Högsommar?

Idag har det varit helt galet varmt! Jag klagar inte nej, bara påpekar.
Somnade lite i solen  idag.. Varför mår man alltid skit efter man gjort det?
Iallafall, klockan 22.15 visade bilen 19 grader, insane!
Lite risk för åska inatt sa pappa. Hoppas det regnar inatt och att det blir mer sol imorgon.

Sov SKITDÅLIGT inatt. Bara för att Hanna och jag snackade om det igår, att hon sov dåligt men inte jag. Jag gjorde "peppar peppar ta i trä" men det sket sig iallafall. Vaknade vid fyratiden, låg vaken till fem, tog till datorn ett tag och somnade runt sex efter att ha läst kungens intervju. Det är verkligen konstigt hur han kan ha så dåliga svar efter ett helt liv i rampljuset samt att han säkert fick frågorna innan. 

TT: Ni har ingen uppfattning om vad de här bilderna som påstås ska finnas, vad de ska bestå av?

- Jag har ju hört talas, jag har ju hört och sett på tv, det har jag gjort. Jag har tagit del av det och vad den reportern, från vad var det, TV4, som var där och försökte analysera på hans sätt de här bilderna, och på den beskrivning som han sade är det något jag inte känner igen och aldrig varit i närheten av.

TT: Vad är det ni inte har varit i närheten av?

- Jag har inte med det att göra helt enkelt.

TT: Vad har inte kungen med att göra?

- De här bilderna?


Alltså jag förstår inte vad grejen är. Han var prins under den tid då han anklagades för massa saker, inte kung. Gått på strippklubbar, umgåtts med kriminella och liknande. Är det bara jag som känner so what?
Sist jag kollade var han bara människa och vilka är folk att döma som inte suttit under samma press som honom? Infödd i rampljuset, han hade ju inget val. Boken heter ju trots allt "Den motvillige monarken".
Men varför kan han inte bara erkänna? Alla vet ju att det är sant iallafall. Alla har väl gjort...sämre val? Och det är ju inte som att han ägde strippklubben, slog stripporna och langade knark med gangsters? Strippklubbar är väl inte olagliga..? Är det olagligt att råka vara i samma rum som en kriminell..? Jag tycker inte att det var hans bästa val att göra detta då han ändå lever i rampljuset (och representerar Sverige) och borde förstå att det skulle komma fram. Stå för det du gör istället? Men okej, det är väl lättare sagt än gjort. 
I vilket fall, detta hände för typ 30 år sen. VEM BRYYYYR SIG. "HU vad hemskt, han gick på en strippklubb" Jaaa men det har säkert din man också gjort. Och för övrigt så kan man tycka att han borde ligga i lä med tanke på vad vissa andra män har gjort.
Att han haft affärer med andra kvinnor är väl svårare att försvara. Ingens otrohet är okej. Inte kungens, inte grannens. Men förtjänar man verkligen att få såhär mycket skit för att man varit på strippklubb och pratat med kriminella? Jag vet inte.. Har börjat läsa boken nu iallafall (somnade sist jag läste, kungen verkar ha den effekten på mig) så vi får se vad jag säger om några dagar. Kanske ändrar helt uppfattning och tycker han borde avgå, vi får se.


Iphone 5

Läste runt på lite bloggar igår och rätt många skrev om iPhone 5 och hur man bara måååste ha den.
Endel la upp denna bild och tyckte den ser "skitcoooool" ut.

 
För det första tror jag inte den kommer se ut såhär.
För det andra,  är det bara jag som skulle tappa bort den? Typ hela tiden?


Fotbollsfest

Igår blev det utgång med massa boys. Kvällen började hemma hos Sebbe, sen blev det buss i till Kalmar och vi kollade på fotbollen på Bistro. Jag trodde det skulle bli 3-2 till Barcelona så måste säga att jag var ganska nära! Men nej, jag är fortfarande inget major fotbollsfan. Fast det är ganska kul att sitta ute någonstans och titta (inte för att jag tittade så mycket) för det är bra stämning (mestadels). Vi stannade på Bistro hela kvällen, inne, ute, uppe, nere, överallt. Det var ganska kallt, verkar som de flesta av de där värmegrejerna var sönder? Crappigt.
Amarillo var bra fast det var så äckligt mycket folk när han spelade. Jag fann mig själv i smeten i höjd med massa axlar. Jag såg inget och kunde knappt andas, än mindre röra mig. Det var så sjukt hög ljudnivå med, bara susade i huvudet (låter gammal nu men det var verkligen huur högt som helst). Tog mig ut därifrån så snabbt jag kunde..

