Gryningspyromanen

Jag ser sprickor i horisonten som ingen ser.
Hur små saker blir stora på nära håll.
Det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer.
Är det här allt, tror jag nog att jag vänder om.

Igår var jag högst upp, imorgon är jag nedanför.
Jag ser inga gnistor slå ifrån min egen glöd.
Jag vill känna mer, se mer än jag ser, något kommer brännas ned.
En miljon på banken men ingenting att leva för.



Det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer.



Bilder för er som funderat på..

.. vad dumplings är:

Jag är inget fan av dumplings. Rekommenderas ej. Friterade däremot är gott.

.. hur jag fick hem allt:

Här vägde nog ryggsäcken dryga 25 kg och den mindre väskan 10. Plus gitarren då. Det gick smidigt på tågen vill jag lova.

.. hur sköna tågen är:

All min packning på sängen. Jag låg inte kvar där så länge..


Det är dags för fredagsmys

Veckans bästa dag. Fredag. Har snart varit hemma i exakt en vecka!
Ikväll kommer Henke och Sandra för imorgon är det typ kalas för att jag kommit hem eller vad man säger. Kalas är kanske fel.. Anyway - det ska bli kul :)

Ikväll ska jag bort till Hanna där det blir tjejkväll med även Sanna och Ida. Det blir årets största s v u l l a r k v ä l l . Helt klart. Pizza och massa andra nyttigheter :))


Jag och Henke spelar Jenga i sommarstugan någon gång under året.


Hemlig betydelse

Som många av er antagligen sett så uppdaterar massa tjejer olika drycker som facebookstatusar.

En kille kom med den bästa kommentaren på en av statusarna:
"Men va faan... Är alla lediga imorgon eller?"


Matlagning och shopping

Igår var jag med Sebastian. Vi lagade mat och killens matlagningsskills var faktiskt högre än jag förväntat mig. Värt att tillägga är väl att han hällde i all pasta i en liten kastrull som blev lite för full (vi fick rädda hälften genom att hälla i dom i en annan kastrull) och att han blev lite stressad när han var tvungen att fixa något annat samtidigt. Vi lagade iallafall wok med falukorvsbitar, bacon och pasta, blev riktigt gott. Höll nästan på att somna när vi tittade på filmen The other guys. Hade den inte varit så bra så hade jag utan tvekan somnat.
Han fick även en Kina-present men den var väl något av ett internskämt, haha.

Idag var jag med Hanna och Sanna på Hansa för att shoppa lite. Det blev tyvärr inte så lite. Köpte en hoodie, två skjortor och en tröja. Eller var den med en skjorta? Billigt blev det inte iallafall.. Men nu har man lite nytt iallafall :)

Jag köpte Veckorevyn för några dagar sen och fick 100 bilder att framkalla för 29 kr. Beställde i tisdags och idag damp de ner i brevlådan. Tittade igenom bilderna (från Kina såklart) och blev lite nere. Saknar Silke och Charlotte så mycket..

Imorgon är det riktig svullkväll med tjejerna. Tror nog det var typ ett halvår sen sist!

Nu ska jag titta på Svensk Maffia på tv, hoppas det är något att ha.





I <3 my computer

Efter allt för många månader ifrån varandra är vi nu återförenade, jag och datorn.
Köpte iofs en dator i Kina men den kan ju inte mäta sig med denna (den överlämnas nu till mamma).
Idag blev ett nytt virusprogram installerat så nu kommer jag vara min dator trogen. Problemet är att saker sitter på fel ställen.. Har vant mig vid engelskt tangentbord så det blir fel lite nu och då.

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt idag. Skönt. Vaknade vid halv åtta men gick inte upp förrän halv elva. Låg och kollade på tv hela morgonen.

Och det är nog så jag ska spendera kvällen med, rätt niiice :)

Imorgon ska jag färga min utväxt. Har inte färgat eller klippt mig sen början på juni.. Kan nog behövas :)


Jag har slitit ut så många skor i en stad där ingen längre bor.

