Shaolin temple

Igarkvall kom det upp en kille (/man) och fragade om vi ville hanga med och kolla pa Shaolin templet morgonen efter. Vi hade inte tankt aka dit eftersom det var sa omstandigt men vi hangde pa. Sa det var en tysk, en engelsk och en kinesisk kille. Vi tog bussen till stan och dar hyrde vi en bil och chaffis som tog oss till Shaolintemplet. Medan vi var dar skulle han bara sitta och vanta utanfor.. Stackarn..

Pa bussen sitter vi och snackar musik nar ena killen namner att hans kusin ar trummis i The Script. Gissa vad jag lyssnade pa resten av den 1,5h langa bilresan...
Nar vi borjade narma oss templet sa var det dags for var lilla minibuss att bestiga ett berg. Chaffisen korde som om det inte fanns nagon morgondag och med tankte pa de icke-existerande stangslen sa tankte jag i samma bana som chaffisen, men fram kom vi som tur var.

Vi gick in pa omradet runt templet som var jattestort. Vi hyrde en lokal guide och den kinesiska killen Richard oversatte allt till engelska. Det fanns en stor skola for pojkar och flickor som lar sig Kung Fu. Det speciella ar att alla dessa barn ar foraldralosa och det ar darfor de tas om hand av templet. De tranas i Kung Fu och nar de ar klara med utbildningen far de valja att bli munkar eller bli "vanliga manniskor".

Vi gick aven pa en Kung Fu-show dar vissa av eleverna visade upp lite skills. Det var riktigt coolt. Nar vi gick ut darifran sa var det massa pojkar som tranade pa en matta. Helt sjukt vad duktiga dom ar.


Bergen var overallt. Hur fint som helst. Ser ni statyen pa toppen? Den hyllar (shit, hoppas jag far detta ratt nu) Shaolintemplets forsta ledare. Han blev inte inslappt i templet sa han satt uppe pa berget och bad i nio ar. Till slut slappte de in honom och da sag de hans skugga var fast pa en av stenarna vid honom. Han var indie. Jag tror detta ar ratt..


Minsta lilla killen. Han tillhor skolan dar de tranas i Kung Fu men spenderade sin dag i templet dar han underholl bade munkar och besokare. Richard oversatte det han sa och han sprang runt till olika munkar och skrek "KOM AN" innan han sprang ivag med skrattande vuxna munkar hack i hal (kul att se). Kanske nya Karate Kid pa gang, ser ju sa ut iallafall.


Vi gick runt pa Kung Fu-killarns gym. Kom halvvags pa att detta var en dalig ide da jag fortfarande inte riktigt aterhamtat mig sen halkincidenten sa jag hoppade snallt ner.


Anthony forsokte flytta pa stenkloten, det gick sakta men sakert.



Sen hade vi de dar killarna som tranade utanfor pa en madrass. Filmade lite med men kan inte lagga upp filmer. Helt sjukt var det iallafall.





En vasterlanning mitt i alltihop! Valdigt duktig med tanke pa hur mycket storre han ar an alla andra (hans klasskamrater appladerade efter detta).

Men alltsa halla.. De har ju inte ens nagon avstampsgrej. De bara springer och hoppar (!).



Kommentarer
Postat av: Henrik

Bra kort : )

2011-01-12 @ 13:55:29
Postat av: Sara

tackar :))

2011-01-12 @ 15:07:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0