Annars var kvällen mycket bra. Nattbussen är väl aldrig någon hit men den hör typ till känns det som..
Idag har jag inte gjort mycket alls. Vaknade vid åtta, gick upp vid halv tio, gick och la mig igen vid elva och sov till tre. Rätt skön dag, haha. Det enda jag ska göra är hämta min cykel och sen blir det nog slappa lite till, det är ju faktiskt söndag.. :)




Who's gonna save the world?

Håller med Henke: okej låt, bra musikvideo (:


They told me time is a healer. Healing hearts still bleed.



So far away but still so near

Hejhejhallå. Måndag, segdag. Tränade lite på gymmet, mådde skit, åkte hem. Satt hemma och gjorde ingenting tills mamma kom hem. Vet faktiskt inte vad jag gjorde. Tittade inte på tv, lagade inte mat.. Tiden gick iallafall.
Tvingade Hult att gå med mig till Netto där jag skulle köpa baksaker till mamma. Jäst fanns inte så fick åka till Statiol när jag kom hem (mamma sa att det skulle finnas där) men där fanns inget så fick åka till coop. Mamma tvingade mig äta sen när jag kom hem, klockan var ändå fyra. Var inte hungrig då heller men åt iallafall, borde ju varit hungrig.

Världens mest intressanta inlägg, jag vet. Förlåt.

De senaste dagarna har jag bara velat dra täcket över huvudet och stanna där. Kanske borde satsa på det. Stanna där tills man blir normal så man slipper förpesta omgivningen. Kanske borde fixa ett extra litet täcke så man inte känner sig så ensam. Ganska länge sen jag kände såhär. Får se hur länge det varar.
Om någon har någon bra depplåt så får ni gärna dela med er, har tröttnat på min deppmusik (seriöst).




Torsdag

I tisdags natt var jag, Hanna och ridaIda på bio, världspremiären av nya Pirates-filmen :) Lyckades mot all förmodan hålla ögonen öppna under hela filmen. Var så övertrött antagligen. Bredvid mig sätter sig en kille, Markus, som jag gick i samma klass som 1-6 innan han flyttade. Hur stor chans? Kul iallafall!

Igår körde Hanna och jag någon sorts mördarpass på gymmet. Iallafall för min del. Idag kan jag knappt gå. Sjuk träningsvärk i ryggen, svanken och benen. Kunde inte träna idag för det gjorde så ont. Kul.

Skypade med Silke igår med. Alla vi tre är så kassa på att hålla kontakten över Skype, blir bara över facebook. Mycket roligare att prata med varann. Snackade om allt, livet typ. Känns så konstigt att det hänt stora grejer i hennes privatliv utan att man får veta förrns en månad senare. Fast hon har nog inte velat prata om det.. Iallafall tråkigt när man förut var så stor del av varanns liv och visste allt som pågick hela tiden. Förhoppningsvis kommer hon och en kompis till Sverige i September. Hon frågade mig vad man ska se när man kommer till Sverige och jag vet typ ingenting. Nämnde regalskeppet Vasa. Det är ju skittrist men det är en av de få sevärdigheter jag sett i Sverige.. Vad ska man visa liksom? Glasbruk..? Hmm..



Well well, det är vad som hänt i mitt liv senaste tiden.

Fredag imån, äntligen!


Btw, är det bara jag som tycker nya tele2-reklamen är bäst?

Sunny, yesterday my life was filled with rain.
Sunny, you smiled at me and really eased the pain. Lalala... ¨

Man får lite singstarlängtan när man ser den iallafall :)


Silke och jag härmar Kung Fu-statyer.. Vilken är minst olik?



Jönköping

I helgen var jag i Jönköping. Tog bussen i fredags eftermiddag och blev uppmött av Bella som fick agera hotell för helgen :) Fredagen bjöd på Enchiladas (stavning?), besök av Sjöqvistbröderna sen Studion med Bella, hennes kompisar och Vidar & co.


På lördagen tog jag, Bella och Drabe en sväng på stan och på A6. Hittade en t-shirt och ett par shorts :)) Sen blev det hem och ta en powernap innan vi började göra oss i ordning för kvällen. Vi åkte hem till Drabe för lite förfest. Vi hade tänkt grilla men vädret var så osäkert så vi beställde hem pizza istället.

Det ringer på dörren och pizzamannen kommer.
B: Men vart är mina pengar?!
Lite panik.
B: Ah just det, de är i jackan.
Fel jacka. Mer panik.
B: Finns det kontanter någonstans i huset?
D: Ehh.. Nej...
Sååå pinsamt. Beställa pizza och sen inte ha några pengar att betala med.. Snäll som han var så lämnade han pizzorna och kom tillbaka igen någon timma senare när Kia och hennes pojkvän kommit med pengar. Trodde jag skulle skämmas ihjäl...