Nu är jag äntligen hemma! Dags att börja kulturkrocka sig tillbaka. Tillbaka till verkligheten.
Kom till Köpenhamns flygplats runt 18tiden i fredags kväll. Var så uppspelt i bilen att jag inte kunde sova. Blev ännu mer uppspelt när jag kom hem och fick se alla mina saker. Sprang runt och kollade på allt. Sov ungefär 7 h efter att ha varit vaken 26 h i sträck.. Vaknade halv sju på morgonen och var pigg (jag var ju trots allt halv ett på dagen). Kan har berott på min förvirrande mjuka säng. Är ju van vid stensängar (nästan iallafall). Jag satte mig vid datorn och kollade in det riktiga facebook och lyssnade på Spotify innan jag gick ner och dukade fram frukost till mamma och pappa.

Igår träffade jag min syster och hennes familj, Hanna, Ida, Sanna och Sebastian. Skönt att träffa alla igen.
Vaknade upp i morse och kände mig lite deppig. Känns lite som att man aldrig varit borta. Att man aldrig åkte härifrån. Det var konstigare att komma hem hit än det var att åka till Kina. Här har tiden stått stilla.. Det känns så iallafall.

Hatar stressen som alla har: "Vad ska du göra nu?"
Jag ska börja jobba imorgon, vad tror ni? Jag kom hem för två dagar sen. Jag har väl inte riktigt velat spendera min tid i Kina med att söka jobb här hemma. Vilket svar förväntar folk sig egentligen? Jag har varit iväg i ett halvår, rest de senaste två veckorna och är 7 timmar fel i tiden. Sova. Det är vad jag ska göra.
I Kina orkade jag inte ens tänka på vad jag skulle göra när jag kom hem. Och varför skulle jag? Jag känner ingen stress nu heller. Känner jag för att söka jobb snart så gör jag väl det. Annars jobbar jag i sommar och så börjar jag plugga eller åker iväg igen till hösten. Nu vill jag bara göra saker som jag känner för ett tag.

Det är lite tomt med. Även om det är jätteskönt att vara hemma och allt så är jag så van att ha Silke och Charlotte hemma. Jag har inte varit ifrån Charlotte en enda dag sen jag kom till Changsha vilket var någon gång i början av September. Silke har jag bara varit ifrån sammanlagt en vecka. Vi gjorde ju allt tillsammans. Nu är vi alla i olika länder.. Deppeeeeen.

 

 







"I'm going to make space. There has to be space. I wonder what Charlotte's going to say..."

Sa idag gick vi runt och letade lite sma presenter. Tanken var att kopa de sista presenterna och undvika allt som tar plats da det inte finns nagon plats kvar i vara vaskor.

Charlotte ville ga in pa Zara for att kolla pa jeans. Jag och Silke (shoppingfreaken) tittade pa varanda och lovade varann att inte kopa nagot. Charlotte gick upp pa overvaningen och vi gick runt pa bottenvaningen. Dalig ide.
Silke och jag drogs sakta men sakert mot skorna. Och ja, jag ar ju inte forvanad..



Ett par aker till Tyskland och ett par till Sverige.
Jag fick packa om halva min vaska men det var vart det. Imponerad av att jag faktiskt har lyckats trycka ner 6 par skor i min vaska! 

(De ar inte riktigt sa ljusa som pa bilden)

Temple of heaven



Idag bytte vi hostel. Det nya hostelet ar lite lugnare och verkar bra.
Vi var och tittade pa Temple of heaven och sen gick vi och shoppade lite. Tjejerna kopte varsin ny vaska att ha som handbagage, jag kopte en ny mossa och Anna gjorde en manikyr.
Nar vi kom tillbaka fran var runda tog vi en taxi hem. Nar vi klev in i vart hostel star en kille och tittar pa ett plakat, sen vander han sig om och visar sig vara en av killarna (/mannen?) vi motte i Luoyang! Sa Andy och Anthony bor ocksa pa vart hostel. Varlden ar liten ibland!
Nu har vi atit friterad kyckling i sweet and sour-sas. Riktigt gott.

Nu ska jag vara social!

Happy B-day Axel!

Grattis till min systerson som nu borjar bli gammal. Eller ar det jag som borjar bli gammal?


Bilden ar tagen for kanske tva ar sen?

Iallafall, GRATTIS :))

Sondag

Igar var jag, Silke, Charlotte, Molly, Anna och Tyler i Beijings Art District vilket var kul. Tittade inte sa mycket pa konsten utan gick mest runt i sma butiker och kopte saker.. Ops..

