, Vitryssland och Ukraina i öster. Folk som går på mässan och vill lokalisera en ny fabrik ska välja oss, säger Johnny Andersson från Nybro företagsgrupp.

Stavat fel pa namnet. Skippa H:et. Jag har samma problem har. Sarah. Folk gillar att trycka in H i namn.

Nu ska jag sova!

Fredag

Ville skippa kindergarden idag men man har ju inte sa mycket annat val an att gora det. Nar jag val gjorde det daremot sa var det bland det basta pa hela veckan. Jag larde dom djur och vi hoppade runt som grodor, kaniner, hundar, katter, elefanter och kossor. Haha, till och med jag tyckte det var kul. Det som var kul var nog daremot att se dom vara sa glada.

Nu ska vi snart ga till Hypermart, kaka mat, kopa godis och sen ga hem och kolla pa film.
Lediga imorgon! SOVAAAAAAAAAAA!


KTV

Igar var vi pa KTV som ar ett kareokestalle. Man hyr ett eget rum, ratt nice. Jag var forkyld och hes men sjong anda. Det gjorde ju inget battre men det var sjukt kul att sjunga iaf. De hade jattemanga latar bada engelska och kinesiska och SVENSKA!!! Fast inte pa svenska, men svenska artister som BWO, Lena PH, Per Gessle, ABBA, Darin och Agnes! Skitcoolt! Den basta laten var en lat som jag lyssnade pa skitmycket nar jag var liten men aldrig riktigt forstod. Jag var typ 9 ar och fattade inte riktigt engelsk rap men om ni inte har lyssnat pa den pa lange - gor det. Sjukt bra! Eminem - Stan

Efter KTV hade vi fredagsmiddagen fast det var torsdag, lararna ville nog slippa oss idag.







Far man fresta med lite Stinky Tofu? (det heter faktiskt sa..)

Scared of lonely



I'm scared of being the only shadow I see along the wall.
I'm scared of the only heartbeat I hear a beating is my own.
I'm scared of being alone.

I'm scared of lonely.

You made me feel alive

Sitter pa kontoret och bara suckar hela tiden. Har suttit och letat pa SAS hemsida i evigheter efter info om att ta med gitarrer. Jag hittade det en gang for lange sen, men nu kan jag inte hitta det.. Forsokt hitta tag eller bussresa till Zhangjiajie men det ar ju med helt omoligt. Pa vissa hemsidor star det att det tar 4 timmar med buss och pa andra 12 timmar med tag..


Vet inte varfor det har kannts tungt det senaste dagarna. Allt ar jobbigt och jag kanner mig nere. Hoppas man tar sig ur den har svackan med, tagit mig ur alla an sa lange.. Vet inte riktigt varfor jag ar nere heller. Langtar jag hem? Eller langtar jag bara ifran Kina? Eller ar jag bara trott?
Ibland gar tiden snabbt. Redan torsdag. Ibland gar den sa sakta. Fortfarande mer an 11 veckor innan man kommer hem? Det ar ju som ett helt sommarlov. Men fortfarande - redan November? Det gick ju snabbt. Vart tog Oktober vagen? Men har jag verkligen bara varit har i lite mer an 13 veckor? Bara? Jag har ju nastan lika mycket kvar. Kommit lite mer an halvvags.
Det kanns ju jattelange sen jag blev avlamnad pa flygplatsen i Stockholm. Evigheter sen man var hemma. Kanske kanns som annu langre sen eftersom jag var hela sommaren pa Oland, var ju bara nagra dagar i Nybro innan jag akte.
Vilken sommar det var daremot. Tiden bara flog ivag. Vadret var helt okej om jag inte misstar mig? Eller kanske ar det bara sa jag vill komma ihag den kanske. Larde kanna nya manniskor och jag tyckte om varenda en. Det ar sa sommaren ska vara.

Jag kande mig levande.



Man kan aldrig släcka en stjärna

Det var höst. Vi krattade löv.

Jag var 4. Du var 75.

Världen var i höstens färger

men idag är det bara grått.


Torka?

Jag vill skriva massor bara for skrivandets skull men kan inte komma pa nagot.
Det har varit en lite halvjobbig dag. Tankte en hel del pa det som hant hemma nar jag varit borta. Kommer bli sa konstigt.. Jag har nog inte riktigt forstatt vad som hant..

Vi tittade pa Gossip girl forut. Lite for lyckligt avsnitt for att man skulle kunna koppla bort allt..
C: Sara? Are you crying?
S: Yep..
C: Ah good, so am I..
Kandes skont att fa slappa ut lite iallafall.


Jag saknar mitt lilla hjarta

1 nov: Happy B-day to pappa!

GRATTIIIIIS LILLA PAPPA!!!!

Mamma sa att hon inte fick tag pa branda mandlar men att hon kopte choklad till dig fran mig istallet.
Hoppas du hade en jattebra fodelsedag! :)




(Ser ut som julslipsen om jag inte misstar mig?)

"Not Mickey, it's Minnie! Minnie! MINNIE MOUSE!"