Efter förfesten åkte vi dit Vidar och Wille var där det tydligen skulle vara värsta festen. Och det var det också. Vardagsrummet var som en liten club typ. Sånt där blinkande skitjobbigt ljus, jättehög housemusik och folk står och hoppar i soffan typ.. Vi stannade inte så länge utan drog in till stan istället. Alla utom jag och Drabe var födda 88 vilket var gränsen på Karlssons och vakten var inte så pepp på att släppa in oss. Vi gick hem till Bella emellan medan vi väntade på att en av deras kompisar skulle dit som stod med på listan +3 så hon fick ta in mig och Drabe. Där inne såg jag för första gången någon gå ut i en Onepiece. En kille i en lila onepice. Hmm.. På en nattklubb... Nu har man nog sett allt. Även en kille som mådde dåligt mitt på dansgolvet.. Mysigt.  



I söndags var det ganska chill. Vi var ute och gick en sväng, hälsade på Henke och Sandra bl.a. Sen vid halv sex var det dags att kliva på bussen. Sveriges fullaste buss. Jag gick på nästan sist med. Kul att se hur alla låtsas vara upptagna när man går i gången för att man inte ska sätta sig bredvid. Vissa drygade sig och satte sig ytterst. Var typ tre pers som fick sitta själva så den var ganska full.. Satte mig till slut bredvid en tjej som inte verkade skitglad att jag satte mig där men vad ska man göra. Nästan alla hoppade av i Växjö så då blev det lugnt och skönt. Tanten/damen bakom mig la sig ner på säterna och hennes ben "stängde av" gången. Lite jobbigt för de som skulle på toa som fick försöka kliva över hennes ben. Allt man såg var spetsiga svarta stövlar och en grå kappa som låg över hela henne.. Prussiluskan på bussen typ. Borde tagit kort. 
 

Tackar Jönköpingsfolket för en jättebra helg! :)


Shopping

Igår var jag och mamma i Kalmar och båda hittade massor! Jag hittade en klänning, två linnen, en jeansskjorta och solbrills. Hur bra som helst :)

Idag vaknade jag upp och hade riktigt skitont i foten utan att ha gjort nåt? Helskumt. Mamma försöker lite halvt skylla på mina Converse men nähääe så kan det inte vara!

Nu blir det packa lite och sen sova för i helgen blir det Jöööönköping för att träffa Bella, Millan och grabbarna grus :)


Millan och Bella längst till höger


oooch så pojkarna.


Chansar på en bra helg! :)


Double B-day

Happy Birthday! :)

Den 11 maj 1994 föddes världens bästa hund.  


Fyra år tidigare så föddes Sebastian Base Liljeblad.




I’ve never cared too much about honesty


Nödvändiga frågor

Höger- eller vänsterhänt: Right is right
Humör just nu: Rastlööööös
Musik just nu: Ingen faktiskt, har tvn igång
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden?
Sommarplaner: Jobba (och jobba på brännan såklart)
Fisk eller badkruka: Det är ju kul att bada när det inte är typ 15 grader i vattnet
Saft eller alkohol: Vilken dag?
Hur många kuddar sover du med: 4
Tror på liv på andra planeter: Det känns som det borde finnas fler solsystem så kanske där.
Kommer du ihåg din första kärlek: Försökt förtränga
Älskar du henne/honom fortfarande: Verkligen inte
Har du några homosexuella vänner: Jag har min Tyler
Tror du på mirakel: Det måste man väl göra, lite iallafall?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja fast jag förväntar mig att folk beter sig också.. 
Ser du på kärleken som ett misstag: Som ett vaaad? :O
Är du kittlig: VÅGA försöka.
Snarkar du: Nej (efter att ha delat rum med folk i sammanlagt 7 veckor det senaste året så är det bekräftat).
Rädd för insekter: Måste nog svara nej 
Äckligaste insekten: Alla som man ser och som sen helt plötsligt är borta
Största svaghet: Halvt klaustrofobisk, hatar stora skepp/fartyg och ormar som är det värsta som finns.
Det här är jag bra på: A L L T
Vad vill du jobba som? Om jag visste det hade jag pluggat nu.
Chips, morötter eller godis? Morötter helt klart! Sen bor jag i en bur på tomten, har jättelånga öron och päls.
Pizza eller hamburgare? Pizzzzza
Skriver du dagbok? Jag skriver blogg..?
Känner du någon med samma födelsedag som din? Eminem och jag är bästa kompisar typ
Tänker du någonsin tatuera dig? Var nånstans? Allt blir ju omodernt hela tiden, kommer nog inte göra någon.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städat
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Väldigt tveksamt
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster
Vad gör du om du får hicka? Blir skitirriterad?
Har du en besatthet? Musik.. och Facebook?
Vilken är den senaste filmen du sett? Hela? The fighter tror jag den hette..
Vem ringde du senast? Sebbe
Vem ringde dig senast? Pappa
Hur löd det senaste sms:et du fick? "Får se hur länge mitt tålamod räcker innan jag i ren ilska köper en ny"
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsar sjukt mycket men vill man ha svar snabbt så är det ringa
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta sen.. 1975?
När ska du gå och lägga dig ikväll? Tidigare än igår iallafall..
Vad ska du göra nu när du svarat på alla frågor? Tänka på hur bra jag spenderat de senaste minuterna och försöka hitta på något vettigare att göra.