Anna stannar i Beijing ratt lange till sa vi hinner ses mer men Tyler kom i forrgar kvall och akte igar kvall. Trakigt.
Trist att Australien ar sa sjukt langt bort med..

Idag var jag, Silke och Charlotte och shoppade. Kopte nya Uggs da de jag bestallde fran internet var ratt fula och en del presenter till folk dar hemma.

Imorgon flyttar vi till ett annat hostel. Ratt skont. Borjar bli lite bored har nu. Atit Carbonara tva dagar i rad, helt sjukt gott har! Bland det basta jag atit sen jag kom till Kina. Seriost. Iallafall av all western food.

Imorgon ska vi och Anna till Temple of Heaven som alla sager ar jattefint. Det ar det sista "mastet" vi har, efter Silk market saklart... Silk market intar vi pa tisdag (en sjukt stor marknad, minst fem enorma vaningar.. Shopping...).

Ikvall ska vi kolla pa film. Nagot om Nelson Mandela. Kan inte komma ihag namnet pa filmen.. Den verkar bra iallafall :))

Har inte orkat ladda in nagra bilder, har tagit typ tre st anda..
Kanske blir lite bilder fran Temple of heaven imorgon.
:))

Sanlitun

Befinner mig just nu pa Sanlitun Youth Hostel. Sanlitun ar en av varldens storsta bargator, winner (:
Idag har vi bara slappat, vi kom fram kl 6 i morse. Vi duschade, sov, at, vilade och nu vantar vi pa mat.
Ikvall ska vi mota upp massa folk som vi traffade i Aug.

Orkar inte skriva mer men har ar en bild pa vad vi gjorde igar innan vi hoppade pa taget till Beijing:

Longman grottoes

Mi casa, su casa

Har ar vart rum i Luoyang.


Silkes sang, och toaletten...

Nice utsikt nar man borstar tanderna, inte sa nice nar man duschar. Tur att draperiet tacker halva fonstret iallafall.

Naa nu orkar jag inte blogga mer :)

Shaolin temple

Igarkvall kom det upp en kille (/man) och fragade om vi ville hanga med och kolla pa Shaolin templet morgonen efter. Vi hade inte tankt aka dit eftersom det var sa omstandigt men vi hangde pa. Sa det var en tysk, en engelsk och en kinesisk kille. Vi tog bussen till stan och dar hyrde vi en bil och chaffis som tog oss till Shaolintemplet. Medan vi var dar skulle han bara sitta och vanta utanfor.. Stackarn..

Pa bussen sitter vi och snackar musik nar ena killen namner att hans kusin ar trummis i The Script. Gissa vad jag lyssnade pa resten av den 1,5h langa bilresan...
Nar vi borjade narma oss templet sa var det dags for var lilla minibuss att bestiga ett berg. Chaffisen korde som om det inte fanns nagon morgondag och med tankte pa de icke-existerande stangslen sa tankte jag i samma bana som chaffisen, men fram kom vi som tur var.

Vi gick in pa omradet runt templet som var jattestort. Vi hyrde en lokal guide och den kinesiska killen Richard oversatte allt till engelska. Det fanns en stor skola for pojkar och flickor som lar sig Kung Fu. Det speciella ar att alla dessa barn ar foraldralosa och det ar darfor de tas om hand av templet. De tranas i Kung Fu och nar de ar klara med utbildningen far de valja att bli munkar eller bli "vanliga manniskor".

Vi gick aven pa en Kung Fu-show dar vissa av eleverna visade upp lite skills. Det var riktigt coolt. Nar vi gick ut darifran sa var det massa pojkar som tranade pa en matta. Helt sjukt vad duktiga dom ar.


Bergen var overallt. Hur fint som helst. Ser ni statyen pa toppen? Den hyllar (shit, hoppas jag far detta ratt nu) Shaolintemplets forsta ledare. Han blev inte inslappt i templet sa han satt uppe pa berget och bad i nio ar. Till slut slappte de in honom och da sag de hans skugga var fast pa en av stenarna vid honom. Han var indie. Jag tror detta ar ratt..


Minsta lilla killen. Han tillhor skolan dar de tranas i Kung Fu men spenderade sin dag i templet dar han underholl bade munkar och besokare. Richard oversatte det han sa och han sprang runt till olika munkar och skrek "KOM AN" innan han sprang ivag med skrattande vuxna munkar hack i hal (kul att se). Kanske nya Karate Kid pa gang, ser ju sa ut iallafall.