Idag hade vi ANTLIGEN var dansuppvisning. Det var faktiskt pa tiden. Vi har ovat och andrat om och om igen. Inga fler lunchraster kommer spenderas i Mediarummet ovandes pa dansen. Yey! Igar var vi och hyrde kostymer. Coco berattade att jag skulle vara Barbie. Kande att nagot inom mig dog dar ett tag. Val framme i affaren dar vi skulle hyra kostymer sa far sjalvfortroendet en sandar riktigt small. AJ. Kunde fasen inte fa pa mig en enda klanning. Det var inte ens nara. Vi snackar sakert 30 cm i ryggen. Jag ar ju langt ifran varldens smalaste men va fasen, 30 cm. Vi snackar ju typ undernard. Men man ska ju inte klaga, fick ju en av de coolaste kostymerna! :)



Little Bouza till hoger (fri stavning). Hon paminner mig sa mycket om Stella sa det ar inte sant.


Varfor sminkar de barnen sa mycket? Men det ar har det blir forvirrande - ser ni pojken till hoger..?




Kanske inte var varldens roligaste grej att ha pa huvudet men den var ju cool iallafall.


Batman, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Spiderman och en rav eller naogt..?
Kunde knappt se alls sa litade helt pa lilltjejen med det flygande haret som var min danspartner.
Det gick bra och alla var sa duktiga :)


Snabbtag...

...SUGER!!!!!
Charlotte och jag satte oss pa taget i Shanghai for att aka tillbaka till Changsha. Tankte att stolarna var ju helt okej eftersom man kan luta dom, och det var ratt mycket rum for benen. Lyckan varade inte lange. Vi hade en gapande (forbannad) fyraaring bakom oss och en skitledsen ettaring framfor oss. Vi blev glada nar de hoppade av meeeeeeen lyckan forsvann ratt snabbt igen. Nu kom det pa ett sallskap pa cirka tio personer som skrek HELA TIDEN! Det finns inget som heter samtalsniva har, det ar skrika eller inget. Sen borjade de ata och det luktade sa sjukt illa i hela tagvagnen (mat som tydligen gav dom gaser. Ja, sa illa var det). Sen borjade folk snarka och batteriet pa min ipod borjade sakta ga mot sitt slut. Att lata laten som kom spela de sista tva timmarna gjorde att det faktiskt rackte, men det ar inte sa kul eftersom jag av nagon anledning har valdigt mycket skitmusik pa den.
Sen blev jag kissnodig. Ja. Saklart. Fragade Charlotte om toan var okej. Hon sa att dom var vasterlandska fast jattefrascha och att de stadades hela tiden. Nar jag kom tillbaka fran toan fragade jag om hon menade allvar eller om hon var ironisk. Toaletterna var hemska. Vi hade tre timmar kvar pa taget och jag behovde verkligen sa jag fick ta av mig brallorna och lyckades faktiskt sta upp. Nar Charlotte hade varit dar hade de varit jattefrascha pa riktigt. Typiskt..
Sen kom problem nr 2. Problemet som man ALLTID har pa tagen har. Nar ska man hoppa av och hur ska man veta det? Allt som sags ar pa kinesiska och allt som man kan lasa ar pa kinesiska tecken. Blir alltid gamla hederliga sattet - visa biljetten for medresenarer och se om de nickar eller skakar pa huvudet.. Vi kom ju av pa ratt stallen iallafall!
Tycker inte om 8 timmar pa ett tag dar folk skriker hela tiden. Sov i sammanlagt 20 minuter. Yes.. Nu drojer det ungefar tva veckor innan jag satter mig pa ett tag igen, den gangen till Avatarbergen tillsammans med Charlotte och Silke. Denna gangen ska fasen Silke med!

Har iallafall haft grymma dagar i Shanghai. An sa lange ar det utan tvekan den basta staden i Kina, slar Beijing med hastlangder! Jag och Charlotte har haft det sjukt bra. Det var kul att traffa Anna och Anjanie med!
Snart borjar nedrakning for Harbin med Anna som antagligen blir 16 januari. Whoop!




The Expo 2010 - varldsutstallningen


Utanfor


Inte en enda bild pa Abba eller Astrid Lindgren, men visst, tryck in roboten Alfred. Pappa, ar detta nagot man borde veta? Vem ar roboten Alfred?


Fasen vad jag babblade nar vi var har inne. Sjukt glad over att se saker som faktiskt paminner om hemma. Sag manga saker som vi har hemma och det var jag ju inte sen att papeka (Hela tiden, forlat..). (Hanna, du vet den dar lila hjartvasen din mamma gav dig i studentpresent? Den hade dom i blatt (: )


Vi sag ett karnevaltag (heter det sa?) som jag vet att Stella skulle alskat.


Sen gick vi till Englands paviljong (Haha, jaaaa det ar den dar stora fula saken bakom mig).

Engelskorna var saaaa stolta (hahahahahhaha).


HEJ KALLE!


Vi kom fram till att Jamaica har ratt mycket att vara stolta over.




Tog ett tag innan vi hittade ut, stallet ar ju inte jattelitet..

RSS 2.0