"Det är inte normalt att kunna ta sig framåt utan ben!"

Skräckmeningen:

"Sjukt läskigt! tänk om man är ute och håller koll på marken så helt plötsligt faller det en orm från ett träd på en!"

Hult och jag pratar om livets skräck - ormar. Svenska ormar som tydligen både simmar och klättrar bra!

Sen försökte han lugna mig lite:
"Men tror inte dom gillar att klättra och hoppa ner på en.."

Too little too late!


Välkommen in


Du, jag slänger ner en nyckel ifrån fönstret i köket.
Jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in.

Massa skor i hela hallen, folk vid fläkten som röker.
Det är fest hos mig i kväll och hela världen är min.

Grannarna har klagat sedan kvart över tio.
Nu är alla i mitt kök och jag är alldeles paj.

Spelar pappas skiva ifrån 69. De sjunger "cosa vuol dir sona una donna ormai
O mare nero, o mare nero, o mare ne".

Sänker volymen, låter alla sjunga med.
Kan inte tänka, jag står bara här och ler.

Dunkande hjärtan klockan kvart över fem.
Imma på rutorna men ingen går hem.


Kung Fu Kindy

Hittade en bild från dagiset. Haha det är så kul att de flesta barn drar en posé när kameran kommer fram. Flickorna oftast något gulligt och pojkarna oftast någon Kung Fu-grej. Men låt er inte luras, de kanske ser små och gulliga ut men att ha fyra stycken som slår mot benen samtidigt är inte en trevlig upplevelse!




For you I'd bleed myself dry



Ibland vill jag bara tillbaka till allt.  
Vad gjorde kalla nätter, främmande platser och långa tågresor när ni fanns där?
Jag skulle sätta mig på ett 1000timmarståg om det tog mig tillbaka i tiden.

Helg

I fredags var jag hos tandläkaren. Blev lite förvånad när de ringde och kallade mig, trodde inte de skulle göra det. Iallafall så tog undersökningen två minuter då allt såg bra ut och inget behövde göras (de skrapade inte ens sådär läskigt). Hamnade i en riskgrupp för om man vill betala en summa varje månad och få alla besök och lagningar "gratis" (man betalar ju lite varje månad). Hamnade i den lägsta riskgruppen på 35 kr i månaden, glassigt.
Det blev en sväng på stan med Hanna. Glass också! Fint fint. Sen kom Sanna och det blev hämtmat :) Hade världens (verkligen världens) beslutsamhetsångest men till slut blev det en kebabrulle. En helt bra fredag alltså!

På lördagen blev det en sväng på stan igen fast denna gången med min syster. Sen blev det handla mat och hem för att göra sig iordning för kvällen. Stressigt var det med. På 2 timmar hann jag duscha, tvätta håret, föna det, platta det, sminka mig, bestämma kläder.... Allt helt enkelt.
Kvällen spenderades hos Anton med massa killar. 12 killar och jag, winner! Sen kom Sjölins Matilda och sen kom en annan Matilda. Krångligt men bra! Grillning, musik, helbra. Fick träffa Hult som jag träffar allt för sällan! Vi träffas ju bara några sekunder på gymmet då och då, och då kan vi inte prata för mina muskler gör honom mållös..
Jag tackar alla som jag snodde jackor av under kvällen, hade nog förfrusit annars. Lite trotsålder att man inte ville gå in heller. Någon gång efter midnatt gav jag upp tillsammans med de flesta andra och Nordström lämnades ensam att slåss mot kylan.

En bra valborg men fy vad seg jag var igår. Åkte med mamma till coop för att köpa favoritchipsen (man får ju inte riskera att det blir fel) och det kändes som det tog 10 minuter att gå till chipsen.

Idag körde jag världens styrkepass på friskis! Meeen det förstör vi snart genom att åka till Hanna för att göra våfflor. Sorryyy!

Trodde jag tog massa bra kort på valborg men eftersom man inte var i sina sinnens fulla bruk från typ 5 på eftermiddagen till morgonen efter så fanns det tyvärr inte så många bra..



Well done, please








RSS 2.0