Vi gick runt pa Kung Fu-killarns gym. Kom halvvags pa att detta var en dalig ide da jag fortfarande inte riktigt aterhamtat mig sen halkincidenten sa jag hoppade snallt ner.


Anthony forsokte flytta pa stenkloten, det gick sakta men sakert.



Sen hade vi de dar killarna som tranade utanfor pa en madrass. Filmade lite med men kan inte lagga upp filmer. Helt sjukt var det iallafall.





En vasterlanning mitt i alltihop! Valdigt duktig med tanke pa hur mycket storre han ar an alla andra (hans klasskamrater appladerade efter detta).

Men alltsa halla.. De har ju inte ens nagon avstampsgrej. De bara springer och hoppar (!).



Ah!

Jag holl pa att vinna over Charlotte i Fussballspelet, sen rullade bollen under frysen. Skit.
Sen spoade hon mig i biljard. Skit.
Nu spoar hon Silke i biljard tror jag (det later sa iallafall).




Luoyang

Antligen framme i Luoyang. Kom vid sex i morse.
Tagresan var ju intressant. Pa min lilla sang lag min backpack-ryggsack, mitt gitarrfodral och mitt handbagage. Vart lag jag da? Jo pa en stol. En san dar skon stol med. En san som falls ut fran vaggen och ar stenhard. Efter 7 h tryckte jag ner mig i min sang. Vet faktiskt inte hur jag kom upp pa den ens. Efter att ha legat dar ett tag med avdomnade ben och armar (de var tvugna att peka rakt upp i luften, fanns ju ingen plats..) sa gav jag upp och satt upp de sista timmarna. 13 h hemsk tagresa senare anlander vi pa tagstationen. Tio taximan forsoker slita oss in i deras taxis genom att forsoka ta vara vaskor. Sen vagrade de ta mer an tva av oss. "NO WE'RE NOT SPLITTING UP!". Vi tryckte oss in i en taxibil med en ostangd bagagelucka och andningsbesvar fran var sida.
Nar vi val blev avdumpade sa var vart hostel last. Och i en lite obehaglig area, morkt dessutom. Vi ringde in och personen som svarade kunde inte engelska men han forstod att vi ville in.

Nar vi val kom in i rummet blev det lite av en chock. Toan ar ansluten till det forsta rummet, med en glasvagg. Toa+glasvagg? Okej... Vi sag att det fanns ett draperi som man kunde dra for, fast inte inifran toan utan fran sovrummet. Hade det varit killar i 20arsaldern sa hade val draperiet rykt och kameran klickat, haha.
Nar vi gick in i badrummet sag vi ocksa att det inte fanns nagon dorr. Tur att vi bara ar har i tva dagar..
Rummet var dessutom skitkallt. Vi sov nagra timmar efter vi kommit hit och vaknade upp som isbitar trots alla klader vi hade pa oss.

Nu har vi nyss atit frukost bestaende av grot, frukt, toast och juice. Sweet!
Om ett tag ska vi val dra oss ut en svang och kolla in omradet. Det ligger en kyrka precis bredvid vart hostel. Det ar nog den tredje kyrkan jag sett i Kina..

Bilder kommer nar jag orkat ta nagra!


Sista helgen i Changsha


Narnia 3 i 3D (vart att tillagga: salongen var mer an halvtom och priset var 45 kr, sweeet)

Walking street


Coco Bar


Kanns som man slanger mer an man tar hem..


Barky och Pumpkin. Den enda anledning att jag sparat de fula toffsarna pa vantarna ar for att Pumpkin alskar dom.


Vi gick forbi Shell (?)


Vi gick till var restaurang for sista gangen.

Ojda

Glomde visst uppdatera igar. Till mitt forsvar var jag sjukt trott.

Hade mina sista lektioner nagonsin igar. Skitjobbigt att lamna tva av mina assistenter pa SZT Primary school. Har haft dom tva ganger i veckan sen jag kom hit. Later kanske inte sa mycket men..
Barnen pa SZT Primary school grade 1 var helt tokiga, alla tre klasserna sa dom var det inte sa jobbigt att lamna. De blev inte ledsna eller sa heller, vilket underlattar en hel del.

Pa eftermiddagen hade vi Kindergarden. Min klass med stora barn (4-5 ar) hade gatt fran 40 st till 10 st. Anledning var aktivitetsdag sa manga hade akt hem lite tidigare med sina foraldrar. Vi dansade Chicken dance och tog kort :)
Min andra lektion med mellanbarnen (3-4 ar) var installd da det inte fanns nagra barn att undervisa. Alla hade akt hem. Sa vi gick till minibarnen (1-2 ar). Nar jag kommer in sa kanner jag hur nagon slanger sig om benen pa mig. Och ar det inte min lilla favoritkille som jag trodde akt hem?
Han kramar mig och skrattar. Skrattar, skrattar och skrattar. Han ar en av de fa som forsoker sig pa Chicken dance och han skrattade under hela den med. Efter det tog vi kort och sen stannade jag kvar och lekte lite med barnen eftersom jag hade tid over. Lillkillen ville att jag skulle bara runt pa honom hela tiden sen gnuggade han sina sma hander i hela mitt ansikte. Till slut var det dags att ga och det slutade med att han gnuggade ut mascaran i hela ansiktet pa mig. Ja, jag grat. Konstigt? Nej.
Det kanns lite varre att lamna honom eftersom han inte vet att jag inte kommer tillbaka. Han forstar ju inte det. Kanske tur att han inte forstod det och blev ledsen.

Efter detta sa akte vi och hade hejda-middag. Det blev stek :)) Vi fick vara certifikat och sant. Skont.
Efter det gick vi blekansikten till Walmart for att inhandla lite infor kvallens film. Det blev att titta pa Narnia 2 eftersom vi ska ga pa Narnia 3 pa bio ikvall. Antingen iMax eller 3D. Sist jag tittade pa 3D sa sag jag dubbelt. Orka gora det i tre timmar...
Blev iallafall skittrott under Narnia 2. Annu trottare nar jag tankte pa att jag borde packa.
Sen avslutade Charlotte med att saga till mig att jorden kommer ga under 2012 sa da blev jag deppig och gick och la mig.
Nu ska jag ata frukost, duscha, packa lite sen aka in till stan, ga en sista gang i lite affarer, ga pa bio, ata mat och sen ga till Coco Bar dar Mario ska vara med i en Biljardtavling.


Cecilia, en av mina assistenter pa SZT Primary school.


Mario med sitt certifikat.


Sist men inte minst: Lillkillen

Mina stjarnor











Jag kommer sakna er sa mycket.



Goodbye

Vi sitter har och tittar pa flyg, tag och snackar Harbin.
Soft sleepers ar slutsalda och 29 timmar och 50 minuter gar inte ihop med en hard sleeper.
En soft sleeper ar ett rum bestaende av fyra sangar med mer plats, man kan sitta i sangarna och stanga dorren om sig. En hard sleeper ar sex sangar, trangt, man kan inte satta sig upp i sangarna om man inte har den langst ner (som ar skitsvar att fa), det finns ingen dorr och det ar konstant ovasen.
Flygplan ar dyrt och vi riskerar att fa betala overvikt.. Vet inte vad vi ska gora...

Idag hade jag sista lektionen med en av mina favoritelever Jack. Vanligtvis ar det bara en klump av harliga barn i de hogre klasserna, men han ar lite speciell.
Han var inte lika aktiv under lektionen som han brukar vara.. Sen efter vi atit och skulle ga in i bilen sa kom han framspringades  och pratade lite. Sen tittar han pa mig sadar jobbigt nar han sager Goodbye. Sen stod han och vinkade efter bilen sa lange jag kunde se..

Jag hatar verkligen lamna dom.


Jack och jag (tva veckor sen)

Turn it up, turn it up, turn it up, just turn it up

No regrets at all, I'm high and I hope you can catch the fall.
Welcome to my lecture hall, you can't shake my infection off.
Take me to your leader and I promise I will be the man.
Swim until I see the sand then die as soon as I reach the land.
The water's over our hands, what happened to our plans?
Swim until I see the sand then die as soon as I reach the land.




Xi'an

31/12:
Sa i fredags akte alltsa jag, Silke och Charlotte till Xi'an. Vi tog flyget och landade runt 20-tiden.
Vi hade bokat flygupphamtning eller vad det heter. Vart hostel skickade en chaffis for att hamta oss och kora oss till vart hostel.
Val framme och inpackade i vart lilla rum sa gick vi till cafeet. Vi motte vart hostels hund, en golden retriever som vi trodde hette Sara. Dagen efter insag vi att hon hetta Terra, efter Terracotta warriors.. Fail..
Vi gick en svang i stan for att hitta en pub men valde att ga tillbaka till cafeet for det var sa sjukt kallt.
Efter nagra drinkar sa borjade klockan nara sig tolvslaget sa vi bestamde oss for att ga till vart hostels bar. Pa vagen dit kande jag och Charlotte nagot mot vara skor. Tittade runt och trodde det var Terra. Nar vi sag en massiv ratta springa langs vaggen sa skrek vi som, ja som tjejer.

Val nere i kallaren (baren) blev vi postivit overraskade. Det var skitstort, hur mycket folk som helst och killar som beat boxade och rappade. Vi raknade ner till tolvslaget pa kineiska. Ja, till och med vi var imponerade.
Inte lange efter det gick vi och la oss, vi skulle ju upp ganska tidigt dagen efter.
Ringde dock Anna innan jag gick och la mig och eftersom mikrofonen pa min mobil ar sonder satte jag i mitt kort i Charlottes telefon. Nar jag skulle byta tillbaka sen sa kunde jag inte hitta luckan som sitter pa baksidan av telefonen. Den har fortfarande inte kommit fram. Sa nu trillar batteriet ut hela tiden..

1/1:
Val uppslitna ur sangarna at vi frukost. Underbar frukost! Brod, smor och cornflakes!!!
Hade aven varldens basta halvkonversation med tva irlandare, en malaysie (?) och en amerikan. De lyssnade pa oss, kopierade vart samtalsamne, gjorde narr av oss och var allmant glada. Istallet for att bli irriterade (vi hade ju precis gatt upp) sa blev vi underhallna och jag skrattar sallan under frukost, sa detta var en bra start pa ett nytt ar.

Efter detta lyckades vi ta ratt buss, hoppa av pa ratt plats och efter lite om och men lyckades vi aven hitta bussarna till Terracotta warriors. Hur stolt ar man inte over det pa en skala!
Val dar sa var det kallt, kallt, kallt. Finns val inte sa mycket att saga. Det var coolt. Men kallt.

Val hemma sa kakade vi beef burgers pa vart hostel och satt resten av kvallen med killarna fran frukosten som akte hem senare samma natt.

2/1:
Dagen efter gick vi pa en liten shoppingrunda utan att nagon av oss kopte nagot. Vi satte oss pa starbucks och tog det lite lugnt. Efter det gick vi tillbaka till vart hostel och degade i cafeet resten av dagen (eftersom vi hade checkat ut fran vart rum). Vi at pizza och tittade pa film.
Vid 20 gick vart tag hem till Changsha och vi kom hem igar runt 17. Ratt segt.

Jag kommer inte ihag nagot mer nu, kanske blir fler Xi'an-uppdateringar. :)


Terra






TING BU DONG, AR DU DOV?!

Konduktorskan pa taget gillade inte mig. At all.

Hon sager nagot.
Jag ser forvirrad ut.
Hon sager det igen.
Jag sager Ting bu dong (jag forstar inte).
Hon skriker det.
Tack, NU forstar jag!
Jag la mig ner och surade. Charlotte passade pa att foreviga handelsen.

"I feel like a kid in the back of the classroom"







(Detta hande tva ganger till fast da lyckades jag lista ut vad hon menade.)

Xi'an

Ar skittrott. Uppdaterar mer om resan imorgon. 19 h pa ett tag ar alltid nice..


The bell tower


Terracotta Warriors


Vart hostel lag precis innanfor stadsmuren


Sodra porten, precis vid vart hostel.


Och sen den underbara tagresan hem. Jag fick mittensangen och de andra toppsangarna. Tight? Ja.
Blev forkyld, saklart..
Nu ska jag sova i mitt svinkalla rum med vantar, mossa, halsduk, hoodtroja, inomhus-uggs och dubbla leggings och hoppas att det inte blir varre (och att inte strommen gar for nionde gangen sen vi kom hem kl 17).

RSS 2.0